Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stań w kolejce

wakacje w ciąży

Polecane posty

Gość stań w kolejce

Jestem w 21 TC :) czuje się wyśmienicie! chodzę jeszcze do pracy. Za dni parę jedziemy z Narzeczonym do Egiptu, po raz drugi. Czy są tu Kobiety, które były w ciepłych krajach w ciąży? miały problemy z jakimiś zatruciami, przegrzaniem itp ?

Gość nksc
...rozmawiałaś o tym wyjeździe ze swoim ginekologiem?

Gość stań w kolejce
samolotem 4.30 h. nie boje się, dlaczego? Jestem tylko ciekawa która z Was wakacje spędzała w ciąży. Rozmawiałam z ginkiem moim i wszystko jest okay :) mów, że jeśli miałoby coś sie stać to w PL też się stanie. Podobno 2 trymestr ciąży jest najezpieczniejszy w takich podróżach.

Gość a co a co a co a co
ale przeciez tam jest ciepło jak cholera!!! bedziesz uciekac przed słońcem cały czas?? Dziwne pomysły maja dzisiejsze matki, straszne egoistki. Dzieci sie im chce ale żeby z przyjemności zrezygnować to nie łaska :(( a potem się dziwią że dzieci chore...

Gość mama 9 miesiecznego synka
Wiesz co, powiem tak: samolot w ciazy - spoko, tez latalam kilka razy, bo taka mam prace, wiec o to bym sie nie martwila, ale dlaczego akurat Egipt? Bylam tam i powiem ci, ze w ciazy lub z malym dzieckiem, tak do 4 lat bym sie nie odwazyla tam jechac z dwoch powodow: po pierwsze potwornych goraczek (bylam we wrzesniu, a temperatura dochodzila do 45 st., listopad / grudzien sa tam ok), a po drugie jest to potwornie niehigieniczny kraj, po prostu brudny i wiele osob tam przechodzi infekcje bakteryjne, na ktory pomaga tylko ich antybiotyk, bo europejskie leki na te bakterie nie specjalnie chca dzialac... Zycze ci udanych wakacji, ale badz bardzo ostrozna.

Gość stań w kolejce
do a co a co a co a co : wiesz ? egoistką nigdy nie byłam. O tej porze podobna temperatura do naszej w Polsce. Jeśli nawet za goraco, to klima jest w budynkach i w pokojach, eh! całe życie podrózuje i jestem przyzwyczajona do róznych klimatów. Sama mam karnację połudnową więc słońce jest moim przyjacielem. Są prasole, baseniki .. eh. no nic oczekiwałam postów od kobiet które były w ciąży na takich wakacjach, aby posłuchać jak było. PAMIĘTAJCIE! ciąża to nie choroba. Ja czuje się wspaniale w ciąży. Nie boję się latać, stawiam na wypoczynek :) bo to dobrze zrobi mojemu Maleństwu bo i mnie :) do matek - Nietykatek : nie zachowujmy się jak z porcelany.

Gość stań w kolejce
do mama 9 miesiecznego synka: jedziemy do hotelu 5* :) opinie rewelacyjne. Troche nas to koszyowało. Brudu nie ma. sprawdzony hotel :)

Gość nanannana
stań w kolejce miłego wypoczynku mnie też zlinczowały że jadę z małym dzieckiem do Grecji

Gość a co a co a co a co
No to jak wiesz najlepiej to się nie pytaj....tylko sie potem nie dziw ze bedziesz miała plamy od słońa, albo się zatrujesz czymś od tych brudasów. I nie chodzi tu o karnację tylko o hormony które szaleją w ciazy. Najpierw się pyta o potem ma pretensje ze ktoś jej prawdę napiszę...jedź na wakacje czemu nie ale po co tam gdzie jest słońce zupełnie inne niż u nas??

