Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ccaaaassss

ułożę dietę chetnym do zrzucenia kilku kg - mój facet jest dietetykiem

Polecane posty

Jestem na diecie ODCHUDZANIE NA ZAWOŁANIE i jutro mam zjeść 2 posiłki białkowe i 2 posiłki węglowodanowe Pewnie będą to posiłki I białkowy = pół serka wiejskiego (ok. 75 dag) II białkowy = drugie pół serka wiejskiego I węglowodanowy = pół jabłka + jogurt Jogobella light + otreby owsiane /lub pół grejfruta II węglowodanowy = drugie pół jabłka + jogurt Jogobella light + otręby owsiane / lub pół grejfruta Jak mam rozłożyć te posiłki by przyspieszyć przemianę materii i zacząć spalać tłuszcz? Lepiej węglowodanowe jeść rano czy na przemian? Mam 18 lat, 169 cm, ważę 67 kg i chcę schudnąć, chodzę do szkoły, robię brzuszki 2x dziennie - rano i wieczorem, jem 4 posiłki (w zależności jakie mam w diecie, ale są to tylko białkowe, węglowodanowe lub węglowodanowo-białkowe), ostatni oczywiście o 18, piję 1,5l wody dziennie

Gość matrioszka333
oh, byłoby miło, gdybyś mogła napisać tez coś dla mnie. 178cm, 93kg, tryb życia biurko/samochód, rano jem płatki z mlekiem i jakimś owocem lub parówki gotowane, kolo poludnia cos slodkiego do kawy, mufinka lub czekolada lub jesli nie mam czasu to ok. 14. kurczak na miescie lub cos raczej na szybko i nie na zdrowo. ok.19 jem ''obiad'' najczesciej ziemniaki, mieso, sałatka. raczej tłuste. wieczorem przed snem mleko z łyżką miodu.

Gość ccaaaassss
białkowe to te w ktorych przewaga jest białka nad węglowodanami. osobiście nie uznaję takich diet, kazdy to wie, że przewaga białka w diecie pomaga pozbyć sie zbędnych kilogramów. wiec co do Twojej diety to nie widze w niej wielkich szans... rano białko...wegle ...na kolacje białko, tak radzę zrobić jesli juz sie uparłaś na tą dietę. zaczynamy białkiem dzien i w taki sam sposob konczymy. do białkowych - twarozek, tunczyk, filet z chudej ryby, jogurt naturalny, białka jajek na twardo wegle...ryz, kasza, pieczywo,mozesz tu wrzucic jakies warzywa na parze gotowane, produkty z pełnych ziaren

Gość A dla mnie ?
160 cm 79 kg. Raczej siedzący tryb,ćwiczę na orbitreku 25-30 min dziennie. posiłki: śniadanie: kawa czarna bez cukru... czasami 2 kromki pieczywa wieloziarnistego z wędlinką lub serkiem wiejskim. Obiad: cokolwiek byle szybko i mało pracochłonne. Kolacja:brak,lub jajko na twardo, jabłko.

Gość ccaaaassss
jesli w posilek białkowy bedzie obfitszy niz węglowodanowy to bedziesz na dobrej drodze, mniej wegli wiecej białka :) powodzenia

Gość marek4244
Witam. Bardzo byłoby miło gdybyś ułożyła mi dietę. 178 cm, 89kg. Jak na razie ćwiczę siłowo 3 razy w tygodniu, i 3 razy w tygodniu robię aeroby(rowerek). Brakuje mi tylko odpowiedniej dla mnie diety. Proszę o pomoc :)

Gość ccaaaassss
dziewczyny pamiętajcie, że diety cud są na krotką mete, warto zmienić na zawsze sposób odzywiania :) wtedy zachowuje szczupłą sylwetkę i bez wyrzeczen mozemy sobie od czasu do czasu pozwolić na cos słodkiego, poki co zdrowie jest najwazniejsze a wiec dziewczyny powtarzam : DUZO WODY, MAŁO SOLI, ZERO SŁODYCZY, CHIPSÓW, FAST FOODOW !! :) kiedys pochłaniałam słodycze, dziś nie mam na nie najmniejszej ochoty :) da sie to zrobić. starać sie jesc regularnie, naprawde da sie, nie moge usiąść i zjesc to biore na szybko 10 migdałów i juz jest lepiej, a sa źródłem np wapnia :) jak osiągniecie wymarzoną figurę to wtedy od czasu do czasu ! mozna siegnąć po cos słodkiego a jak narazie to wszystko co słodkie i tuczace do kosza !! :)

Gość ccaaaassss
matrioszka333 płatki nie, owsianka jak juz pisałam, jest zdrowsza mleko 0% najlepiej albo zalewamy owsianke wodą i dodajemy jakies owoce(kilka np. suszonych) nie jedz parówek są przetworzone za bardzo:) lepsza jest ryba lub piers kurczaka np. upieczona w pierkarniku z dodatkiem ziół odstaw ziemniaki, zamiast nich jedz brokuły, kalafior, kasze lub ryz nie jedz przed snem dziewczyno, twoj organizm wtedy sie bardzo męczy rano na czczo radze wypic wode z duzo iloscia soku z cytryny i łyzeczka miodu albo koktajl białkowy, rowniez sok z kapusty jak juz pisałam albo ogorkow, jutro napisze wam kilka przepisow na zdrwe dania białkowe ;)

Gość ccaaaassss
przygotowujcie sobie dania w małych pojemniczkach, ktore mozna ze soba zabrać do pracy. jutro wam kilka napisze :) i zrobimy rozpiske diet.

Gość matrioszka333
dziękuję Ci bardzo. Czyli co powinnam właściwie jeść wieczorem? Dopiero wtedy mam możliwość? Jem o 19, a spać idę czasem nawet o 1, więc to nie jest tuż przed snem. Płatki rozumiem odpadają nawet jeśli to cornflakes? Yyy i jak się robi owsiankę? Trzeba te płatki zagotować? Parówki uwielbiam, no ale się postaram :/ Brokuły, kalafior jem często do wieczornego posiłku - mrożone, gotowane w wodzie nie na całkiem miękko, to w porządku? Skąd wziąc koktajl białkowy? Mam go wypijać oprócz tej owsianki?

Gość ccaaaassss
jeśli już musisz jesc wieczorem to niech to będzie posiłek białkowy czyli warzywa z jednym ok 150 g kawałkiem drobiu, chudej ryby albo białkiem jajka. jesli juz musisz cos jesc na miescie to niech to bedzie kurczak z sałatą.... płatki odpadaja, jesli naprawde chcesz schudnać to owsianka zalana przegotowaną wodą, mozesz dodać kilka, ale to kilka np. płatkow migdałow czy jakiegos suszonego owocu np sliwki albo moreli, parówki tez uwielbiam, ale niestety...nie jem tego swinstwa juz, tuczą i są za bardzo przetworzone koktajl mozesz kupic w sklepie ze zdrową zywnoscia, w aptece czy internetowej aptece, nie sa drogie i starcza na dłuuugo, albo jajecznica z białek na sniadanie lub kolacje bez tłuszczy, smazona na teflonie jesli rano zaczynasz dzien koktajlem to on wystarcza, po 3 h kolejny posiłek czy przekąska, nic do koktajlu nie jemy

Gość matrioszka333
ook zobaczymy dzięki

Gość tiruri
hej, mam 165, 58 kg, 20 lat - proszę o dietę :-)

Może źle mnie zrozumiałaś, bo to był tylko jeden dzień z diety dzisiaj mam 3 posiłki białkowe i jeden węglowodanowy (: A powiedz mi czy diety właśnie jakbym jadła więcej posiłków białkowych 3,4 na dzień to wtedy schudnę?

