Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akanik21

Okres się spóźnia

Polecane posty

Gość akanik21

Witam.Cykle mam 28-30 dniowe,dziś jest mój 29 dzień.Nic niby dziwnego,ale zauważyłam,że nie zmniejsza mi się ilość śluzu,a zawsze przed okresem jest go bardzo mało lub wcale.A teraz jest go trochę czasem przeźroczysty,a czasem białawy.Od 3 dni mierzę temperaturę w pochwie zaraz przed wstaniem z łóżka i temp. się co dzień zwiększa, 36,4-36,7,a dziś 36,9 ... Piersi mnie bolą jak na okres.Czy mogę być w ciąży ? Wizytę u lekarza mam 28 .05

Gość 48732xsw
Ja bym powiedziała,ze ciąża

Gość akanik21
Tak,tak ,ale chodzi mi o te objawy ,ze ta temp.

Gość akanik21
Bo przecież przed okresem się zmniejsza,a nie zwiększa.A i nie mam wiary do testów ,;)

możliwe zrób sobie test albo poczekaj na wizytu u lekarza :) bo to bez sensu takie gdybanie :)

Gość majkapoprostu
mi sie kiedys okres spoznial ponad 2 mies. i jakos wszystko bylo ok ;]

Gość ja pisalam tu ostatnio
mialam temp 37.46 okres mi sie spoznial 5 dni i nastepnego dnia rano dostałam , było rowniez duzo sluzu białego wiec nie napalaj sie na ciaze

Gość
mnie sie spznia juz 4 dni

mierzysz temp od trzech dni - nie jest to miarodajne ani godne uwagi zwłaszcza że temp 36,4 a 36,9 to jest różnica... jest przecież rozróżnienie na fazy spadki skoki ... dla mnie bzdura... Jak można mieżyć temp od trzech dni i coś podejrzewać... a skąd wiesz że w ogóle owulacje miałaś?

Gość akanik21
No tak ;) Ale warto się poradzić kobiet które może miały tak samo,lub odrobinę widzą na ten temat;)

poczekaj spokojnie jak będziesz nerwowa to dopiero to na ciebie źle wpłynie :)

Gość akanik21
Cykle mam regularne ,używałam testów owulacyjnych oraz poznaje kiedy mam owulację bo w środku cyklu mam śluz płodny (rozciągliwy i przeźroczysty) chyba logiczne ,że po tym się poznaje :)

Gość akanik21
Ja się wogóle nie deneruje przyjdzie to przyjdzie @ :)

ale zrozum że nie można nic powiedziec o temperaturach w ostatniej fazie i to tylko z trzech dni. Nawet nie napisałaś jakie długie masz cykle chociaż i tak to pewnie bez znaczenia. Idź zrób ten test.... będziesz miała pewność a z temp się nie wygłupiaj nie masz co mierzyć. Zacznij od nowego cyklu dzień w dzień rano przed wstaniem o tej samej godzinie... wtedy pogadamy.

Gość akanik21
Przeczytaj,na samym początku napisałam jak długie mam cykle (od 28 do 30 dni) ;) ,a ginekolog mi mówiła,że właśnie ciażę można poznać po większej temperaturze ,bo zazwyczaj temp. spada przed okresem ,a u mnie się zwiększa :)

Gość co za głupota
jak Ci się niby spóźnia jak masz 29 dc a piszesz że masz 28-30? dostaniesz pewnie lada dzień

Gość akanik21
Nie o to chodzi,to tylko podtemat ;) Głownie chodzi mi o temp.oraz śluz

weź dziewczyno ! Ostatni raz piszę! Ciążę można rozpoznać o 18 dniach wyższych temp. Sąd wiesz jaka jest u Ciebie norma wyższych temp skoro na poczatku cyklu nie mierzyłaś? Zaczynają mi ręce opadać... rozumiesz cokolwiek co do Ciebie piszemy? A ginekologa to Ty zmień na jakiegoś który Ci w końcu wbije coś do głowy z tymi temp. . .

Gość a9ni21aa
A mi sie wydaje,że ciąża jest z 2 powodów.Jeśli dziewczyna napisała,że okres waha jej się od 28-30 dni to nie ma znaczenia.Powinna już mieć.Ja jak byłam na samym początku ciąży ,lekarz kazał mi zmierzyć jeden jedyny raz temperaturę i miałam 37 ,po tem zrobił mi usg tydzień po terminie miesiączki i wyszło ,że koniec 4 tygodnia.Zazwyczaj przed okresem temp.spada do 36,4 ,ale nie do praktycznie 37 ... ;/ Śluz również jest objawem ciąży

Gość a9ni21aa
Joanna J, nie wiem po co te nerwy u ciebie.Kobieta się pyta ,a ty z gębą do niej ,całe kafeterianki ;/ Gówno prawda to co piszesz ...