Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HEEELP MEE!

Błagam niech ktoś rozwiąże mi dwa zadania z fizyki

Polecane posty

Gość HEEELP MEE!

Z jaką prędkością będzie poruszało się ciało o m=18 g ,jeżeli którego g (albo q nie wiem nie mogę się doczytać po koleżance) wynosi 20 kg m/s. 2.Dwie kulki z plasteliny zbliżają się do siebie wzłuż wspólnej prostej. Kulka o masie m=10 g ma v=5 m/s a kulka o m=30 g ma v=2 m/s. jaką v będą miały kulki po zderzeniu i w którą strone się będą poruszały? Prosze,będę bardzo wdzięczna.

Gość HEEELP MEE!
Jest mi ktoś w stanie pomóc?:(

Gość karolinapaowpo
ja pierdziele. przeciez to jest proste!! mam 27 lat a pamietam wzory!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! az mnie cos trafia. wez zajrzyj do ksiazki i sie dziecko poucz!! przeciez tu tylko do wzoru podstawic. coz za jełopy. przepraszam, ale potem wszyscy sie dziwią ze matury ludzie nie zdają! do nauki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość karolinapaowpo
mimo ze znam roziwazanie nie pomoge ci bo załoze sie ze do ksiazki nie zajrzałas. odejdz od kompa i wez się do roboty! wystarczy przekształcic podstawowy wzór i podstawic!

Gość karolinapaowpo
a moze lepiej w ksiazce? jejku a potem matura za trudna, nikt niczego nie zdaje, a na studia tak ciezko sie dostac.

Gość nataliaCOspadlaZkwiatka
PODSTWAWOWE WZORY Z KSIAZKI LENIU!!! http://www.allegro.pl/item1030126975_markowa_mega_paka_s_m_36_38_zara_house_deep_nowe.html MAM DO PRZEDSTAWIENIA MEGA PAKE FIRMOWYCH CIUSZKÓW!!! WSZYSTKIE UBRANIA POCHODZĄ Z MOJEJ SZAFY I BYŁY TYLKO I WYŁĄCZNIE MOJĄ WŁASNOŚCIĄ! NA PACZKE SKŁADAJĄ SIĘ TAKIE ZNANE MARKI JAK: ZARA, HOUSE, CROPP, REPORTER, NEW YORKER, TERRANOVA, MISS APT!, CLICK, jean co by charlotte ford , ROCKS JEANS, CROSS, MISS SIXTY, DEEP, ICE FIELDS http://www.allegro.pl/item1030126975_markowa_mega_paka_s_m_36_38_zara_house_deep_nowe.html

Gość ekhm....
co za lenistwo i jeszcze nie umie literki przeczytac .. nic dziwnego ze nie wiesz co to za literka jak sie nie przykladasz do nauki i ksiazki nie umiesz otowrzyc a na lekcji to sie pewnie nie slucha

Gość HEEELP MEE!
weźcie spierdalajcie ode mnie. Nie musze być orłem z wszystkiego i prosiłam o pomoc a nie te Wasze obelgi. Szmaty jebane jak zwykle pokazały klase. I nie mam zamiaru tępoto zdawać fizyki na maturze. Si ju.

Gość HEEELP MEE!
karolinapaowpo -27 lat lat a tyle w Tobie nienawiści :D Widze musiało być Ci ciężko na maturze i nie mogłaś się pogodzić,że ktoś gorszy od Ciebie (niby) zdał ją lepiej. Założe się,że nie masz pojęcia jak zrobić zadania ale cóż trzeba rzucić mięsem na młodsza osobe:D pozdro haha

Gość karolinapaowpo
:):) mysle ze nawet nie miałabys szans. ehh idz dziecko innych słow sie naucz:)

Gość karolinapaowpo
kochanienka matura matma klasa mat-fiz:) studia zwolniona z kazgedo egzaminu:) mgr i podyplomowe:) tu nie chodzi o nienawisc tylko o wykształcenie moze kiedys zrozumiesz:):):) papa kochanienka:):):):)