Gość stań w kolejce
do nanannana : dzieki. wakacje zapowiadaja się cudownie :) a jak było w Grecji ? mam nadzieje, że miło spędziłaś czas :) a jak chodzi o słońce to wszedzie jest te same. wilgotność powietrza jest sucha, klimat podobny do naszego. Plamy od słońca to i możesz mieć nawet w PL. Eh! Porcelanowa Mamuśka :)

Gość stań w kolejce
a brudasy chodza także w PL :) i nawet koło Ciebie może i siedzi. Nie obraża się ludzi, bo są innej narodowości.

OMG! nie wazne czy 1 2 czy 3 trymestr!!! samolot w ciazy nie jest bezpieczny,bo to jest cisnienie i mozna przedwczesnie urodzic! :/ ... znam takich pare przypadkow....

swoja droga co to za durny ginekolog co mowi,ze gdyby mialo sie cos stac to i w PL sie stanie:/.....

Gość a co a co a co a co
Nie jestem zadna porcelana tylko myśląca. Wiesz co to jest lewa ręka araba?? Sory ale w Polsce panują trochę inne zwyczaje niż w Egipcie ale nie o tym bedziemy rozmawiać. Jeżeli twierdisz ze w polsce jest takie samo słońce jak w egipcie no to sorki ale cos z tobą jest chyba nie, tak!! jedź smaż się na słońcu, i spędź cały urlop w kiblu bo się zatrujesz brudnymi owocami. A nie mozesz np pojechać na wakacje gdzieś w Europie??

Gość stań w kolejce
jeden z najlepszych w Polsce :) jak słysze te madrości i czego nie można w ciązy to zaczynam sie denerwowac, a to może jeszcze źle wpłynac na moje Maleństwo ;) no nic, pozdrawiam Porcelanowe Mamuski :) najlepiej siedzcie w domu i leżcie az do porodu. uważajcie na wode w kranie, jedzienie z marketów itp bo to może żle działac na Waszą pocieche w brzuszku. jak już pisałam, ciąża przebiega super ja czuje się wyśmienicie a Maleństwo rośnie jak na drożdzach :) nie ma czego sie obawiac :) oczywiście, przez inne Mamy mogę byc nazwana ze jestem nieodpowiedzialna.. trudno. Nic na to nie poradzę , żyjemy w takich kraju w którym myslenie ludzkie ograniczone jest granicami "przesadyzmu".

Gość zwyczajnaniezwyczajna
ja jestem w 17 tyg ciąży tez co roku lecieliśmy na jakieś egzotyczne wakacje ale teraz sobie odpuszczam...pojade nad polskie morze... Boję się i tyle,a nie chce egzotycznych wakacji spedzać w pokoju czy w jakimś egipskim szpitalu. Podziwiam Cię bo mi brakuje odwagi a jednak dzieciątko jest dla mnie naważniejsze. Mam kol która była w 9 tyg i w samolocie poroniła ze względu na nagłą zmianę ciśnienia...jednak jest to jakiś szok dla organizmu.

Gość a co a co a co a co
To jedź nawet do Iraku i daj zyc innym.....po cholerę tu piszesz i pytasz?? jak jesteś najmądrzejsza na śiwecie?? Proszę jaka nowoczesna się znalazła....debilka goni debilkę na tym forum...

Gość stań w kolejce
do a co a co a co a co: wiem co to jest, ale nie mam zamiaru zwiedzać. Zostaje w hotelu na cały ten czas :) widać, że jeszcze nigdzie nie podróżowałaś. A jak juz gdzies byłaś to na tanich wakacjach. to ze inna flora bakteryjna ? to nic, jesli przestrzega się pewnych zasad to wszystko będzie si. Nie w takich krajach sie było :) Europa ? hmm..idac Twoim tokiem myslnia to jest "brudniejsza" i nie dbają o turyste.

dodam ze ja tez czuję sie super, pracuje non stop a pracę mam ciężką,nawet sie nie ograniczam w jakiś pracach domowych typu porzadki, praca w ogrodzie wrecz przeciwnie robię dużo więcej niż wczesniej bo mam ochote, jednak na Egipt brakuje mi odwagi... już lepiej Kreta albo Majorka.

