Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

endo890

NOVOXIDYL na wypadanie włosów

Polecane posty

Ostatnio dermatolog przepisała mi szampon i tonik o nazwie NOVOXIDYL. Mam pytanie czy ktoś go stosował, czy rzeczywiście pomaga na wypadanie włosów i czy stymuluje odrastanie nowych? Jeśli ktoś miał jakieś doświadczenia z tym preparatem bardzo proszę o odpowiedź

dziękuję za odpowiedź. Właśnie słyszałam, że to jakaś nowość na rynku... ale myślałam że ktoś już może używał tego. Już od ponad roku walczę z wypadaniem włosów i też w głębi duszy wierzę, że w końcu ten koszmar się skończy. Pozdrawiam Cię i życzę wytrwałości

Gość pewnie odmiana piloxidilu
czyli loxonu zawiera minoxidil? jezeli tak to jest dobre tylko ma skutki uboczne na serducho sprawdź ulotkę

dziękuję za kolejną odpowiedź :) z Loxonem 2% miałam już kiedyś do czynienia. Niestety nie pomógł mi. Właśnie sprawdziłam ulotkę, ale w składzie nie widzę tej substancji o której mówisz. Składniki szamponu Novoxidyl: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Sodium Lauroyl Glutamate, Glycerin, PEG -15 Cocamine, Silica, Zinc Pyrithione, Sodium PCA, Pyrrolidinil Diaminopyrimidine Oxide, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Parfum. Składniki toniku Novoxidyl: aqua, alcohol, citric acid, pyrrolidinil diaminopyrimidine oxide, esculin, lauric acid, methionine, cysteine, tryptophan, retinyl palmitate, phenoxyethanol, methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben. Niestety te nazwy w większości nic mi nie mówią :/

Gość lepiej zrob badania hormonalne
i zadbaj o pelnowartosciowa diete

badania na hormony miałam wszystkie i na witaminy też. Fakt, miałam lekką niedoczynność tarczycy pół roku temu i niedobór magnezu, ale już wyrównałam wszystko. Leczę się także ginekologicznie. Włosy jak leciały tak lecą :/ a jeśli to wypadanie jest spowodowane tarczycą to czy tuż po wyrównaniu hormonu tarczycy włosy od razu powinny przestać wypadać czy dopiero po jakimś okresie?

Gość mnie sie od razu
poprawiło po lekach na nadczynność, a loxon stosowałam 5% i pomógl w bardzo tragicznej już sytuacji,pytałam o piloxidil bo też próbowałam ale jest jeszcze mocniejszy od 5% i faktycznie serce mi po nim wariowało,dlatego podpowiadałam .Twój skład też mi nic nie mówi.Pierwsze efekty po 5% miałam dopiero po 3 miesiącach trzeba być bardzo systematycznym ,wcześniej miałam radical ,dercos jakis tam lek kortyzonowy ,który nic nie pomagał.Dermatolog była bezradna a leczyłam sie w renomowanej klinice dermatologii.

to widzę, że też niezłe przeżycia z włosami masz :/ współczuje bo wiem ile nerwów to kosztuje:/ nawet nie wiedziałam, że ten piloxidil aż tak odbija się na sercu. Ja też stosowałam przeróżne środki, szampony, wcierki, maski, tabletki... nawet ciężko już to zliczyć i wymienić. Ostatnio właśnie miałam vichy dercos i szampon revalid przez ponad 3 miesiące plus tabletki revalid . I owszem były kilkudniowe okresy poprawy z których strasznie się cieszyłam, a za chwile od nowa wypadały :/ A teraz dostałam właśnie ten Novoxidyl i po opakowaniu mam się znów zgłosić. A mogę wiedzieć w jakim mieście się leczysz? I miałaś niedoczynność czy nadczynność tarczycy?

