Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stań w kolejce

wakacje w ciąży

Polecane posty

zwyczajnieniezwyczajna-----> czyli potwierdza sie to,co mowilam o cisnieniu samolotach i ciazy tyle,ze do niektorych mozna gadac jak do SCIANY ZNAM PRZYPADEK,GDZIE CIAZA TEZ PRZEBIEGALA W PORZADKU BABKA BYLA W 24TC I W SAMOLOCIE DOSTALA SKURCZY...i urodzila dziecko.. jakims cudem bebe przezylo,moze dlatego,ze szczescie w nieszczesciu na pokladzie byly osoby znajace sie na medycynie,poloznictwie itp. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość nie boisz się, że
coś się stanie? i wylądujesz w zagrożonej ciązy w egipskim szpitalu? ja bym się tego najbardziej obawiała...

doczytałam teraz,że masz hotel 5*. Uważaj na siebie i udanego wypoczynku.Na pewno dobrze Ci taki zrobi, bo przez kolejne miesiące będzie Ci brakować chwil relaksu więc naładuj sobie baterie na zapas. :D Gdybym nie miała ciąży zagrożonej też bym się gdzieś wybrała,ale raczej w Europie.A w pierwszej ciąży,która przebiegała idealnie i bezproblemowo byłam w Salzburgu w 6 miesiącu ciąży(ok 9h jazdy samochodem) i nad naszym morzem w 4 miesiącu(13h).Też czułam się świetnie i lekarz nie widział przeciwwskazań,a ja tym bardziej.Myślę,że w ciąży można podróżować i nawet szkoda kisić się w domu,jeśli wszystko gra, chociaż mimo wszystko Egiptu bym się bała.

widocznie nie,bo "ciaza to przeciez nie choroba" a one nie sa "z porcelany"... gratuluje myslenia.. :/

Gość stań w kolejce
do zwyczajnaniezwyczajna: to podobnie jak ja :) mam full energii :) wybierz jakies wakacje w tym roku i odpocznij..bo pozniej nie bedzie takiej okazji :) do mamarobala: właśnie wybralismy 5 gwaizdkowy hotel jest cudowny i sprawdzony :) alkoholu nie mam zamiaru pić, ale woda mineralna będzie towarzyszyc nawet przy myciu zabków :) do iiwonnnna: życze miłych wakacji. Olejek filt 50 i jazda pod parasol cudone wylegiwanie :) ja także poprzednim razem sie niczym nie zatrułam, mój organizm przyzwyczjony :) do bele de jour: dlaczego od razu klaskac ? chyba że tak bardzo chcesz to prosze bardzo :) zazdrościć ? czego ??? wakacji ? teraz każdy może sobie pozwolic na nutę odpoczynku, chyba że jest się z porcelany :)

Gość zwyczajnaniezwyczajna
nie dyskutujcie z kretynką...bedzie wyliczac komuś ze nie był na drogich wakacjach. Kolezanko drogie wakacje to Dubaj, Kuba, Meksyk,Malediwy,Seszele (byłaś gdzieś?) ale na pewno nie Egipt. A nawet egipt i tunezja sa najtańszymi. Ja jade nad polskie morze i bedzie mnie to kosztować więcej niz ten Twój Egipt.

tak tyle,ze samochod a samolot to dwie inne rzeczy. w samochodzie nie masz takiego cisnienia.. moja ciaza tez byla super super super

stan w kolejce - po co zadalas pytanie, przeciez ty nie chcesz dostac odpowiedzi ktora jest nie po twojej mysli, Egipt ma skrajnie suchy klimat i wlasnie ze wzgledu na odmienny klimat ma inna mikroflore bakteryjna i to o to chodzi, jesli bedziesz ostrozna tzn. nie bedziesz pila nieprzegotowanej wody itp to wszystko powinno byc ok :-) czego ci zycze :-)

Gość bele de jour
chcialas sobie podyskutowac a nie potrafisz przyjac slow krytyki. Zalosne:o

ty chyba wogole nie wiesz na co sie piszesz dziewczyno!

a ludu ale mnie wkurzyła tymi "tanimi wakacjami" uuuffffff

chcesz wypoczac kosztem swojego dziecka.. taka prawda..

