Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia-22

jestem w ciąży w dramatycznej sytuacji

Polecane posty

Gość sylwia-22

weszłam na to forum i oczy zaszly mi lzami. Tyle z Was sie stara, pragnie, nie moze, probuje dalej... a ja? tydzien temu dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy z chlopakiem, ktory -jak sie dowiedzial - kazał mi usunac dziecko, wyzwal od najgorszych... sugerowal, ze to nie jego. studiuję, nie mam wystarczajaco pieniedzy na utrzymanie dziecka... SAMOTNIE... :( :( :( pochodze z rozwalonej rodziny, oni tez nie sa w stanie zapewnic mi gory pieniedzy... nie podolam... napiszcie mi cos...

Gość MmM89
Kochana , mam podobną sytuację . Tyle ,że ja zrobiłam 3 testy ciążowe - 3 negatywne . I miałam już 2 miesiączki od czasu kiedy zaczęłam podejrzewać . Masz mieszkanie ? Rodzice już wiedzą ? Chcesz to dziecko ?

Gość sylwia-22
popisz ze mna moment, prosze... jestem z wroclawia, przeprowadzilam sie do poznania dla chlopaka z ktorym bylam trzy lata. jednak w najgorszym momencie zaszlam w ciaze. nie chce przerywac studiow, strasznie zzywam sie z ludzmi wiec nie chce nawet zmieniac uczelni.... rodzice - wiedzą. akceptują, nawet gdzies w srodku sie ciesza... tylko, ze nie wiedzą, ze dzisiaj mnie uderzyl, kiedy probowalam sie z nim dogadac. NIE DAM SAMA RADY. trudno mi powiedziec czy je chce... czuję, że chcialabym je chciec tak w 100% ale... chyba poczulabym ulge jakbym dostala okres... ale nie dostane...

Gość MmM89
Słoneczko Ty moje :* ! Rozumiem, że rodzice we Wrocławiu ... Wiem, że łatwo mi sie piszę, ale masz wyjście :* ! Byłas u ginekologa ? Robiłaś testy ciążowe ? Jak tak to ile ? Jesteś pewna ,że to ciąża ? Jeżeli jesteś pewna, że będziesz mieć dziecko to broń Boże nie myśl o aborcji :* ! Będe sie za Ciebie modlić ... Za 15 lat uświadomisz sobie, co pięknego Ci sie przydarzyło :* ! Jesteś młoda , inteligenta ... moze znajdziesz mężczyzne , ktorego pokochasz ? On pokocha Ciebie i WASZE dziecko :* !

Gość MmM89
Myślę,że jesteś już na tyle dojrzałą kobietą, że jesteś w stanie pokochać to dziecko :* a pamiętaj, że miłość czyni cuda :* ! Jeżeli uwierzysz to dasz sobie rade :* !

Gość sylwia-22
zrobilam 5 testow ciazowych, wszystkie wieczorem, dzien po dniu. wszystkie pozytywne.... bylam u ginekologa - na usg jeszcze nie widac fasolki ( wiec to pewnie 3/4 tydzien) ale mam obrzmiale piersi, rozpulchnioną macicę... booooze.... :( kto pokocha dziewczyne z dzieckiem? a Ty? jaki masz problem?

Gość MmM89
Misia :* ! Świat nie jest taki zły :) ! Na prawdę ktoś Cię pokocha i Twojego bobaska :* Mój problem polega raczej na psychice . Od nowego roku wybieram się do psychologa. Nie moge jakoś sie zebrac . 3 miesiące temu uprawialam petting . Spoznial mi sie okres. Wielka panika . Test ciazowy po poludniu - negatywny. Na drugi dzien rano - negatywny . Okres sie pojawil. Bardzo silny jak zawsze . Po 2 tyg zrobilam kolejny test - negatywny. I Wczoraj skonczyl mi sie kolejny okres . Przed misiaczką normalne objawy - bol piersi , mdlosci itd.itp. Dzisiaj juz peirsi mnie nie bola, zero objaw. A ja ciagle mam w glowie ciaze. Nawet nie czuje tego dziecka. Ale mam takie mysli :( U mnie ta sytuacja - rodzice . Nie... oni by mi nie dali szans .