Gość Natalka 22
endo890 kochana gdybyś zauważyła jakieś efekty wskazujące na to że ten preparat jednak działa to czekam na recenzję :) Bo z włosami mam straszny problem . Czekam mam nadzieję na pozytywną wiadomość

Gość aneta89
Ja obecnie uzywam tego novoxidylu i niestey zuzylam juz dwa opakowania tonika i nic;/ tez zjadlam dwa opakowania rewalidu;/ a moja dermatolog nie chce zadnych badan robic;/ Jak rok temu mialam problem z wypadaniem wlosow pomogl mi wlasnie loxon5% ale teraz dermatolog tylko o tej nowosci pial;/ ale dla mnei to beznadzieja;/ przeciez w toniku jets tylko 1% substancji;/ ja juz jestem bezradna:(

Gość Losylthale
ja z tym samym problemem... ;( od 3 miesięcy regularnie tracę włosy, a od miesiąca szpikuję się różnym dziwactwem... Wszelkie preparaty ziołowe, magnezy, żelaza, odżywki itd... Dłużej już przecież tak nie można, tym bardziej, że nie ma żadnych efektów - mało tego, jest nawet gorzej. Boję się dotykać włosów, bo za każdym razem wyciągam garść, przez ten czas straciłam już 3/4 tego, co było kiedyś i boję się, że niedługo zamiast na leki i smarowidła będę zbierać na perukę... ); tym bardziej, że wszystko zaczęło lecieć tak nagle. Badania robiłam i jest wszystko w porządku, a dziś dermatolog też kazała mi kupić ten Novoxidyl. Byłam spytać o to w aptekach i okazało się, że większość jeszcze tego nawet nie ma, nie mówiąc o tym, że nie widzi mi się wydawać tylu pieniędzy, skoro pożądane efekty mogą wystąpić dopiero przy wszystkich trzech... Nie mam już siły i ochoty patrzeć na włosy i niepotrzebnie się denerwować, bo są szkaradne, a im więcej przy nich robię, tym mniej później zostaje na głowie... Co zaś się tyczy samego Novoxidylu, to szczerze wątpię w to, aby coś pomógł. Jest to jeden z tych leków, których ulotki leżą na biurkach lekarzy, którzy muszą to wypromować w zamian za miłe wakacje... Coś w tym stylu. Już raz miałam styczność z podobnym cudem, Solgarem... Nie wiem, co z tym zrobić, ale chyba pozostaje mi tylko nadal szukać... :(

Gość aneczka85m
witam Ja mogę w 100% powiedzieć że te preperaty działaja cuda:) używałam i toniku i szamponu i efekt jest taki że ani jeden włos mi z głowy nie spadł od 2 miesięcy. włosy się zagęściły, wzmocniły.Wcześniej próbowałam wszystkiego, Vichy, loxonu, jakis tabletek na włosy i nic mi nie pomogło. Dopiero ten prepart Novoxidyl. Włosy wczesniej wypadały mi na potęgę. miałam prześwisty na głowie, a teraz... REWELACJA:) Polecam naprawdę wszsytkim którzy maja problemy z wypadającymi włosami i tym którzy chcę mieć gęściejszą czuprynkę:) Pozdrawiam i życzę miłej kuracji:)

Gość hotride
mi novoxidyl zalecila dermatolog. uzywam szampon i zel od jakiegos tygodnia. szampon ogolnie super, juz po pierwszym uzyciu wypadanie wlosow zmiejszylo sie z 80 na 10. co do zelu, to niestety tak sobie, w ciagu dnia wlosy jak lecialy tak leca, moze potrzeba wiecej czasu.

Gość herszt
W sumie to chyba najlepsze co dotychczas próbowałem. Jakąś tam poprawe zauwarzlem a skonczylem własnie pierwsze opakowanie żelu i powoli kończy mi sie szampon. Problem jest z dostepnoscia w aptekach, no ale jak sie poprosi to Panie zamowia. Ogólnie to moge polecic

Gość bezradna93
Hey, mam ten sam problem..Od roku wypadają mi włosy..Kiedyś nie mialam z tym żadnego problemu..moglam je szarpac przy czesaniu..nigdy nie bylam cierpliwa wiec zawsze malo uwagi przykladalam do tego by je czesac powoli i delikatnie...teraz boje sie ich wogole dotykac..prawie przestalam je czesac..to przerazajace..nie dosc ze wypada ich masa przy myciu...za chwile czesanie...aa nie wspomne o tym jak delikatnie przeczesze je palcami...bylam dwukrotnie u dermatologa..raz dostalam szampon Dermena i tabletki zawierajace wyciąg ze skrzypu polnego (ktore na mnie nie dzialają)..szampon byc moze troche zachamowal wypadanie bo nawet nie zuzylam go do konca..alee dodam ze wtedy to mi sie wydawalo ze mam duzy problem z wypadaniem wlosow...aa teraz too jest dopiero masakra..lykam od ponad miesiąca belisse...wydaje mi sie ze pomogla tylko na paznokcie aale to mi akurat nic nie wnosi boo nie bylo mi to potrzebne...a teraz dostalam recepte na Novoxidol (tylko tonik) ii chyba go kupie.. ostatnio kupilam maseczke do wlosow WAX do wlosow blond..ale uzylam 2 razy ii porobily mi sie na skorze glowy krostki w niektorych miejscach ii strasznie mnie skóra swedziala ii stwierdzilam ze to jednak nie dla mnie...pomijając ten fakt ogolnie wlosy sa mieciutkie po WAXie ii sie tak szybko nie przetluszczaja.. (musze myc wlosy codziennie boo tylko dzien wygladaja swiezo..aa po WAXie wygladaly swiezo przez 2 dni) wlosy są blyszczace jak po uzyciu jedwabiu... pociesza mnie odrobine fakt ze nie jestem sama.. ii szczerze mowiac juz sie przyzwyczailam do tego zee wlosy wypadaja masowo...juz mnie to tak nie rusza jak na poczatku..a to tez ma wplyw..dermatolog powiedzial ze nie mozna sie stresowac wypadaniem..boo stres potęguje wypadanie.. fajnie powiedziec..tylko jak sie nie zalamywac jak sie patrzy jak inni maja geste i mocne wlosy aa ja sie swoich boje dotknac;/ chciala mnie pocieszyc tym ze tez ma przeswity..zapomniala tylko ze ma jakies 50 lat a ja 17......aa co do tego novoxidolu jeszcze...dala mi ulotke...tez mi sie wydaje ze to jakas nowosc ii wciskaja to wszystkim po kolei z takim problemem bo maja na to umowy z firmami farmaceutycznymi..ale zobaczymy co to za "cudo"...

Gość wlossiennica
ja z tych wypadajacych. Dla mnie nowosc wiec weszlam na pierwsza lepsza strone apteczna. 38 zl za 30 ml zelu 33 zl za 60 ml toniku. Wiadomo z 2 opakowania trzeba zuzyc zeby wyrobic sobie jakakolwiek opinie. Ale co nie wyprobuje? Wlosy dla dziewczyny bezcenne.

Gość kaska252125
ja też miałam problem z zakupem w swojej aptece, ale poszukałam w necie i nawet na stronie producenta www.novoxidyl.pl/gdzie-kupic.html pokazują, żeby kupić online. Wychodzi nawet taniej niż w aptece i dostawa szybka.

Gość isi
hej! stosowałam na przemian raz jeden dzien Alpicort E a na drugi Novoxidyl i w około 2-3 tygodnie zmniejszyło sie wypadanie włosów o 25-30 włosów dziennie ale skonczył mi się Novoxidyl i smaruję samym Alpicortem i chyba znowu zaczynaja bardziej wypadać ;/ dzisiaj ide do apteki po Novoxidyl bo może cos pomagał, albo Nizoral którym myłam głowe co jakiś czas bo miałam okropny łupież...Jesli jest ktos kto stosował Novoxidyl niech podzieli się swoim doswiadczeniem z tym specyfikiem. pozdrawiam

