Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Innesea

Potrzebuje dobry przepis na Tiramisu

Polecane posty

Gość Innesea

Gość Innesea
Jak zrobic z Masccapone tiramisu, czy ktos wie ??

Gość ja piekę zwykły biszkopt
5 jajek ,ubijam pianę z białek ,żółtka z cukrem (około 6 łyzek od zupy cukru),dodaję 6 łyzek od zupy maki i szcyptę proszku.Krem gotowy tiramisu do miksowania z mlekiem -.Po ostudzeniu ciacha kroje na 3 placki nasączam naparem z kawy zbożowej przekładam kremem ,posypuję kakao,i na wierzch polewa czekoladowa

Gość Innesea
Dzieki, ja chce przelozyc biszkoptami.

Gość udanda
Przejdź się najpierw do sklepu i kup ser. Mascarpone u nas używa się wyłącznie do robienia tiramisu i producenci wiedząc o tym zazwyczaj na opakowaniu umieszczają przepis.

Gość udanda
Ja bardzo lubię ten deser, więc wymyśliłam sobie szybką i prostą wersję. W przepisach zazwyczaj opisują, żeby biszkopty namoczyć w mocnej, zaparzonej kawie z dodatkiem jakiegoś alkoholu. Ja moczę biszkopty w likierze kawowym - jest szybciej i pysznie. Zaleca się, żeby krem z sera robić z bitą śmietaną, ubitymi jajkami itp dodatkami. Ja szybko ubijam bitą śmietanę z niewielką ilością cukru (bo likier kawowy i biszkopty są wystarczająco słodkie), do tego dodaję do ubijania serek i wychodzi gładka masa. W naczyniu kładę namoczone biszkopty, warstwę serka (połowa masy), kolejna warstwa biszkoptów, warstwa serka. To wkładam do lodówki. Przed podaniem posypuję kakao - bo jak posypiesz wcześniej to w lodówce kakao Ci się rozpłynie i nie ma efektu ładnej ciemnej posypki na jasnym kremie. To najszybszy sposób jaki znam i bardzo smaczny.

Gość tyraj misiu