Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żabamonika

plastry antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość żabamonika

Hejka ! Czy któraś z Was stosuje plastry antykoncepcyjne ? Polecacie ? Sa jakieś skutki uboczne ? Nie odklejają się np. podczas kąpieli ?

Gość ghfghfchdh
stosowałam i plastry i tabsy i zdecydowanie wolę tabsy jedynym plusem dla plastrów jest to że nie trzeba codziennie o nim pamiętać, a minusów całe mnóstwo, są droższe niż tabsy a działają tak samo, brudzą się szczególnie ich brzegi, ja bynajmniej zawsze tam gdzie miałam przyklejony plaster to miałam podrażnioną zaczerwienioną i z deka swędzącą skóre, w lato to juz wogóle się nie sprawdzaja jak np kąpiesz się w jeziorze czy w morzu bo mogą się odklejać tak samo jak przy długich ciepłych kąpielavch w wannie

stosuje plastry już kilka miesięcy, w pewnym momencie zaczynaja nabrzmiewać piersi- normalne , z tym , że wtedy piersi bolą , tak około miesiąca ale to też jest napisane w ulotce. Skuteczność potwierdzam, jeśli chodzi o odklejanie to nie ma problemu , kąpie się normalnie tylko staram się nie moczyc za długo ręki- ja przyklejam na ramię, sprawdziłam brzuch - to nie jest dobre miejsce na plaster, latem przyklejam w okolicy łopatki i wszystko w porzadku. Plastry są wygodne, przyklejasz raz na tydz. Wadą jest to, że klej się brudzi , jak wystaje z brzegu plastra, ale podczas kapieli trochę mocniej szoruje gabka i ok, dlatego najlepiej przyklejać plaster tak , żeby nie był widoczny

Gość żabamonika
A czy po plastrach jest większe ryzyko przybrania na wadze niż po tabletkach ?