Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość róże to moje kwiaty

Jak to jest teraz z becikowym?

Polecane posty

Gość róże to moje kwiaty

Czytałam gdzieś (tylko nie wiem czy to były świeże informacje), że żeby dostać becikowe, muszę mieć założoną kartę ciąży DO 10 tygodnia. Czyli gdyby ginekolog założył mi kartę 11 lub 12 tygodnia, to nie dostałabym becikowego?

teraz juz nie jest wymagane ze musisz być pod opieka lekazra od 10 tygodnia wystarczy ze podczas ciazy byłaś choć na 1 wizycie u lekarza

Gość prywatny tez moze byc
A czy musi to byc lekaz z nfz? czy moze byc prywatny?

Mi też mówili, że nie trzeba zaświadczenia od lekarza. A poszłam załatwiać i wymagali tego papierka. Ale to było w styczniu, nie wiem jak to teraz jest.

jak sie starasz o becikowe potrzebujesz tylko zaswiadczenia ze bylaś na conajmniej 1 wizycie w ciazy

dodatkowo od 2 tygodni bodajze trzeba wraz z wnioskiem złożyc PESEL dziecka.... jeśli nie ma sie go w chwili skladania wniosku o becikowe to ma się 1 miesiac na doniesienie go... jesli w tym czasie pesel nie bedzie doniesiony to becikowe przepada :/

O peselu nie słyszałam. A ja musiałam mieć zaświadczenie, że byłam od 10 tygodnia ciąży do porodu pod opieką lekarza. I miałam wypisane wszystkie wizyty u niego.