Gość isi
hmm nikt nie stosował novoxidyl?? aha zapomniałam dodac ze przed stosowaniem Alpicortu i Novoxidylu jadłam wiesiołek (olej z wiesiołka) w kapsułkach (około 60 kapsułek) może to on wpłynął tez na zmniejszenie wypadania włosów.prosze o pomoc bo mam juz dosyc tego wypadania - ile jeszcze można sie z tym męczyć... ;/

Gość katie2034
Właśnie przyniosłam ten preparat do domu przez przypadek: pani w aptece (omyłkowo) dała mi go zamiast przepisanego przez dermatologa toniku Neril Garniera, więc zaczęłam szukać w necie czy to przypadkiem nie to samo. Niestety, jutro będę musiała znowu lecieć do apteki, żeby pani farmaceutka wymieniła mi na to co było przepisane... O Novoxidylu nie znalazłam jeszcze nic konkretnego, w przeciwieństwie do Nerlilu - ma sporo pozytywnych opinii. A propos mojego problemu z włosami: leczę się endokrynologicznie z powodu guzów tarczycy. Z końcem lata, co roku, zaczynają mi wypadać intensywnie włosy. Z początku pomagały mi zalecane przez mojego lekarza suplementy ze skrzypem (np. Belissa, w końskiej dawce), niestety przestały. Pan doktor nie nie potrafi już mi pomóc w tym temacie, a ja nie mogę już patrzyć na te tabletki, a co dopiero je łykać. Natomiast pani dermatolog, do której się udałam ostatnio przepisała mi właśnie Neril do stosowania wieczorem na przemian z jakimś płynem robionym w aptece za 1 grosz i do łykania Biotebal 5. Zaleciła jeszcze elektryzację skóry głowy, a w razie braku poprawy zbadanie poziomu żelaza. Zobaczymy...

Gość katie2034
Właśnie przyniosłam ten preparat do domu przez przypadek: pani w aptece (omyłkowo) dała mi go zamiast przepisanego przez dermatologa toniku Neril Garniera, więc zaczęłam szukać w necie czy to przypadkiem nie to samo. Niestety, jutro będę musiała znowu lecieć do apteki, żeby pani farmaceutka wymieniła mi na to co było przepisane... O Novoxidylu nie znalazłam jeszcze nic konkretnego, w przeciwieństwie do Nerlilu - ma sporo pozytywnych opinii. A propos mojego problemu z włosami: leczę się endokrynologicznie z powodu guzów tarczycy. Z końcem lata, co roku, zaczynają mi wypadać intensywnie włosy. Z początku pomagały mi zalecane przez mojego lekarza suplementy ze skrzypem (np. Belissa, w końskiej dawce), niestety przestały. Pan doktor nie nie potrafi już mi pomóc w tym temacie, a ja nie mogę już patrzyć na te tabletki, a co dopiero je łykać. Natomiast pani dermatolog, do której się udałam ostatnio przepisała mi właśnie Neril do stosowania wieczorem na przemian z jakimś płynem robionym w aptece za 1 grosz i do łykania Biotebal 5. Zaleciła jeszcze elektryzację skóry głowy, a w razie braku poprawy zbadanie poziomu żelaza. Zobaczymy...

Gość isi
Na temat Novoxidilu jest mało informacji na necie, ponieważ jest to nowość. Jeśli ktoś to niech się odezwie! pozdrawiam