Gość stań w kolejce
do zwyczajnaniezwyczajna: nie napisąłam że wakacje w Egipcie należa do drogich :) źle czytach, bez uwagi. pozdrawiam "zacofane" porcelanowe Mamuśki i życze miłych wakacji Mamuską w ciązy. NIESTETY KRAJ OGRANICZONYCH PANIENEK :) CIOTKI Z KÓŁKA RÓŻAŃCOWEGO :p

no dokładnie chorwacja w hotelu 5* kosztuje 2razy tyle co egipt. Nie wiem czy gdzieś można polecieć taniej niż do egiptu a ta bedzie mówić ze ktoś nie był na drogich wakacjach.

straszny ten topik. z tego jak ja to widzę dziewczyna chciała się dowiedzieć od innych forumowiczek (ktore mają już doswiadczenie w dalekich podrózach w czasie ciąży!!!) jakis informacji, porad - jak tu sobie życie ułatwić. a tu tylko bluzgi , ze egoistka, nieodpowiedzialna itp. mnie to pachnie zazdrością, że stać ją na drogie wakacje.

Gość stań w kolejce
DO sweet89: TAAAAAK, OOOOO OOO OCZYWIŚCIE :)

Gość Ja też byłam...
Uważaj na jedzenie, żadnego poza hotelem. Weź z Polski leki , na które pozwolił Twój gino w razie np. biegunki , czy gorączki. Pamiętaj żadnych eksperymentów z lokalnymi lekami, mogą mieć szkodliwe dodatki. Ja smarowałam się ostro różnymi kremami od słońca, bardzo pomagało i nic się nie stało. Co do lotu samolotem porozmawiaj z fachowym ginekologiem! No i ubranie, najlepiej jakieś sukienki , czy spódnice w jasnych kolorach bawełniane i lniane. Ja spróbowałam spodni i niestety w takich upałach, bardzo mnie poobcierały na brzuchu ( a pewnie miałam trochę większy od Twojego...). Cóż w ciąży więcej sie pocimy, a co dopiero jak jest ze 35 w cieniu. Pamiętaj też o wygodnej bieliźnie, i nie jakieś tam wysokie ciążowe majtki na brzuszek - długo w nich nie wytrzymasz. Ja muszę przyznać ,że najlepiej chodziło mi się w kusych topikach zamiast wrzynających się staników ,pod sukienki na cienkie ramiączka ramiączka i to był chyba najlepszy patent. Co do dołu to pod dłuższe spódnice , czy sukienki parę razy , na jakieś wyjścia z klimatyzowanego hotelu, nie zakładałam majtek w ogóle... Wiem jaki to szok dla was , ale w takich temperaturach człowiek znacznie mniej się poci przy jak najmniejszej warstwie ubrań, a czasem chciałby wyjść z własnej skóry. I najważniejsze nie miałam żadnych infekcji moczowych. Sposób kontrowersyjny ,ale polecam. Poza tym ciągła higiena i mycie rąk. Musisz też dużo wypoczywać. Aha nie dodałam ważnej rzeczy - w ęgipcie byłam na początku czerwca...

Udanego pobytu!chociaż ja Egiptu bym nie wybrała.w ciąży byłam na Teneryfie (16-18 tydz) 7 godzin lotu z międzylądowaniem,i powiem że było cudownie!lot najlepszy w życiu,pobyt cudowny,pogoda idealna!

stan w kolejce Dobrze czytam, napisałaś wyraźnie: "widać, że jeszcze nigdzie nie podróżowałaś. A jak juz gdzies byłaś to na tanich wakacjach." Ewidentnie miałaś na myśli to że Ty jezdzisz na drogie wakacje.

wydaje mi się że gdyby było takie zagrożenie to nie wpuszczano by na pokład samolotu kobiet w ciąży w ogóle,a z tego co wiem tylko w ostatnim trymestrze nie wolno i jest to raczej zapobiegliwość na wypadek przypadkowego porodu w samolocie bo nie wierzę żeby sam lot wywoływał poród.Myślę,że mogą się zdarzać porody w samolotach ale na tej samej zasadzie że jest to przypadek i normalnie też kobieta by w tym samym czasie urodziła,gdyby akurat w samolocie NIE była. Różne też są zdania co do podróżowania autem-niektórzy twierdzą że mikro drgania,których się nie odczuwa nawet wywołują skurcze...