Gość sylwia-22
w ciazy nie jestes, spokojnie. jednak komu jak komu ale mi mozesz powiedziec o problemach natury psychicznej. dobrze, ze zdecydowalas sie na wizyte u psycholga bo ten Twoj strach, totalnie nieuzasadniony (negatywne testy, miesiaczki itd) wynika z czegos zupelnie innego, jest sposobem na rozladowanie innego, rzeczywistego i gleboko ukrytego lęku. bedzie si, gwarantuje, psychologowie to z reguly magiczni ludzie. choc wlasciwie nic nie robia, tylko słuchaja i sluchaja... :)

Gość MmM89
Jejku ;( pisalam na tym forum i nikt mnie tak nie wspierał jak Ty :( mam az łzy w oczach ... Mój lęk spowodowany jest prawdopodobnie tym,ze mam świadomosc co zrobiliby moi rodzice gdyby sie dowiedzieli o mojej ciazy. Ja mam byc w zyciu psychologiem , albo prawnikiem. Musze sie kształcić ... :( Tak się boje tej ciąży . Nikt mnie nie rozumie. Wszyscy wkoło mi powtarzają , że to niemożliwe itd. Bo niemożliwe . Mam okres, negatywne testy ciązowe, zero objaw :( A mi psychika wysiada :( ! Juz nawet nie spie. Czasami jak juz usne, to budze sie w nocy i dotykam brzucha i wtedy czuje jak to dziecko sie rusza :( ! To nie z moim ciałem jest nie tak. To z moją psychika jest pewnie problem. Nie jestem w ciazy , prawda ?

Gość mnie też rzucił facet
z którym byłam 3 lata, bo zaszłam z nim w ciąże. Wmawiał, że to nie jego, krzyczał, szarpał mną. Nie w głowie mu teraz dziecko, dla niego w tym momencie stałam się śmieciem, to tyle. Nawet nie płacze

Gość mańka z wawy
Sylwia jezeli tylko uwierzysz w siebie i swoje mozliwosci wszystko ci sie jeszcze ulozy..... ojciec tego dziecka to cienki bolek, ale po porodzie bedziesz mogla zadac alimenty na dziecko a i moze rodzice ciut pomoga, zycie lubi platac figle i moze jakis wartosciowy chlopak bedzie przy tobie, a co do aborcji to nie mysl o tym bo do konca zycia bedziesz pamietac co zrobilas..... ja musialam martwa ciaze usuwac i to zostalo we mnie i wciaz trwa juz 20 lat:(

Gość sylwia-22
nie jestes ale obie dobrze wiemy, ze Ci nie przemowie do rozsądku bo tam jest jakas blokada. "mnie tez rzucil facet" i co? urodzilas? ja ide spac dziewczyny ale jutro tu wpadne, to wiecej niz pewne... :*

na stduiach wez indywidualny tryb/tok studiow, dostaniesz moze stypendium, zamieszkaj w akademiku :)

Gość creativvvna mama
autorko, ja dziś zrobiłam 2 testy-pozytywne, jestem bardzo szczęsliwa trzymam za Ciebie kciuki

Gość MmM89
Śpij spokojnie :* ! Mnie to pociesza, jak mi piszecie, że nie jestem . W piątek zrobię test . Jutro też tu wpadnę :* ! Jakoś łatwiej cierpieć mi psychicznie między Wami :( To absurdalne .

Gość sylwia-22
czekam na was jutro. wszystkie, byloby milo :)

Gość MmM89
I ja też Kochaniutkie :) :* ! Dobranoc

Gość Aisha 123
Sylwia 22 - pozdrawiam cieplutko , chociaż teraz wszystko wydaje sie trudne, to już zawsze będzie ktoś przy Tobie . Kobiety , matki nawet nie wiedzą jak są silne. Dobrych snów :)

"Kochana , mam podobną sytuację . Tyle ,że ja zrobiłam 3 testy ciążowe - 3 negatywne . I miałam już 2 miesiączki od czasu kiedy zaczęłam podejrzewać .' NIE JESTES w ciązy. a jesli nadal masz takie wątpliwości to czemu nie pojdziesz do ginekologa? gdybyś była w ciązy juz by to spokojnie zobaczył.

