Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LillyR.

Umowa zlecenie

Polecane posty

Czy jeśli pracuje się na umowie zlecenie to obowiązuje wypowiedzenie?? Bo wiem, że mój kolega miał umowę zlecenie i poinformował pracodawcę, że rezygnuje z pracy i pracodawca mu to uznał. Ja natomiast ostatnio taką umowę podpisałam i na niej jest napisane, że mam 2 tygodniowe wypowiedzenie lub porozumienie stron. Która z w/w jest tą prawidłową formą na umowie zlecenie??

Nie znam się aż tak, ale możliwe, że zależy do od indywidualnych zapisów w umowie.

No więc z tą umową zlecenia to jest tak, że ten okres wypowiedzenia może być a nie musi. To zależy od tego jak jest skonstruowana umowa - czy jest w niej zapis o wypowiedzeniu (np. 2 tygodniowym) czy nie ma, jeśli jest to obowiązuje on zarówno zleceniodawce jak i zleceniobiorcę, jeśli nie możesz sięrozstać z firmą z dnia na dzień, Tylko uwaga najedno!!! - przy umowie zlecenia nie obowiązuje kodeks pracy tylko cyilny i jak np. nie ustalisz odejścia ze zleceniodawcą tylko po prostu "olejesz" i zleceniodawca przez to poniesie jakąś stratę może cię pozwać o odszkodowanie