Wszystko fajnie,na wakacje na pewno możesz lecieć tylko akurat na twoim miejscu nie wybrałabym Egiptu ze względu na różne syfy których można tam dostać-najpopularniejszy choćby "klatwa faraona" czyli permanentna sraczka,dla kobiety w ciąży może się okazać zagrożeniem. Jeśli już się zdecydujesz to musisz być bardzo ostrożna-podstawa to dobry hotel,min 4 gwiazdki a wzięłabym i 5 bo tam są inne standardy niż w Europie,żadnego jedzenia i picia poza hotelem.Mój tato jak tam był codziennie pił sobie szklaneczkę koniaku dla zabicia wszelkiej zarazy no ale Ty w ciąży nie możesz...może jednak co innego niż Egipt?

Gość iiwonnnna
milego wyjazdu:) ja jade do turcji za miesiac :) bedzie to 26tc :) smaruj sie uwazaj na slonce i tyle :) ja bylam 3 razy w egipcie niczym sie nie zatrulam jedzenie super i zadnych brudaow w hotelu....jak so dobre 5* to ok

Gość bele de jour
no ale laska skoro wiesz lepiej to po cholere ten topik?? Myslalas, ze wszystkie zaczna klaskac i szczac z zazdrosci bo lecisz sobie na wakacje?? Co za gowniarstwo

Gość stań w kolejce
do a co a co a co a co: własnie pokazałas w jakim kraju i z jakimy ludzmi przyszło nam zyć. napisałam, bo chciałam podyskutować- jesli nie wiesz na czym forum polega. 9 tydzien to początek ciązy wiec okres poronien. nie jest wskazane latanie w pierszych miesiacach i ogólnie przeciażanie organizmu.

stań w kolejce "widać, że jeszcze nigdzie nie podróżowałaś. A jak juz gdzies byłaś to na tanich wakacjach." Dziewczyno ale Ty płytka jesteś!!!!!!! Chciałaś zeby Ci dziewczyny doradzały to masz. Tutaj wyraża sie swoje zdanie a nie przytakuje sie wszystkim. A że Egipt to niby drogie wakacje??????? No to widać iloraz Twojej inteligencji. Teraz wszyscy jadą na wakacje do Egiptu bo tanio...nawet w tym Twoim 5* Hotelu. Zastanów sie co piszesz.

Ja wczoraj wróciłam z tygodniowej wycieczki z Włoch, 25tc. Lot spoko, ogólnie było mi bardzo ciepło, pogoda ok 25stopni a czułam jakby było ze 30:) Myślę, ze możesz jechać, tylko uważaj na klątwę faraona,bo biegunka w Twoim stanie mogłaby doprowadzić do odwodnienia. No i dobry krem z filtrem :)

Gość bele de jour
a tak wogole to nie wiem czym sie chwalisz. 21 tc i "jeszcze" chodzisz do pracy. Tozto poswiecenie. Ja chodzilam do 36 i gdybym mogla to pracowalabym do konca. A prace mialam stojaca

Gość a co a co a co a co
masz rację jestem biedna i co z tego??może kiedyś bedzie lepiej. bedziesz mi ubliżać z tego powodu?? wiesz to trochę taki cios poniżej pasa.....szkoda czasu na rozmowę bo widac że pozjadałaś wszystkie rozumy i nie jest to tylko moje zdanie o Egipcie...a z resztą co mnie to obchodzi ze ktoś się zatruje albo bedzie mieć plamy od słońca...też jakaś nienormalna chyba jestem....

A ja Ci życzę udanych wakacji i szczerze zazdroszczę. Również uważam że ciąża to nie choroba i nie ma co przesadzać z ostrożnością...