Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamarkaa

sucha skóra

Polecane posty

Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na to, jak radzić sobie z suchą skórą? ja próbowałam już wielu specyfików i nie zawsze one zdawały egzamin, niestety. tylko przy kilku byłam naprawdę zadowolona. chodzi mi o kosmetyki, a może też jakieś domowe sposoby na nawilżenie i pozbycie się efektu chropowatości np. na łokciach... od razu dziękuję za pomoc!

Polecam Oliwkę tylko na mokrą skórę ponieważ na suchą niema takiego działania

Domowe sposoby to przede wszystkim nawilżanie od środka, dużo wooody :) z kosmetyków, używam peelingu bursztynowego, dla starcia suchego naskórka: www.splendore.pl/Peeling_bursztynowy__200_ml__do_uzycia_takze_przed_mezoterapia__p5563.html i masła oliwkowego ziai: www.splendore.pl/Oliwkowe_Maslo_do_ciala_200ml_p4643.html ma świetny zapach, jest wydajne i cena przyzwoita :) nie jest wodniste, jak w przypadku niektórych balsamów i nie pozostawia mega tłustej skóry, bo szybko się wchłania i skóra delikatnie nim pachnie :)

Dziękuję bardzo za wskazówki! może któraś z Was ma jeszcze jakieś pomysły? moja przyjaciółka ostatnio upodobała sobie kosmetyki Nantes - mówi, że też świetnie nawilżają, a jeśli chodzi o dłonie - podobno wystarczy jakimkolwiek kremem posmarować dłonie, grubą warstwą, następnie nałożyć na dłonie rękawiczki i odczekać trochę. po zdjęciu i pozbyciu się kremu dłonie mają być jak nowe: znacie ten sposób???