Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrawrona

Czuję się wolna tylko wtedy gdy..

Polecane posty

Gość wrawrona

nie pracuję, nie mam szefa nda soba, nic nikt mi nie każe, nic nie muszę... Nie nadaję sie do pracy. Codziennie przez osiem godzin zapieprzać, uśmiechać się do ludzi, których mam gdzieś. Wstawać rano i wczesniej kłaść się spać i to zupełnie wykończona. Co to za życie? Nie pracując czuję się wolna, mam dobry humor, czas na przyjemności, relaks, hobby i robienie tego na co mam ochotę i kiedy chcę. Mogę póżno kłaść się spać, czytać do świtu książki lub pić wino i kochać się z ukochanym... Mogę spać do południa, łazić po mieście kilka godzin, zachwycać się słońcem, ciepłym wiatrem na twarzy i być sobą.

to zostań bezrobotną, bez własnej kasy, na czyimś utrzymaniu :o będziesz wtedy taka zajebiście WOLNA :D

Gość ekhm....
buhehe jak nie chcesz pracowac to za co chcesz zyc co chcesz jesc a moze my mamy na ciebie pracowac albo wiesz zamien sie ze mna ja wrocilam na studia od 3 mies nauka codziennie po 14-16 godzin nie mm szefa tylko sesje w czerwcu sama decyduje kiedy sie ucze to ci odpowiada ?? bo wiesz ja wolalabym isc na 8 godzin do pracy odbebnic i miec w dupie

Gość wrawrona
Nie wiem jak można lubić pracować. To chyba dobre tylko dla ludzi bez zainteresowań, bez wewnętrznego życia, tych co zapieprzają dla wielkiej kasy.. Jak celem życia może być praca???

Gość ekhm....
to odpowiedz mi na pytanie za co chcesz kupowac leki jedzenie za co chcesz oplacic mieszkanie ?? co ktos ma na ciebie robic ty leniuchu jeden??

Gość wrawrona
Nie porównuj studiów do pracy, bo to 2 różne światy. Tak, pracować trzeba żeby mieć z czego żyć..racja ale to mnie wewnętrznie zabija...:(

Gość ekhm....
pelno takich po MOPSach lata wypindzone dziewuchy korym sie pracowac nie chce i laza z glowa w chumrach a inni musza ta te pindy pracowac

Gość ekhm....
ja tez pracowalam rok i wiesz co 8 godzin pracy a 14 godzin nauki prawa to jednak jest roznica i z pewnoscia gwarantuje ci ze praca to jest raj

nie wiem ile masz lat autorko, ale jesteś strasznie egoistyczna i infantylna.

Gość ekhm....
zreszta to chyba prowo az takich niedojrzalych pasozytow to chyba nie ma chociaz ogladajac panie pod MOPSem wszystkiego mozna sie spodziewac

Gość wrawrona
Dzień w dzień praca, ranne wstawanie, stresy, rutyna, zmęczenie, to dla chleba zatracamy siebie:(

Gość ekhm....
dzien w dzien stresy masa nauki przepisow po 14-16 godzin dziennie nawet z ksiazka chodze do kibla zasypiam o 24-1 a wstaje o 7 no koszmar rzuce to gowno inni beda na mnie robic wez sie dziewucho lecz

Gość wrawrona
anomalia----a ty gdzie, żeś taka wyluzowana?

Gość ekhm....
pozatym kiedys nie bylo pracy ale kobiety mialy mase roboty szyly ubrania ze skory gotowaly wyprawialy mieso mialy po 12scioro dzieic itd no co za nuda rutyna jakie zmeczenie codziennie wstawac wykonywac obowiazki te stresy czy maz cos upoluje czy chatka z lepiakni sie nie rozwali j jak przyjdzie tuyna bozesz skad sie takie egzemplarze biora

Gość wrawrona
ekhm....---> skoro tyle musisz zakuwac, toś nie najbystrzejsza i może te studia to zły pomysł, bo nie dajesz rady? Ja studia skończyłam i to wakacje w porównaniu z pracą i prawdziwym życiem.

