Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa1234

ile kosztuje zabieg pełnej sterylizacji kobiety?

Polecane posty

Gość ciekawa1234

jak w temacie? czy nie ma z tym problemu? nie chcę już nigdy więcej dzieic i chiałabym się poddać takiemu zabiegowi, nie rozmawiałam jeszcze z lekazrem, ale orientacyjnie może mi powiecie ile to kosztuje, co i jak..

Gość to prawnie zakazane
chyba ze masz raka

Gość ciekawa1234
zakazane?? dlaczego? ja nie mówie o aborcji tylko o pozbawieniu mozliwosci rozrodczych to jak mozna sie zabezpieczyc zeby nigdy nie miec dzieci??

Gość ciekawa1234
upup

Gość ciekawa1234
kurde to ciekawe, że można zabezpieczać się spiralą, zastrzykami i tabsami a sterylizacja zakazana :/ ja bym wolała mieć już 100% pewności raz na zawsze i jeden wydatek a nie co mc :/

Gość jesli sterylizacja
to tylko przeciecie jajowodow jest 100% pewne bo podwiazanie daje taka sama skutecznosc jak tabletki anty... w posce tego nie zrobisz, jak masz duzo kasy to szukaj za granica

Gość Alexxxxxxa
W Polsce za to przeprowadza się przecięcie nasieniowodów. Jest to na granicy prawa, ale chyba żadnemu prokuratorowi nie będzie się chciało ścigać takich lekarzy.

Gość wieszcopowiem1
aborcja tez jest zakazana a za kase sie da......za kase da sie na pewno zrobic tylko nie orientujke sie ile to moze kosztowac

Gość fhhfhj
około 3 tyś zł, zabieg w pełnej narkozie, kilka godzin w klinice, 2-3 dni zwolnienia, poszukaj a znajdziesz lekarza co to zrobi, a potem pełen komfort, POLECAM :)

kurde nie wiedzialam ze to zakazane :/ tez sie tym chce zainteresowac niedlugo :) zapytam mojego lekarza za tydzien ciekawe co mi odpowie :D:D:D 3 tys to nie duzo :) to ze oborcja zakazana to ja jak raz sie zgadzam ale ze sterylizacja? nie widze powodow dla takiego zakazu, jak ktos chce to czemu ma tego nei zrobic :/

Gość No nie wiem czy nielegalna
"Przekonanie, ze sterylizacja w Polsce jest zakazana jest błędne. Polskie prawo jej wprost nie zakazuje - powiedziała prawniczka Anna Wojciechwska-Nowak podczas konferencji prasowej zorganizowanej przez Federację na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny poświęconej sterylizacji. - Ale przekonanie o zakazie jest tak głębokie, że lekarze w Polsce odmawiają sterylizacji. Unikają przeprowadzenia tego zabiegu nawet ze względów medycznych, utrzymując że jest on nielegalny - dodał dr Eugeniusz Siwik, który od pół roku prywatnie wykonuje w Polsce zabiegi wazektomi (podwiązania nasieniowodów u mężczyzn). " Żródło: Feminoteka