Gość ccaaaassss
tiruri - opakowanie serka ziarnistego z dużym pomidorem i łyżka szczypiorku - kubeczek (175 g) jogurtu naturalnego, pól grejpfruta,banan - kubeczek (175 g) jogurtu naturalnego z duza utarta marchewka szklankę soku jabłkowego. - 100 g chudego, białego sera z dużym pomidorem i mała czerwona papryka - 200 g ugotowanego dorsza, surówka przygotowana z dużej marchwi, jabłka oraz polówki selera - szklanka szpinaku (z wody),pól szklanki kefiru - sałatka z różyczki brokułów, 2 plastrów szynki z indyka,2 łyżek kukurydzy z puszki,jajka na twardo,doprawiona sokiem z cytryny z tych propozycji wybieraj te ktore ci pasują w ciagu dnia i co 3 h

Gość ccaaaassss
marek4244 Marek ale Ty chcesz zrobić redukcję czy chcesz nabrać masy ? w Twoim przypadku chyba to drugie ?

Chcę zrzucić jeszcze 2 kg. Dieta tysiąca kalorii przestała działać. Praktycznie od początku kwietnie za dużo nie zrzuciłam. Aż kg. :( Teraz mam @, więc kilo więcej, czyli waga wskazuje 55 kg. Ale może jak mi minie, to wróci 54. Tak już ładnie wyglądało. przykładowy jadłospis: śniadanie: pół szklanki melka+musli+2 kromki wasy z chudą szyną, ogórkiem i pomidorem (bez soli i pieprzu) II śniadanie: baton nestle fitness+kefir 0% obiad: gotowane udko z kurczaka + pół paczki 8-składnikowej mrożonki warzyw podwieczorek: sok bobo fruit kolacja:serek wiejski Jem w sumie tak jak jeść się powinno. Dieta zamyka się w tysiącu. Na śniadanie i II śniadanie - białko i węgl., węglowodany, na obiad białko+węglowodany, przekąska - owoc, sok; kolacja - białko nie wiem co już mam zrobić... poza tym jeżdzę minimum 2x w tyg. na siłownie po godzinie, co dzień ćwiczę dywanowe - około 45 minut, czasami dłużej, wcześniej półtora godziny, poza tym raz w tygodniu chodzę na saunę i oooOOO! :( Nijak spadają kalorie....

wzrost:168 waga:54-55 wahania wiek:22 lata tryb życia: co dzień ćwiczenia minimum 45 minut + 2xtyg. siłownia + min. 1xtyg. sauna + od wczoraj półgodzinny marszobieg (1 minuta biegu, 4 minuty marszu)

Poza tym wypijam od litra do dwóch litrów wody mineralnej dziennie. Piję także herbaty ,,odchudzające". Oczywiście nie używam cukru... Zrezygnowałam z takich rzeczy jak masło, margaryna, sól, słodycze itp. Czasami posmaruję kromkę wasy Nutellą... na śniadanie. Ale co to jest? Moje odżywianie jest zdrowe. A waga się buntuje. Czemu?

Gość cccaaaassss
odstaw soki, posilki jedz w regularnych odstępach, zminimalizuj owoce i batony fitness tez, mimo, ze są niby dla osob dbajacych o sylwetke, zamiast tego zjedz grejpfruta ale połowe i troszke cierpliwosci, waga znow ruszy na silowni trening silowy głównie, a na koniec rowerek lub orbitek

Gość idadaaa
Ludzie, opamietajcie się. Najpierw obżarstwo, obżarstwo i jeszcze raz obżarstwo, traktowanie żoładka jak smietnika. A potem dieta. Trzeba jeść, a nie żreć, wtedy nie ma sie problemów z wagą. A poza tym dieta nic nie pomoże, jeżeli nie zmieni sią całego odzywiania i to na całe zycie. Bo komórki tłuszczowe zostaja, juz na całe życie, trzeba więc wyrzec sie tego sposobu odzywiania który doprowadził do tego że jesteście tłuste. Którego z grubasów na to stać?

Gość dobranawzystko
Moj tata jest lekarzem, ma dyplom medyczny i 20 lat doswiadczenia. Zainteresowanym moge wykonac operacje chirurgiczne za symboliczna oplate. Prosze podac objawy choroby, plec, wiek i numer karty kredytowej.