Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znalazłam kotka:)

kotek

Polecane posty

jak nauczyć małego kotka korzystania z kuwetki???

Gość zayebista sucz
najlepiej to mu pokaż lub wytłumacz:) Jak mama sadzła cie na nocniczek to nei tłumaczyła?

Gość pierdnij
najpierw naucz go lizania krocza :classic_cool:

Gość kociarz pospolity
pokaż mu gdzie jest kuwetka, wsadz go do niej, kot szybko jarzy o co chodzi i będzie korzystał, koty mają to w sobie zakodowane że robi się do kuwety, zalezy jeszcze jak bardzo jest mały

weterynarz stwierdził że około 6 tygodni

Gość kami_20
ja mam trzy koty w domu... żadnego z nich nie uczyłam korzystania z kuwety.. same jakos zajarzyły, że tam jest miejsce na załatwioanie tych spraw

no jeśli to faktycznie tak się odbywa to super:) dzięki za wskazówki, bo nie mam zielonego pojęcia o kotach, a ten się przyplątał i nie chciał się odczepić, na litość mnie wziął skubaniec;)

Gość kociarz pospolity
to faktycznie jest bardzo mały, kot powinien być przy matce do 8 tygodnia,

Gość kociarz pospolity
ja mam 4 koty, też wszystkie od poczatku wiedziały do czego jest kuweta, koty są super

a możecie mi jeszcze coś powiedzieć odnośnie "chodowania" tego małego upiora?? nawet nie wiem o co pytać, bo o kotach to wiem tyle ze sa milutkie do głaskania:)

Gość kociarz pospolity
kot w odróżnieniu od psa nie wymaga wiele zachodu, niezbędne są tylko - miseczka ze świeżą wodą i jedzonko, kot wbrew błędnej opinii nie potrzebuje wcale pić mleka, poza tym jest kilka kocich stron w necie na których wszystko jest opisane, polecam forum o kotach tasdj na którym się aktywnie udzielam :)

Gość nic szczególnegooo
nic szczególnego nie musisz robić po prostu podajesz maleństwu ciepłe mleko, karmę dla małych kociąt można skołować w sklepach zoologicznych, jak ma pchły to mozna mu zaaplikować krople na pchły itd

Gość kociarz pospolity
www.forum.tasdj.pl

Gość nic szczególnegooo
mały kotek moze pić mleko, jak ja swojego znalazłam to on miał taką ochotę na mleko że obejmował butelkę biedaczek

Gość kociarz pospolity
tyle że mleko powinen pić od matki, a takiego koleżanka mu nie da, więc mleko owszem ale najważniejsza jest woda i jedzonko

Gość kociarz pospolity
no póki mały jest to tak ale mleko ze sklepu takie dla ludzi ma laktozę której koty nie przyswajają, jest specjalne mleko dla kotów w marketach i sklepach dla zwierzat

dziękuję za wszystkie porady, mam nadzieję że poradzę sobię z tym małym cwaniakiem, odpchlony już jest, wykąpany również (bez kapieli nie nadawał się do wpuszczenia do domu;) ) miseczka z karmą i wodą stoi i sobie podjada:) poczytam jeszcze to kocie forum :)

Gość ja też bym chciała
ale Ci zazdroszczę:) kocham kotki i bardzo bym chciała mieć, ale mam bardzo silną alergię :( jak pomyślę że u Ciebie się kręci taki maluch to aż mnie ściska z żalu - powodzenia w wychowaniu!!! jak będzie Ci mruczał na kolankach z wdzięczności za to wszystko to zobaczysz:)

Gość kociarz pospolity
to jak alergia to są koty sfinksy taka odmiana bez siersci, ale kotek jednak powinien miec futerko bo jest wtedy mily w dotyku