Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iloveya

co zrobic?

Polecane posty

Gość iloveya

Jestem na 2 roku z francuskiego...teraz dopadl mnie dol...i chce to zakonczyc...jest ciezko...ale nie chodzi o to...po porstu stwierdzilam ze to mni nie kreci a po tych studiach moge byc nauczycielka albo tlumaczem z fr. Mam duze watpliwosci co do znalezienia pracy po tym kierunku. Zastanawiam sie nad zmiana studiow...ale jest mi strasznie szkoda tych 2 lat. Niby za rok licencjat...ale to kolejny rok w plecy jakbym miala zostac-do tego caloroczne praktyki w szkole...co mnie przeraza. Chcialabym isc na odnowe biologiczna...albo cos w tym stylu...to mnie kreci a nie jakis francuski z ktorego moge sobie zrobic juz certyfikat wiec miec rowniez udokumentowana dobra znajomosc tego jezyka.

zmień kierunek to że nie będziesz mieć licencjata nie oznacza że zapomnisz jak mówić po francusku ;)

Gość zmien forumm
na meskie i tam sie udzielaj:O! [zgłoś do usunięcia] Levviatan (levviatan@gmail.com) Levviatan@tlen.pl'; zmień kierunek to że nie będziesz mieć licencjata nie oznacza że zapomnisz jak mówić po francusku

Gość uiyhjhgjhgf
nie rzucaj studiów. moze zrób sobie rok przerwy, zacznij cos innego i zobaczysz czy chcesz wracac na ten kierunek czy nie? moze przepisz sie na zaoczne i zacznij cos innego? albo zaocznie dodatkowo cos zacznij? 2 lata, za rok bedziez juz miała licencjat potem mozesz kazde podyplomowe robic. ja bym nie rzucała, moze odłuz je na rok i wrócisz potem albo i nie. nie postepuj pochopnie.

zmień kierunek... bylam w identycznej sytuacji tylko ze na anglistyce, zawsze marzylam o pielegniarstwie i wiesz co ja nie przerwalam bo tak jak ty mowilam ze jeszcze rok do licencjata i szkoda a teraz co mam..... owszem mam ten licencjat ale nie mam pracy rodzina naciska zebym szla na magisterke a mi sie chce plakac bo nienawidze tego angielskiego juz zrobilam rok przerwy i nie wiem co robic teraz znow... jak masz watpliwosci to przerwij te studia bo nigdy nie bedziesz szczesliwa a wiedza ktora masz z francuskiego jak juz ktos napisal nie zginie mozesz udzielac korepetycji ale nie ma co na sile w tym siedziec Ja wiem z wlasnego doswiadczenia.... tez mysle o rozpoczeciu innych nowych studiow i z nich zrobic sobie magistra a te 3 lata + rok przerwy uwazam za stracone....:((

Gość iloveya
no jesli ja ten kierunek rzuce to na pewno pojde od pazdziernika na cos innego, wiec to nie jest tak ze chce zostac bez studiow. Po prostu mi juz to od lat mowia ze ja jestem stworzona do czegos innego..intersuje mnie cos takiego jak kosmetologia itd. i chcialam na to isc...ale przeraza mnie ta cala chemia itd. :( wiec boje sie rezygnowac...ale po co mam tracic kolejny rok z takim obciazeniem stresowym zeby dopiero poizniej isc na cos innego? albo zostac nauczycielka...;/

Gość iloveya
no wiec walsnie sie obawiam ze bede miec tak jak Ty...bo magistra na pewno z franca nie zrobie chociaz juz na mnie naciskaja...a mam dopiero 2 lata stracone...a moge miec walsnie tak jak Ty conajmniej 4...i tego sie obawiam... kiedys mi ktos powiedzial...'ok..fajnie...studiujesz francuski, super bedzie go umiec...ale...co poza tym?' no i tu jest prawda...bedzie pelno ludzi ktorzy znaja angielski plus dodatkowy jezyk idealnie plus beda miec jakas wiedze np.z mechaniki, kosmetyki itd. a ja? tylko jezyk...

Gość dilum pilum
martka to dlaczego po zrobieniu licencjata nie poszlas na to ukochane pielegniarstwo? myslisz ze jakbys zrezygnowala rok wczesniej to by bylo inaczej? no tyle ze mialabys jedynie wyksztalcenie srednie.

Gość iloveya
no i ja zostane ze srednim...:(

Gość dilum pilum
ale zostal ci tylko rok!!! bedziesz miala licencjata i mozesz zaczac studia podyplomowe, nie czujesz róznicy?? BA, jak sie postarasz to mozesz nawet z czegos innego magisterke zrobic i nie bedziesz miala ani roku w plecy. a licencjat to jest totalny luz.. piszesz sobie jedynie prace i wykladowcy daja spokoj. pisz sobie prace i rozpocznij jakis inny kierunek skoro musisz

Gość iloveya
ale jak magisterke z innego kierunku jak sie postaram?? bo na co ja moge isc po licencjacie z francuskiego na magisterke? nie wiem..naprawde nie chce konczyc tego francuskiego...przerazaja mnie praktyki w szkole caly rok..a nie dam rady teraz czegos jeszcze dodtakowo zaczac...na normalnych studiach 8tyg. trwaja prakttki no a u mnie caly rok :[