Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość xzxzxzxzxzxzxzxzxzx

I jak tu sie nie bac kobiet, one nie sa normalne.

Polecane posty

Gość xzxzxzxzxzxzxzxzxzx

Artykuł naukowy o seksie oralnym nietoperzy wywołał wielki skandal w środowisku naukowców, kiedy irlandzki uczony, który pokazał go swojej koleżance z uniwersytetu, został oskarżony o molestowanie seksualne - podaje portal kp.ru. Doktor Dylan Evans, psycholog z University College Cork zajrzał pewnego dnia do gabinetu swojej koleżanki, doktor Rossany Salerno Kennedy, która wykłada na tej samej uczelni medycynę. Wywiązała się między nimi dyskusja, w czasie której Evans dowodził, że zachowania człowieka nie są wyjątkowe. Na poparcie swoich argumentów pokazał koleżance artykuł naukowy o seksie oralnym nietoperzy, opublikowany w specjalistycznym czasopismie PLoS One. - Poprosiła o kopię wspomina reakcję rozmówczyni Evans. Nie była zakłopotana. Ja też nie chciałem sprawić, żeby tak się poczuła - dodaje. Dwa tygodnie później doktor Evans otrzymał zawiadomienie, że doktor Kennedy oskarża go o molestowanie seksualne za pokazanie artykułu o nietoperzach i wypowiedzenie komplementów pod jej adresem. - Byłam zaszokowana. Czułam się poniżona wyjaśnia motywy swojej skargi doktor Kennedy. Było mi wstyd. O kopię artykułu poprosiłam tylko dlatego, aby zakończyć rozmowę - tłumaczy. Zwołano specjalną komisję, która uwzględniła skargę doktor Kennedy, tj. przyznała, że artykuł mógł ją obrazić. Teraz irlandzki psycholog przez dwa lata będzie znajdował się pod specjalnym nadzorem i jeśli jeszcze raz dojdzie do podobnej sytuacji, to zostanie zwolniony z pracy. Wielu uczonych jest oburzonych decyzją komisji i otwarcie wystąpiło z poparciem dla Evansa, domagając się odwołania kary. Irlandia Federacja Nauczycieli Akademickich sporządziła nawet petycję, w której określiła całą sprawę jako "kpinę ze zdrowego rozsądku", wskazując, że werdykt jest także poważnym naruszeniem wolności słowa. Pod listem w obronie Evansa podpisało się już ponad 2,5 tys. uczonych z całego świata. Tymczasem jak przypomina serwis kp.ru artykuł, który oburzył irlandzką badaczkę, dotyczył tematu, który był jedną z naukowych sensacji 2009 roku. Czasopismo "New Scientist" badanie chińskich naukowców z instytutu Guangdong, którzy schwytali 30 samic i 30 samców miejscowego gatunku nietoperza (Cynopterus sphinx), by obserwować ich zachowania seksualne, wywołało największe w 2009 roku zainteresowanie czytelników prestiżowego amerykańskiego periodyku popularnonaukowego - "New Scientist". http://wiadomosci.onet.pl/2172749,16,wielki_skandal_w_nauce_molestowal_nietoperzami,item.html

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować