Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AniaMM

Czy ceny mieszkan jeszcze spadną?

Polecane posty

Gość AniaMM

Jak myslicie, czy ceny mieszkan jeszcze spadna? W wielu krajach unijnych (dotknietych kryzysem) ceny bardzo poszly w dol... Zastanawiam, sie czy w Polsce tez cos sie zmieni? Najbardziej interesuje mnie Warszawa...

Gość u mnie juz nie stosuje się
mam nadzieję, że wzrosną :)

Gość kachakrakow31
wątpie w to

Gość AniaMM
hmmm... no coz, podobno kryzys jeszcze Polski nie totknąl.... i ze najgorzej ma byc w 2012...wiec mi sie wydaje...ze jeszcze wszystko jest mozliwe...

Gość karolinapaowpo
nie ma takiej opcji:) ceny mieszkan nie spadną, moze byc jakas minimalna korekta ale mysle ze na spadki nie ma co liczyc. beda wzrosty.

Nie sądzę. Zawsze jest to wróżenie z fusów, ale moim zdaniem już nie spadną. Od ok. roku przestały spadać, a w ostatnich miesiącach wzrosły trochę.

Gość magdakaliszko
nie,nie spadną,poszukaj czegoś w innym mieście

Gość AniaMM
No niewiem niewiem...moim zdaniem, nic nie wiadomo... np w tej chwili na Litwie mieszkanie ktore rok temu kosztowalo 200 tys, kosztuje 90 tys... na Lotwie jeszcze mniej... i wszystko przez kryzys...

Jak dla mnie spadną bo kto normalny chce mieszkać w klatce 50mkw za ponad 100tys.? Śmieszne to jest.

Gość magdakaliszko
rok temu kupowałam mieszkanie,teraz mogę na nim zarobić jakieś 20 tys

Gość AniaMM
akurat 100 tys, to nie jest duzo jak na 50 m.... w Warszawie, za 100 tys, kupisz lazienke :)

>>Jak dla mnie spadną Dla Ciebie spadną, a dla innych nie? :D >>bo kto normalny chce mieszkać w klatce 50mkw za ponad 100tys.? Śmieszne to jest. Ty jesteś śmieszna. Pewnie chciałabyś, żeby mieszkania były po 10 tys? :o

"Ty jesteś śmieszna. Pewnie chciałabyś, żeby mieszkania były po 10 tys?" Nie, ale ceny są wygórowane (jak na polskie realia), i nie ma teraz popytu, więc będą tanieć.

Gość AniaMM
mYSLE ZE BEDĄ TANIEC TYLKO W MOMENCIE KTORYM pOLSKE DOTKNIE POWAZNY KRYZYS, tak jak sie to stalo w innych panstwach

nie ma popytu????? Nie wiem gdzie ty mieszkasz, ale w każdym większym Polskim mieście jest deficyt nowych mieszkań, popyt wciąż przewyższa podaż i to o bardzo dużo, więc o żadnym znaczącym spadku cen mieszkań absolutnie nie może być mowy :)

Mieszkam we Wrocławiu, czyli w jednym z większych w Polsce i ciągle budują nowe bloki, tylko nikt tego nie chce kupić, bo ceny są nie adekwatne do wartości tego mieszkania. A czy będą drożeć czy tanieć to, dobrze możemy się kłócić bo nikt tego nie wie co będzie się działo w najbliższym czasie.

Gość kachakrakow31
troszkę mieszkania spadly cenowo to fakt, ale i tak za drogie w porównaniu z zarobkami

nie wydaje Ci się, że gdyby nikt nie chciał kupować mieszkań, to nie byłoby nowych budów? :) A jeśli są, to zapewne ktoś dobrze sprawę przemyślał zanim zaczął budować i wie, że mieszkania sprzeda lub już sprzedał? :) >>Polska od zawsze jest w kryzysie, dlatego teraz nikt go nie widzi Brednie i populizm.

Gość AniaMM
Oststnio rozmawiam z pewnym deweloperem, i powiedzial, ze maja problem z wysprzedaniem tego co wybudowali.... budowali masowo.... a jak ludzie przestali kupowac...znalezli sie w pulapce...a teraz kazdy przyciaga klijentow jak potrafi...a to garaz gratis, a to jeszcze jakies atrakcje

Budują inwestorzy, i tracą na tym, większosć jest przeznaczona więc na biurowce, siedziby firm, które zaczynają inwestować w Polsce, pierwotnie miały to być apartamentowce, ale kto chce za taką kasę, ludzie których stać na takie mieszkanie, nie będzie problemem odłożenie jeszcze paru groszy, kupienie działki pod miastem i wybudowanie domu.

co ty bredzisz :o jak apartamentowiec ma być przeznaczony na biura? wiesz co to pozwolenie na budowę? Wiesz co to plan zagospodarowania przestrzennego? wiesz co to znaczy przeznaczenie nieruchomości? :o

Gość mozesz mieszac
Nie spadna dopoki beda kredyty i doplaty rodzina na swoim- jeszcze dwa lata ponoc i nie bedzie doplat zadnych i dobrze :]

A co ma do tego plan zagospodarowania przestrzennego z tym co ma się znajdować w wieżowcu? Został niedawno we Wrocławiu wybudowany prawie w centrum taki kloc, i na dole miało być kilka biur, na górze mieszkania i jakoś nie wypaliło, chetnych na mieszkania nie ma, dlatego aby nie tracić powierzchnia jest wynajmowana na biura.

Gość mozesz mieszac
wiekszosc kredytow ktore teraz sa dawane -to wlasnie rodzina na swoim - wiec po co maja obnizac ceny developerzy ? Ten kredyt napedza i zawyza tak ze stoja w miejscu mieszkania . Jakby nie bylo go to musieli by spuscic z cen. :]

bez kredytu ten rynek by się załamał. 90% mieszkań jest kupowanych na kredyt.

No nie wiem,czy każdy marzy o utartym przekonaniu działak pod miastem i dom.Pod miastem no właśnie.Pod.I codzienny dojazd do pracy do szkoły na zakupy.Dziękuję.Jak dom to tylko w mieście. jesli już chcemy błysnąć wiedzą nt.cen apartamentowców,to wiedzmy,ze to cena rzędu 12.13.000 tys.za m2:) To ktos pisze,że jak kogos stać na apartament,to dołoży i zbuduje dom pod miastem!No wielkie nieba!To ile ma byc wart m2 tegoż domu 15-20 tys pod miastem!?No chyba,ze to dom ze złota:D Ludzie!W mieście ok 320 tys.ceny za nowe mieszkanie to najmniej 4200 ale i 5,6.000 i to nie w apartamentowcu:) Ktoś wie,że dzwonią tylko nie wie gdzie.

Gość SROOKANDEA123
Spadnie poziom zycia !!!!