Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 26 dzien cyklu

testy ciazowe

Polecane posty

Gość 26 dzien cyklu

dziewczyny jak to jest przegladajac watki zauwazylam ze wiele z Was pisze ze czesto pierwsze testy wychodza negatywnie a dopiero kolejne moga wyjsc pozytywnie wiec ok, zrozumiala test moze we wczesnym stadium nie wykryc, jesli nie jest wystarczajaco czuly a co jesli pokaze 2 kreski? czy kolejne moga wyjsc negatywne? czy to juz pewnieak ze jest sie w ciazy? pytam, bo jestem w 26 dniu cyklu dzisiaj planuje w sobote/ niedziele zrobic swoj pierwszy test , czyli w czasie kiedy powinna sie pojawic miesiaczka wybralam First Response czy ktora go uzywala? czy on jest wystarczajaco czuly by cos wykryc juz po dwoch tygodniach od owulacji?

Gość ala ma kotaa
wiesz co ciąża może być ale nawet nie zdajesz sobie ile jest samoistnych poronień... nie warto robić przed terminem bo póxniej może byc niemiłe rozczarowanie. Nie pomyśl że chcę Cię przestraszyć ale już też o takich przypadkach niestety czytałam...

Gość 26 dzien cyklu
ala ma kota dobrze mowisz, wlasnie tego sie boje ze zrobie wczesnie test, a pozniej okaze sie ze jednak dzidzi nie ma :( i chyba poczekam do weekendu pod koniec maja dopiero.. czyli tydzien po terminie miesiaczki dziekuje za odpowiedz :)

Gość 26 dzien cyklu
moze ktos jeszcze sie wypowie? interesuje mnie czy ktos zrobil wczesny test ktory dal wynik pozytywny i wykrywa ciaze na kilka dni przed miesiaczka a potem sie okazalo ze jednak ciazy nie ma?

Gość ala ma kotaa
aaa jeszcze mogę Ci doradzić żeby nie kupować bobo testu bo moja przyjaciółkę raz już okłamał były właśnie dwie krechy a ciązy brak...

Gość ankkkkaaa
mi lekarz mowil ze jak pokaze 2 kreski to sie nie myli na pewno, myla sie tylko w druga strone ze pokazuja ze nie ma a jest.

Gość 26 dzien cyklu
dziekuje kochane za wypowiedzi :) hmmm wlasnie tez tak myslalam ze jak juz pokaze dwie kreski to juz na 100%, no chyba ze to jest test robiony przed spodziewana miesiaczka, bo faktycznie, jak dojdzie do poronienia to lipa...

Gość 26 dzien cyklu
podnosze

Gość gabcia34
dlatego uwazam ze nie warto inwestowac kasy w testy z apteki i pozniej pytac sama siebie: a moze za wczesnie, a moze jednak jednak jestem w ciazy i sie pomylil, najlepsze i najpewniejsze jest badanie BHCG z krwi - koszt taki sam jak testu a wynik pewny na 200%

Gość 26 dzien cyklu
no z tym badaniem to nie jest tak latwo :) mieszkam w uk tutaj idzie sie do lekarza pierwszego kontaktu i ten sie zwyczajnie pyta czy test byl zrobiony. gdybym byla w polse to byloby zupelnie inaczej juz bylabym u ginekologa umowiona,,, :) a tak lipa!

Gość thaisse80
Moja znajoma rok temu tak miala. zrobila test-pozytywny a potem sie okazalo ze w ciazy nie byla. w sumie do dzis nie wie czy to byl falszywy wynik czy poronienie na bardzo wczesnym etapie. ja z kolei jak testowalam tez mialam dwie kreski i rzeczywiscie okazalo sie ze to ciaza.

Gość 26 dzien cyklu
thaisee wlasnie boje sie bardzo tego rozczarowania... czego oczy nie widza tego sercu nie zal.. wiadomo o co chodzi :) baaaaardzo bym chciala juz wiedziec. tym bardziej ze pdbrzusze mi dzisiaj znowu daje ostro we znaki.... ale musze sie uzbroic w cierpliwosc! gratuluje ci dzidziusia kochana :)

Gość thaisse80
Jesli spoznia ci sie okres to mysle, ze juz mozesz testowac. U mnie bylo tak, ze ja mam okresy nieregularne takze testowalam pozno praktycznie jak juz mijal miesiac jak nie mialam okresu. dodatkowo bolaly mnie jajniki i czulsm sie bardzo zle. tak wiec musialam wiedziec na czym stoje. jak wyszlo, ze ciaza to nie wierzylam bo ja baaardzo dlugo sie staralam.

