Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiki1981

6m piło m. początkowe, nie chce m. następnego

Polecane posty

Moja córeczka ma 6m i stopnoiowo przechodziłam z Bebika 1 na Bebiko 2 (wg. zaleceń producenta) zauważyłam jednak, że im więcej daje miarek Bebiko 2 to moja córka mniej pije mleka. Kiedyś piła ok 650 ml na dobe a teraz 450-500 ml i to jeszcze na śpiocha. Obecnie w dzień "nie na spaniu" mleka nie wypije a jakieś 2 tyg samo Bebiko 1 ładnie piła. Co robic, czy to możliwe że smak jej nie odpowiada? Podawac dalej Bebiko 1 czy zmienic na innego producenta (np. NAN)? Jeśli tak to jak podawac nowe mleko - mieszac z Bebikiem 1? Po wprowadzeniu nowego mleka obawiam się kłopotów z brzuszkiem, czy słusznie. Proszę pilnie o pomoc,boję się że mała jest głodna.(zjada jeszcze 130gr obiadku i 130gr deserku - owoce) Dodam, że dziecko jest zdrowe miała robioną morfologię i mocz na posiew - wyniki ok. Z góry dziękuję

Gość krakers23
moim zdaniem musi sie poprostu przyzwyczaić, mój też za bardzo niechciał bebiko2, mieszałam mu z jedynką tak jak lekarka mi kazała, ale on i tak pił go bardzo mało trwało to jakiś tydzień dwa, a teraz pije normalnie, ale lepiej zapytaj lekarza, to najrozsądniejsze rozwiązanie

Gość to chyba oczywiste że gdy
do diety dziecka zaczyna się wprowadzać inne pokarmy, to dziecko tego mleka wypija nieco mniej

wiem, że wypije mniej ale 200 ml mniej to duża różnica. JAk piła bebiko 1 to zjadała to samo co teraz a piła więcej.