Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yamiliaaa1988

Rzucam studia.

Polecane posty

Gość yamiliaaa1988

mam 21 lat i jestem na 1 roku filologii polskiej.Postanowiłam rzucic te studia bo nic mi się na nich nie podoba ani zajęcia ani ludzie.O d nowego roku składam papiery na biologię, turystykę i fizjoterapie.Zobaczymy gdzie mnie przyjma.Dobrze robię?

Gość jeśli wiesz, że nic
Ci się nie podoba na tym kierunku to dobrze robisz. Szkoda tylko roku, ale życie jest ważniejsze. Bo ważne jest to aby robic co się lubi. Pozdrawiam i życzę powodzenia

Jasne, że dobrze robisz. Bez sensu jest brnąć w coś czego się nie cierpi. Chociaż to, że nie podobają Ci się ludzie na roku nie powinno być argumentem, w końcu na studiach nie jest się dla kontaktów towarzyskich. Ogólnie popieram Twoją decyzję i życzę powodzenia.

Gość yamiliaaa1988
Dobrze, że ktoś podziela moje zdanie.Boję się rodzince powiedzieć bo mnie zjedzą ze złości chyba....od zawsze marzyłam by studiować biologię lub fizjoterapie a nie to ścierwo, w sumie właśnie przez rodzinkę tam poszłam bo mnie namawiali ale mam dośc.Jedynie jeden przedmiot mi się podoba z resztą nie potrafię sobie dać rady więc to nie ma sensu.Szkoda mi roku ale przecież starsi ludzie nawet idą na studia więc nic straconego :)

Gość yamiliaaa1988
Poza tym na studiach sobie dorobię, tylko musze znaleźć dobrego sponsora

Gość yamiliaaa1988
dzięki podszywie jesteś super, coll, zajebisty, męski, uroczy i kochany :) Podniosłeś swoje ego a teraz won!:) Wiem, że dobrze robię.Teraz po polonistyce nie ma nic.

gdybyś chciała rzucić np na 4 roku, byłby to krok wyjątkowo nieodpowiedzialny, ale po pierwszym , ujdzie. Tylko pytanie, tak diametralnie różne zainteresowania i polonistyka?

Gość yamiliaaa1988
zawsze byłam dobra z polskiego ale nigdy jej nie lubiłam.Po prostu dobrze pisze, to wszystko i tym zawsze nadrabiałam a tak naprawdę nienawidziłam polskiego jak niczego innego.Zawsze lubiłam biologię itd

Gość bardzo dobrze zrobiłaś
ja miałam tak samo. rzuciłam filologię polską po półtora roku. to najbardziej beznadziejne studia, jakie mogą być. nie dają nic. żadnego rozwoju, wręcz wstecznictwo. teraz zbieram pieniądze na inne studia. jeszcze nie wiem, co. ale wiem, że fp to totalna strata czasu. książki i artykuły mogę studiować sama w domu. i to z lepszym skutkiem, bo nikt nie narzuci mi interpretacji.

miałem kolegów na polonistyce, zawsze wydawali mi się tacy oczytani, uduchowieni, nie to co ja , ograniczony, do całek, srałek i różniczek...

Gość sfsfffffffffffff
ja koncze fizjoterapie,polecam ten kierunek,szczegolnie jak ktos lubi prace z ludzmi,ja jestem mega zadowolona

Gość ej ejejeje
Ja studiuję polonistyke dziennie, tj fp o specjalnosci wiedza o kulture, a wcześniej rok studiowałam biologię. Zrezygnowałam, ta biologia na studiach praktycznie nie przypomina tej z liceum.

Gość yamiliaaa1988
a powiedz mi jak dużo chemii jest na fizjoterapi? z chemi to ja noga jestem ale myślę że mogłabym ją opanować. Zgadzam się fp to strata czasu kompletna. Dziwne by biologia na studiach przypominała tą z liceum :)

Gość yamiliaaa1988
a na turystyke składam bo mieszkam w górach i mam w planach własnie rozkręcenie jakiegoś biznesu turystycznego i przydałoby mi się też takie wykształcenie

Gość ej ejejeje
Może źle sie wyrazilam, jestem pewna, ze bedziesz zawiedziona jezeli pojdziesz na biologie. Pozatym po biologii jeszcze gorsze perspektywy niz po fp. ;)

Gość yamiliaaa1988
mysle tez o ochronie srodowiska, cos w tym stylu albo biotechnologia

Gość ej ejejeje
Po ochronie środowiska tez słabe perspektywy, po biotechnologii juz lepsze, ale w Polsce nadal średnie, jeżeli wyjedziesz po biotechnologii z Polski to mozesz zarabiac kokosy;)

Ja sądzę, że kierunkiem z przyszłością jest inżynieria środowiska.

ja też nie jestem zadowolona z moich.....zdawałam biologie, skadałam tylko na 2 kierunki, biologię i dietetykę, wybralam to drugie, nie żałuje ale przyznam że w ogóle mnie to nie kręci... miałam już na studiach psychologię ogólną i odkryłam że to jest moja prawdziwa pasja.....po licencjacie mam zamiar zacząć psychologię:)

Po biologii naprawde słabe perspektywy, najkorzystniejsza to chyba praca w labolatorium...moim zdaniem.Jest u mnie parę dziewczyn które kończą biologię i strasznie narzekają....