Gość isi
Hej! to znowu jak. chciałam podzielić się tym jak ostatnio udało mi sie zmniejszyc trochę te okropne wypadanie włosów.Pozwolicie,że zacznę od poczatku ;) Od ponad roku strasznie wypadają mi włosy tzn. ostatnio liczba wypadających włosów się zmniejszyła i to znacznie w porównaniu do garści jakie wyciągałam.stosowałam już chyba wszystko, tanie (np.cynk) i drogie specyfiki (np. vichy). Po ostatniej wizycie u dermatologa jeden dzień wcieram w skórę głowy Alplicort E a następnego dnia Novoxidyl i tak na przemian.Ale myślę, że Alpicort E nic nie daje, bo gdy skończył mi się Novoxidyl to włosy jakby więcej wypadały, więc zakupiłam jeszcze raz Novoxidyl i do tego olej z wiesiołka.Ale chyba najbardziej pomaga ten olej z wiesiołka.Juz kiedys go stosowałam ale nieregularnie i wypadanie sie ciut zmniejszyło i na jednym opakowaniu kapsułek zaprzestałam stosowanie.Teraz po regularnym stosowaniu (5-6 kapsułek) dziennie, juz po okołu 2 tyg. widać znaczna róznicę :) Po tygodniu łykania wiesiołka dołączyłam jeszcze Vitapil (bo zima i mniej witamin się je) Także polecam wiesiołek, nie jest drogi a może akurat pomoże. Aha robiłam również przeróżne badania i jedynie co to testosteron wyszedł mi lekko podwyższony, miałam brać Diane ale troche bałam się skutków ubocznych. pozdrawiam i powodzenia w walce o włosy PS: odezwę się za jakiś czas i napisze czy moja kuracja zakończyła sie z pozytywnym skutkiem

dermatolog przepisał mi Novoxidyl. Mam długie włosy a ten tonik należy wcierać w skórę głowy. Czy któraś z was ma jakiś patent jak najlepiej i najskuteczniej to robić przy długich włosach?

Gość isi
Już nie wcieram novoxidylu, ale ja przelewałam troche do pojemnczka po ampułkach vichy i wcierałam w skóre głowy przekładając pasma włosów czyli przedziałek po przedziałku.możesz również spróbowac zakraplaczem (do kupienia w aptece).

Gość kedzior
Isi czy zauwazylas na poczatku stosowania novoxidylu wzmozone wypadanie wlosow? ja stosuje od dwoch tygodni i wypada mi ich znacznie wiecej. od dawna walcze z wypadajacymi wlosami juz bylo dobrze, ale od ponad miesiaca znowu sie zaczelo, dlatego kupilam novoxidyl. stosuje go rano, a wieczorem alpicort e. odrosly Ci wlosy po nim? z gory dziekuje za odpowiedz

Gość isi
nie zauważyłam wypadania włosów po novoxidyl.wydaje mi się że te wzmożone wypadanie może byc od alipcortu. ja teraz łykam wiesiołek i vitapil, czasami kapsułke tranu. zastanawiam sie czy znowu zacząc wsmarowywac alplicort, poniewaz nie wcieram w głowe nic od 2 miesięcy, ale zostało mi pół butelki alipcortu...obecienie myję włosy co 2 dni i w dniu mycia wypada mi 30-45 włosów a nastepnego dnia około 5 czasem 10 włosów.a czy odrosły to może z kilka małych krótkich włosków widać, ale tracę nadzieję ze kiedyś będę miała jeszcze tak gęste włosy jak 2 lata temu ;/ najpierw muszę całkiem powstrzymac wypadanie

Gość isi
dzsiaj rano znowu wsmarowałam novoxidyl, bo chce całkowice wyeliminowac wypadanie włosów. może nie tylko wiesiołek działa ale także ten novoxidyl pomagał,a ja za szybko zaprzestałam go stosować.po za tym mimo brania wiesołka i vitapilu w osatnim tygodniu jakby zaczyna się zwiększac wypadanie, więc postanawiam zuzyc bynajmniej 2 butelki toniku,dalej łykając vitapil i wiesiołek.oby skończył się wreszcie ten koszmar bo za 4 miesiące będą 2 lata jak włosy mi wypadają. Jesli ktoś ma doświadczenia z novoxidylem to prosze pisać!

Gość aha i achhhhh
napiszcie proszę jakie badania (tzn. jakie hormony, czego poziom itp.) trzeba zrobić w zwiazku z wypadaniem włosów. Muszę zrobic prywatnie, bo lekarz nie chce mi dac skierowania, wiec chcialabym te najpotrzebniejsze.