Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co teraz z tym

pocięłam się

Polecane posty

Gość co teraz z tym

jakoś dwa tyg temu pocięłam się. nie głeboko, myslałam, że zejdzie, a mam jeszcze czerwone ślady. kiedy to się zagoi i czy w ogóle? zostaną mi blizny? co z tym zrobić? nawilzac, czy co? Wszytskim umoralniającym "trzeba było się nie ciąć" dziękuję

myj szarym mydlem, mowie serio...zejdzie na pewno ale za jakis czas, moga zostac brazowe slady ale to tez zniknie jak wyjdziesz na slonce opalisz. Nie martw sie. A co sie stalo?

Gość nie bede czarna
ja też się kiedyś pocięłam "nie głęboko", kiedyś tzn. 5-6 lat temu. do tej pory mam podejrzaną krateczkę na nadgarstku, jak się opalę to jest jeszcze gorzej. zastanów się następnym razem.

Gość co teraz z tym
co się stało? hm. czasami ból fizyczny jest alternatywą dla psychicznego... kto ma coś podobnego, wie o co chodzi. tylko tym razem przesadziłam, za duzo, za szerokie itd i teraz sie tego wstydze

Jezeli sa duze i szerokie to specjalnie nic nie pomoze. Masc na blizny moze delikatnie pomoc. Pozniej tylko laserowe usuwanie. Im szybciej tym lepiej. Im dluzej bedziesz czekac ,tym gorsze pozniej rezultaty.

Jeszcze jedno. Blizny sie nie opalaja! Slonce, powoduje duzy kontrast, pomiedzy cialem zdrowym, opalonym a blizna.

Gość lena ma rację
lepiej teraz unikaj słońca. Podejrzewam, że to na rękach, więc możesz nosić długie rękawy. No i ta maść na blizny jak najbardziej. Nie będę moralizować bo nie jestem psychologiem, ale czy nie ma sposobu żebyś jakoś inaczej odreagowywała? Nie wiem, może coś potłuc. Po prostu szkoda by było żebyś się oszpeciła. No mam nadzieję, że to nie na twarzy.

Gość co teraz z tym
dziewczyny nie straszcie mnie, naprwde nie głeboko, troche krwi i szybko sie zagoiło, ale tera takie brązowawe slady są. ale to moze po prostu jeszcze potrwa i za jakis czas znikną? laserowe usuwanie? ciekawe za co:(

Gość straszną krzywdę sobie zrobiła
autorka. Jakby pocięła się głęboko, to może by już jej nie było na tym padole, i wszyscy byliby szczęśliwsi, a i ona by była pozbawiona swojego jakże ogromnego problemu.

co teraz z tym dziewczyny nie straszcie mnie, naprwde nie głeboko, troche krwi i szybko sie zagoiło, ale tera takie brązowawe slady są. ale to moze po prostu jeszcze potrwa i za jakis czas znikną? laserowe usuwanie? ciekawe za co to tez Ci pisalam wczesniej ze nie masz sie o co martwic:)

Gość co teraz z tym
no chyba nie musze mówić, ze załuję:( w teorii wiem, ze to bardzo kiepski pomysł i juz nigdy wiecej, bo tym razem przesadziłam. jest taka maść no scar. dobra? ktoś stosował?

to tez Ci pisalam wczesniej ze nie masz sie o co martwic Pewnie, coz za optymizm!

to tez Ci pisalam wczesniej ze nie masz sie o co martwic Pewnie, coz za optymizm! Lepiej ją przstraszyc, ze bedzie miala blizny do konca zycia. Przeciez mowila ze plytko i tylko troche krwi polecialo. Jesssssus

Gość co teraz z tym
ja tez jestem optymistką co do tego ze się zagoi, ale chciałam jakoś przyspieszyc proces gojenia, stąd pytanie co pomaga. ona2222--> sprawdząłas szare mydło osobiście? ile trwa gojenie się?