Gość ekhm....
dziecko torche kultury nie takim jezykiem orlem byc nie musisz wystaczy uwazac na lekcjach i otowrzyc ksiazke przeczytac jaki jest wzor i podstawic przepraszam cie bardzo ale to polinteligent nawet potrafi zorbic zapraszam cie na profil mat-fiz to porozmawiamy o zadaniach a nie o pierdolach typu podstawic do wzoru tobie nawet nie chce sie sprawdzic jaka literka ma byc w danych bo to tak ciekzo otowrzyc ksiazke i zobaczyc i wiesz co ja tez nie zdawalam matury ani z fizyki ani z matematykli jestem paskonatka historii a studiuje prawo jednak takiego lenia jak ty to nie mialam i wiedzialam gdzie jest ksiazka z fizyki

Gość HEEELP MEE!
natalia co spadla- boże widzisz i nie grzmisz. Gorszej wiochy w życiu nie widziałam. Ah te oryginały sprzed 20 lat :)

Gość ekhm....
i wiesz mimo ze studiuje prawo pasjonowalam sie historia to mialam bardzo dobre oceny z matemamatyki i fizyki ale jak ktos jest leniem to nawet zadania nie zorbi nie wymagajacego myslenia

Gość HEEELP MEE!
ekhm-ale po co Ty mi robisz jakieś wywody? Co mnie obchodzi jak Ty się uczyłaś? Po co mi się tłumaczysz? A kulture to mam taką jaką mam,a jakbyś leżała półtora miesiąca w szpitalu na poważne problemy,które zagrażały Twojemu życiu to może nie byłabyś taka do przodu i zrozumiałabyś dlaczego nie umiem zrobić tych zadań. Ciekawe,doprawy,taka jesteś świetna a taka zawiść w Tobie. Jak mnie tu ktoś prosił żebym napisała mu list po francusku to po prostu to zrobiłam jak UMIAŁAM a nie byłam taka podła. No ale życie,uczeń bez jedynki to jak żołnierz bez karabinu. Dziękuje:)

Gość HEEELP MEE!
ekhm- PS :nie było żadnej mowy o matmie, z niej mam czwórke. Druga rzecz:może u Ciebie w LO każdy wszystko świetnie tłumaczy u nas babka od fizyki wyznaje zasadę LAAAAAAAJT a później przychodzi co do czego nikt nic nie wie. Może gdybym nie spędziła półtora miesiąca w łóżku szpitalnym dała bym rade. Pa.

Gość karolinapaowpo
wiesz co, przykro mi ze miałaś kłopoty zdrowotne i lezałaś w szpitalu, jednak sa to podsatwowe wzrory które znajdziesz na początku rozdziału swojej ksiazki. zreszta po słowach "weźcie spie**alajcie ode mnie. Nie musze być orłem z wszystkiego i prosiłam o pomoc a nie te Wasze obelgi. Szmaty j**ane jak zwykle pokazały klase." nie mam zamiaru pomagac. no to pa.

Gość HEEELP MEE!
z Tobą już rozmowe skończyłam :)

Gość ekhm....
HEEELP MEE! ja bylam na mat - fizie zajecia wygladaly tak ... dostalismy ksiazki z zadaniami z politechniki i meilismy robic nikt nic nie tlumaczyl byla odpowiedz poszukajcie sobie wzorow i robcie a jedna osoba odpowiadala przy tablicy 90 min przez 2 lekcje non stop .... zadanka zadanka i nie jakies tam podstawianki tak bylo od 1 lekcji w 1 klasie mielismy wszystko umiec i z marszu rozwiazycwac zadania koniec kropka a ksiazke to ty w domu masz szpital nie jest wytlumaczeniem rozumiem jakbys dostala mega zadanie ale do podstawianek nikt nie bedzie odwalal roboty za ciebie