so sylwii /i innych podobnych/ kochane- najwazniejsze jest wlasnie to rozeznanie z kim mozna isc do lozka a z kim nie-zeby pozniej wlasnie nie bylo-ze kazal usunac,wyzwal itp. ... jestem mloda tak jak wy i to wiem -to wy tym bardziej powinnyscie intuicyjnie wiedziec czy TEN facet z ktorym sie bzykacie to prawdziwy facet czy dran:/ ehhh.... ale skoro sie stalo to skarbie nie masz co z nim siedziec- uderzyl cie-jak zrobil to raz nie ludz sie,ze nie zrobi tego ponownie tym bardziej,ze kazal usunac itp- NIE BEDZIE DOBRYM MEZEM ANI OJCEM jezeli masz mozliwosc to wyprowadz sie albo do dobrej przyjaciolki albo do jednego z rodzicow ,nie tyle kwestii finansowych co spokoju.. jesli chodzi o finanse,zywnosc zawsze sa instytucje typu MOPR /miejski osrodek pomocy rodzinie/ itp..

so sylwii /i innych podobnych/ kochane- najwazniejsze jest wlasnie to rozeznanie z kim mozna isc do lozka a z kim nie-zeby pozniej wlasnie nie bylo-ze kazal usunac,wyzwal itp. ... jestem mloda tak jak wy i to wiem -to wy tym bardziej powinnyscie intuicyjnie wiedziec czy TEN facet z ktorym sie bzykacie to prawdziwy facet czy dran:/ ehhh.... ale skoro sie stalo to skarbie nie masz co z nim siedziec- uderzyl cie-jak zrobil to raz nie ludz sie,ze nie zrobi tego ponownie tym bardziej,ze kazal usunac itp- NIE BEDZIE DOBRYM MEZEM ANI OJCEM jezeli masz mozliwosc to wyprowadz sie albo do dobrej przyjaciolki albo do jednego z rodzicow ,nie tyle kwestii finansowych co spokoju.. jesli chodzi o finanse,zywnosc zawsze sa instytucje typu MOPR /miejski osrodek pomocy rodzinie/ itp..

Sylwia-chce Ci tylko napisać, że wszystko wokól staje się nieważne kiedy poczujesz tego Okruszka w sobie!Uwierz mi!Ja jestem mamą, mamą Aniołka bo niestety wada jaką miał mój Maluszek po urodzeniu nie dała mu szans i żył tylko kilka minut. Tak bardzo Go pragnęłam, byłam tak szczęśliwa, w tej chwili uczę się żyć z tęsknotą za Nim, która wciąż rozrywa serce. Wierzę jednak, że jeszcze zaświeci dla mnie jeszcze słońce. Ale to uczucie tej istotki w sobie jest niesamowite! Ty już kochasz to dzieciątko, pomyśl tylko, że za parę lat te problemy, które są teraz będą nieważne bo obok będziesz miała częśc siebie!Bo dziecko już jest częścią Ciebie:) Pamiętaj, że nigdy nie dostajemy od Boga ciężaru, którego nie możemy unieść, dasz sobie radę!Uwierz w siebie a będzie ok!Trzymam za Ciebie kciuki!!!

Gość MmM89
Powoli powoli ale dociera do mnie, ze nie jestem w ciązy . To nie jest możliwe . Jestem dziewicą , miałam miesiączki , nie mam już objaw i 3 negatywne testy ciązowe . Co jeszcze moglo mi sie przytrafic ?

Gość MmM89
Wlasnie sie ogarnelam ... dziekuje za wszystko Kochane :* !

Gość nikita0007
hej dziewczyny tez mam podobny problem;/ kilka testow negatywne, badanie z krwii równiez pokazalo brak ciazy;/, okres mam normalnie;/ jednak czesto chodze do wc wydaje mi sie ze bola mnie piersi alb faktycznie mnie bola? niewiem sama co mam o tym myslec;/ jak sadzicie;/ pomozcie prosze was

a co, kazdy ból piersi i kazde chodzenie do WC to od razu ciąża?... jak Ci wychodzą testy negatywnie to nie jestes w ciązy. i tyle.