Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ospa na ciele i wewnatrz

czy ospa moze bys w buzi?w srodku?

Polecane posty

a moze to nie ospa? tylko np. jesli ma krostki na buzi i wewnatrz to opryszczka

ale go to nie boli i nie wyglada jak afty-takie 2 pecherzyki po wewnetrznej str warg

wiem ze w przedszkolu szaleje ospa stad mi sie to nasunelo jednak na ciele nie ma tylko w buzi

Gość może być na błonach śluzowych
ale zazwyczaj wysypka zaczyna się od pachwin - brzucha - dopiero później koniczyny - twarz i na końcu błony śluzowe wysypuje!

no to nie wiem co to jest :(

Gość Ospa może być w buzi
Jak moja córka zachorowała na ospę to pediatra uprzedził mnie ze może pojawić się w buzi. Powiedział też że u dziecka może pojawić się w moczu krew (jak zrobi się w cewce chrosta). Pierwszym objawem ospy jest wysypka na plecach brzuchu, klatce piersiowej i na głowie. Jak tylko coś zauważysz na tych częściach to biegnij jak najszybciej do lekarza. Wtedy dostaniesz Hewiran który sprawi że ospa będzie miała łagodny przebieg. Dzięki mojemu refleksowi córka miała parę krostek .

E tam, moja ma ospę od soboty, męczy się w domu, nic ją nie swędzi, na buzi ma 2 kropki na czole, jedną na nosie i to wszystko. Poza buzią ma razem 16 kropek i na więcej się nie zapowiada, żadnej gorączki, osłabienia (wręcz energia ją rozpiera) Smaruję tylko pudrem,żeby szybciej obsuszyło, wieczorem myje się w wodzie "z fioletem". Żaden heviran nie był potrzebny :)

dołączyła temperatura u mojego synka

jejku-to jak wy rozpoznajecie ospe jak to czasem sa 2 krostki na krzyż?

kurcze skad by sie mu opryszczka wzieła :O

u nas w przedszkolu ospa trwa od m-ca i tak naprzemiennie dzieci wymiata

Ospę poznałam po krostach po prostu ;P No i czekałam na nią, bo wszystkie dzieci dookoła mają. Mamy, tych co przeszły ospę mówiły, że w końcu dostanie gorączkę itp, a ona dostaje tylko świra, że nie może z domu wyjść :o Już jej nie wychodzą nowe krosty,w sumie to są tak rozbieżne informacje,że nie wiem kto ma rację. Lekarz powiedział,że jak będzie cieplej, to na ogródek może wyjść (tam nie ma kogo zarazić :D) A w poniedziałek może iść do przedszkola... Sama nie wiem, czy jej do poniedziałku poodpadają strupki :o

Ja miałam ospę jak miałam 26 lat. I też byłam tak wysypana,że umrzeć chciałam :o A moja córka...hmmm...nawet raz się nie podrapała :o Ciągle ją pytam z niedowierzaniem, czy ją coś nie swędzi...

ja przechodziłam ospę w wieku 25 lat i na ciele nie byłam aż tak mocno wysypana, ale krostki w buzi miałam ( na podniebieniu i miałam dosłownie wrażenie że mam je mam też w przełyku :/ ). Wiedziałam, że mogę być zarażona więc za wczasu poszłam do lekarza a ten przepisał mi Heviran - i dlatego nie wysypało mnie tak bardzo :)

Gość mo ze mo ze
moze miec w buzi

Gość rwer
Ja mam w buzi 2 pęcherze ;(

Gość chochliczek11
Jak w buzi to to może być opryszczka. Dziecko mogło się zarazić od innego dziecka w przedszkolu. Heviran, o którym pisze myszka123456 to lek działający i na ospę i na opryszczkę. Trzeba pójśc do lekarza się upewnić :) A ty rwer - jakie to są bąble? Bolą, pieką, swędzą? To może być opryszczka