Gość stań w kolejce
DO FatCat: masz racje,ale moze nie drogie wakacje. co mam zrobić ? takie własnie baby są.

Gość polska to zawistny kraj
no i co wy się wszystkie tak pienicie?? tak naprawdę nie spraktykowałyście i nie macie realnych doświadczeń w temacie a plujecie jadem jak nie wiem co. Jeśli autorka dobrze się czuje,rozmawiała o tym ze swoim lekarzem i ten nie widzi przeciwskazań to czemu ma nie jechać-bo jakieś baby na kafe powiedzą nie jedź bo jesteś wyrodną matką i takie tam ha ha,odezwały się matki polki od siedmiu boleści. Autorce życzę miłego wypoczynku:)

Gość ale wy jestescie smieszne
po pierwsze to mozna latac w ciazy samolotem a skoro dziewczyna rozmawiala o tym z ginekologiem to chyba moze i co wam do tego ze nie spedzi wakacji w Europie? W ciazy wielu rzeczy nie mozna nawet pic kawy a ja mialam zalecenie by jedna filizanke dziennie wypijac i czesto sluchalam takich ograniczonych mamusiek jak wy tutaj ze jestem egoistka:D A co do cen za wakacje to Egipt zadna rewelacja ale najbardziej zaczela wyzywac ta ktora sama przyznala ze jest biedna:P ja rozumiem ze brak kasy frustruje ale bez przesady:D Sa kobiety ktore w ciazy funkcjonuja normalnie a sa tez takie ktorych dotknac nie mozna i do tych nietykalskich lepiej trzymac sie zdala bo az strach pomyslec na jakie kaleki swoje dzieci wychowaja

FatCat koejna wyskoczyła z drogimi wakacjami. ale na poczatku dziewczyny jej doradzały i nie były złośliwe,ale skoro ona zaczyna kogoś obrażać no to sorry. Ja zazdrosna nie jestem bo podróżuję tam gdzie chce i akurat egipt nie jest szczytem moich marzeń.

tak.. ku*rwa ja zazdroszcze egiptu-jak MIESZKAM W USA I JESZCZE JEDNO-JAK PORONISZ W SAMOLOCIE ALBO BEDZIESZ MIALA KOMPLIKACJE TO POZNIEJ NIE PLACZ

Co jest fajnego w Egipcie? LOL.Pytanie wymiata. Proponuję zapoznać się z tematem "7 cudów świata",można się wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć...piramidy i te sprawy....czasem warto coś przeczytać. :D

stań w kolejce: olej to!! ja tu już kilka razy się nasłuchałam z różnych powodów idiotycznych komentarzy, od kobiet, które akurat mają gorszy dzień i wielką chęć żeby się na kimś wyżyć. zdecydowałaś ze jedziesz i sie nie musisz z tego tłumaczyć, a odpisuj tylko tym ,które napisały ci coś w normalnym tonie dzielenia się doświadczeniem a nie egzaltowanego umoralniania. o psyche też trzeba dbać w ciąży;) a kafe czasem potrafi zepsuć dzień;) głowa do góry, uważaj na siebie i ciesz się wakacjami. z głową na karku nic złego się nie stanie!!

ps. a dla mnie wycieczka do egiptu jest drogą wycieczką i sama chetnie bym pojechala:)

Gość stań w kolejce
do Ja też byłam...: dziękuję za rady to miłe z Twojej strony. Twoje rady sa bardzo cenne :) do mała_agatka: dzieki za pozytyw :) "tanie wakacje = tani hotel, minimalna obsługa" ale nie chce mi sie już dyskutować co tanie co drogie. Jeszcze raz dziekuję tym osoba za dobre rady :)

Gość nie boisz się, że
wyobraź sobie - czujesz się świetnie, leżysz sobie pod parasolem, nagle skurcze, krwotok... co zrobisz?