Gość 26 dzien cyklu
thaisse ja dzis mam DOPIERO 26 dzien, wiec okres mi sie nie spoznia niestety moje cykle trwaja srednio 31 dni wiec mysle ze kolo srody bede mogla pomyslec o tescie najwczesniej a najlepiej poczekam do kolejnego weekendu oczywiscie jesli nie pojawi sie @ dzisiaj podbrzusze mi daje ostro we znaki... ale nie jest to bol jak na @, zdecydownie inny... jakis taki.. przyjemny :) co do innych objawow to mam okropne gazy... i podwyzszona temperature baaardzo bym chciala byc w ciazy ale to nasz pierwszy cykl staran wiec jesli sie nie udalo to sie nie zalamie ;) tym bardziej sie ciesze ze w koncu sie doczekalas!!!!!

Gość fwrfwrf
Zrobiłam dotąd, w życiu chyba z dziesięć testów i zawsze wychodziły prawidłowo tzn zgodnie z prawdą. Jestem przekonana że jest tak z prostej przyczyny: zawsze trzymałam się instrukcji. Tobie radzę to samo. P.S. Kup test w aptece, nie w sklepie czy markecie. To kwestia standardów przechowywania a te mają wpływ na jakość tego produktu.

Gość paradiss
ja w zyciu zrobilam 4 testy jeden po drugim w odstepach jednodniowych i wszystkie wyszly pozytywnie :) kazdy test byl innej marki :) polozna powiedziala, ze test moze nie wykazac ciazy we wczesnym stadium, ale jak pojawia sie dwie kreski to ciaza jest na 100%. moze oczywiscie dojsc do samoistnego poronienia, ale w te strone test nigdy sie nie myli. ale nie wiem czy to jest zgodne z prawda :P

Gość 27 dzien cyklu
dziekuje za wypowiedzi to dla mnie bardzo wazne co napisalyscie :)

Gość ojoojjjjj
a ja kupiłam test w hipermarkecie auchan - najtańszy za 4 zł i w 26dc z porannego moczu pokazał bladą kreskę - potem beta potwierdziła i jestem już w połowie ciąży :) nie wahaj się jak masz test i zrób - jeśli owu się nieprzesunęla to powinien pokazać już bladą kreskę - a po co się masz zastanawiać i martwić

ja dzis mam 34 dc ale testu jeszcze nie robie :) co mam byc to bedzie :)

Gość 27 dzien cyklu
ojjj :) zastanawiam sie bo ciekawosc bierze gore :) martwic sie ie martwie, bo co ma byc to bedzie :) gratulacje ! tylko tak jak pisaly dziewczyny - nie chcialabym zobaczyc dwoch kresek, cieszyc sie a potem nic z tego... :) mam mieszane uczucia, raz chce zrobic test za tydzien, a dzisiaj mysle by jednak zrobic w niedziele... chyba jednak ciekawosc bedzie gora :) SatinQ ehh.. jakby u mnie juz byl 34 dc to bym byla megaszczesliwa :) masz juz wieksze prawdopodobienstwo niz ja w 27 dniu :) --------------------------- dzis rano 37.4C i obecnie dalasz rewolucja w podbrzuszu zauwazylam jednak ze rano sa one delikatniejsze te bole, nasilaja sie wieczorem..

noo mam nadzieje ze moge byc juz szczesliwa :) ale jeszcze poczekam :)

Gość 27 dzien cyklu
SatinQ alez Ty masz cierpliwosc!!! Ty to taka "ja za tydzien" :) trzymam kciuki !!! podczytywalam Cie na innym watku :)

nie jestem cierpliwa ;D najchetniej juz bym biegla po test ! ALE NIE !!!! nie chce sie rozczarowac. Jesli @ przyjdzie no to bedzie ;)

Gość aka ona 23
.

Gość 27 dzien cyklu
a mi cos mowi ze @ nie przyjdzie :) moze jestem naiwna i za bardzo chce wierzyc ze mnie spotkalo to szczescie nareszcie, ale coz... z drugiej strony dlaczego mialoby mi sie nie udac zajsc w ciaze od razu w cylku pierwszym :) coz, jesli przyjdzie to bede rozczarowna ale trzeba bedzie sie pozbierac i wziac do roboty :) lece jutro do apteki po testy... i z niedzielnego siusiu moze cos wyjdzie :) a za tydzien powtorka testu :) nie wytrzymam dluzej!!!

Gość 27 dzien cyklu
jejku jak sobie przypomne czasy kilka lat temu.. okres sie lekko spoznial i panika ze jestem w ciazy! a teraz mdle sie by okres sie spoznil i zebym w ciazy byla :) swiat mi zwariowal!

Gość 27 dzien cyklu
7? oj Kochana to juz zdecydowanie Ci sie nalezy :) swoje wyczekalas :)

27 dzien :) moze przejdziemy gdzies indziej porozmawiac ? co Ty na to?

Gość 27 dzien cyklu
SatinQ baaaardzo chetnie, :):):):):) ale ja jestem teraz w pracy nie mam gg tutaj, a dostep do prywatnych maili zablokowany... pfff... wiezienie...