Gość anarhiaaaaaaaaaa
autorko tematu jestes zalosnym gownem ktore pewnie ma bogatych starych i sama sie opierdala precz z takimi szmatami!

Gość wrawrona
anomalia---> jestem ciekawa, bo może twoja praca to sam miód;)

Gość ekhm....
kobieto gowno wiesz o prawie to sie nie wypowiadaj i dodam ze caly rok tak zakuwa nie tylko ja wiec chyba wszyscy na tym prawie to takie tepaki

Gość wrawrona
anarhiaaaaaaaaaa---> jesteś zazdrosna, że ktos może nie pracować? Czyli ciebie praca też nie uszczęśliwia? p.s. nie, nie mam bogatych starych.

Gość wrawrona
ekhm....---> więc zakuwaj i się nie żal. Dostaniesz w tyłek w robocie, to pogadamy. Ja studentką już nie jestem i o zakuwaniu tu nie gadam.

Gość ekhm....
a prwo do bystrosci zawiele nie ma bo jak masz na pamiec wykuc 2 tys stron slowo w slowo bo przepis to przepis niestety bystros inteligencja niewiele sie zda mozna sobie pomoc rozumieniem tematu ale jak zapomnisz slowka to wylatujesz bo uzasadnione podejrzenie a duze prawdopodobienstwo to jednak roznica

Gość only meeee
ja tez tak uwazam jak autorka. Teraz jestem na studiach , ale w porownaniu z liceum kiedy nie miałam w ogóle dla siebie czasu, ciągły wyścig szczurów, teraz żyję jak chce. Teraz zrozumiałam ze zycie jest bardzo krótkie i trzeba brać z niego jak najwięcej, dlatego nie ograniczam się tylko do nauki, siedzenia cały dzień w ksiązkach. Chociaz oczywiscie edukacja jest bardzo ważna, tak jak i praca- trzeba pozniej z czegoś życ, ale rozumiem o co autorce chodzi.:) Ciągle ludzie tracą czas na wiele rzeczy które muszą robić, i są nieszczęśliwi, a to wszystko moze w jednej chwili runąć, zycie jest kruche bardzo. Dlatego uważam ze praca pracą, nauka nauką, ale czas na przyjemności tez trzeba znaleźć , bo kiedy będziemy sie bawic.. jak będziemy starzy? I autorka nie jest inflantylna, po prostu widzi to co ja ;)

Gość wrawrona
ja pierdole, co za idiotka---> tak konkretnie czym sie zajmujesz zawodowo i jaka kase kosisz bez wysiłku?..tak, żebym miała pełny obraz twojego mądrego urządzenie się w życiu.

Gość wrawrona
Życ dla siebie i dla przyjemności, robić to co się lubi i kiedy się chce. Tylko pracę, która sprawia frajdę można znieść ale i tak trzeba uważac, aby nie pochłaniała zbyt dużo czasu, bo zaczniemy żyć tylko nią a zabraknie miejsca dla rodziny, męża i dzieci,

nie znoszę tyrać i nie sypiać po nocach ! kocham się przytulać do ukochanego !

Gość wrawrona
Jego pani----> :)

Gość wrawrona
Proszę, piszcie jak uwielbiacie swoją pracę i że jak mielibyście mnóstwo kasy to i tak byście zapieprzali dalej. Czekam...:)

Gość A ja sądze że..
To kwestia podejścia i kwestia tego czym się zajmujemy. Nie ma ogólnie przyjętego schematu wszystko zależy od temperamentu i sobowości danej osoby. Więc nie można uogólniać że ludzie którzy pracują nie są szczęśliwi. Niektórzy by móc czuć się spełnionymi muszą działać podejmować wyzwania. Inni wolą spokojniejszy tryb życia. Autorko :) Ile ludzi, tyle podejść do życia. Co uszczęśliwia Ciebie przez kogoś może być uważane za monotonie :) rutyna nie jest jednak dobra dla nikogo. Najlepiej będzie jeśli każdy sam zadecyduje co dla niego jest dobre ! Pozdrawiam