Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MmM89

Ciąża ?

Polecane posty

Gość MmM89

Witam Ok dwa miesiące temu pisałam tu na forum z pytaniem czy jestem w ciąży . Otóż postanawiam napisać jeszcze raz . Nigdy nie współżyłam . Uprawiałam petting. Na rękach chłopaka była sperma, którą wytarł, po czym zaczęliśmy uprawiać dalej petting. Spóźniała mi się miesiączka i zaczęłam panikować, że to ciąża. Zrobiłam test ciążowy popołudniu - negatywny . Na drugi dzien rano zrobiłam kolejny test - negatywny. Dostałam po kilku dniach okres - bardzo silny ( jak zawsze ) . Po ok. 2 tyg. od tej miesiączki zrobiłam kolejny test - negatywny . Miałam objawy ciąży , ale mogę je obalić : 1. Częste oddawanie moczu - bardzo dużo piję . 2. Ból piersi - przed okresem bolały , ale podczas okresu przestały i już nie bolą . 3. Bolące jajniki - bolały przed okresem. Od miesiączki nie bolą . W czwartek dostałam okres i był nieco slabszy niż zawsze . I też przed nim miałam takie objawy jak ból piersi itd. Ale to minęło znowu po okresie . Wydaje mi się , że jestem w ciąży , ale wszyscy mi mówią, że wmawiam sobie. Moje piersi wyglądają jak zawsze - normalnie . To byłby już 3 miesiąc ciąży - czy to możliwe ,że jestem w ciąży ?

Zrobiłaś tyle testów, wszystkie negatywne, w dodatku masz okres, to normalne że raz jest skąpszy a raz bardziej obfity. NIE JESTEŚ w ciąży.

Gość MmM89
Dziękuje za odpowiedź . Mam nadzieję, że się Pani nie myli :)

Gość postaram się byc kulturalna
między nogi nie zajrzała więc sie mylić może. ginekolog za daleko??

Gość MmM89
Nie . Ale chyba od tego jest forum i można zadawać pytania :)

Forum jest również od czytania. polecam na przyszłość.

Gość MmM89
Teraz to mnie Pani zmartwiła ... nie wiem co myśleć :(

Gość MmM89
Tak .. czytam to forum co wieczor i nie znalazlam jeszcze podobnego przypadku do mojego :) pozdrawiam i dziekuje slicznie za odpowiedz :)

Nie myśleć, działać. Za telefon, omówić się na wizytę. Lekarz rozwieje wszystkie wątpliwości. Nie słuchać głosów jeden na milion. Tylko większości. A większość w tym przypadku mówi brak ciąży, marsz do lekarza.

Gość MmM89
Hehe i tak też zrobię :) dziękuje ślicznie, pozdrawiam

Te powyżej to objawy towarzyszące ciąży a nie objawy ciąży, Jest subtelna różnica. Bo "te powyżej" zdarzają się każdemu raz na jakiś czas.

No faktycznie skoro się tak boisz to idź do ginekologa, ale jak to możliwe że ona byłaby w ciąży? testy negatywne, okres jest ... więc?

Więc jest lekka paranoja. Do wyleczenia:)

Gość zwyczajnaniezwyczajna
dziewczyno dorośnij... Ile masz lat 14? Nie współżyła, ma okres, testy negatywne i od 3 miesięcy jest w ciąży. Puknij sie w głowę...i nie denerwuj ludzi swoją głupotą.

Gość MmM89
No i nawet seksu nie było :( !

Gość MmM89
Dobrze, Macie racje :) ! Po raz kolejny dziekuje za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam :) !

Ale trzeba przyznać że na zaczepki nie odpysknęła. Kulturalna i uprzejma do końca. Również pozdrawiam.

Gość MmM89
Może potrzebna pomoc psychologa a nie ginekologa ...

Myślę że raczej przyda się kilka lat na karku, zanim podejmiesz ponownie temat. Albo porządna lektura o płodności ciąży. Psycholog nie zaszkodzi.

Gość MmM89
Ma Pani 100 % rację . Na pewno nie jestem tak dojrzała,abym miała dziecko. Ale ta sytuacja to niezła lekcja. To muszę przyznać. Jak mnie tak Panie uspokoiły to na prawdę kamień z serca :) ! Psycholog ? Chyba się wybiorę . Jestem pewna ,ze w ciazy nie jestem ! Ale czasami jak mi smutno , czy sie zdenerwuje to ta mysl mi przychodzi i od razu zaczynam panikowac. Dziękuje ...

Tak na marginesie dzieciom powyżej 10 lat nie pozwalam do siebie mówic pani. zapewne masz więcej więc... Sprawiasz że czuje się staro.

Gość MmM89
O to przepraszam ;) ale to tak kulturalnie miało być ;) cos mi nie wyszlo hehe :) tak czy siak - chcialam dobrze :) !

Rozumiem, ale to sprawiło ze wydawałaś się młodsza niż jesteś.

Kulturalnie było, aż jestem mile zdziwiona. oby więcej takiej pokory na tym forum. Utarłaś mi trochę nosa swoim opanowaniem. Brawo!

Gość MmM89
Czy odrobina kultury to coś tak złego :) ? Przepraszam jeszcze raz :) ! Ze szczerego serducha :) !

Gość MmM89
Oo dziękuje :) Tyle stresu co w ciągu ostatnich 3 miesięcy przeszlam ... czas na zmianę :) ! Zaczęłam od Ciebie ... mam nadzieję, że mój dobry humor szybko nie zniknie :) i za pare lat zajde w ciaze i bede szczesliwa mamusia :) !

Broń boże złego, ale rzadkiego niestety. jesteśmy tego najlepszym przykładem ja i koleżanka kilka postów wyżej.

Gość MmM89
W chwili obecnej jestem pewna ,ze w ciazy nie jestem i to dzieki wam :) ! Jestem bardzo wdzieczna ... z takim stresem nie da sie zyc ... a teraz - dzieki tej wyjasnionej sprawie mam szanse zasnac spokojnie :) ! Życzę Ci jak najlepiej :) serio :) !

Gość nikita0007
MmM89 mam ten sam problem co ty;/ niewiem co robic;/