Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nawrócenieipokuta

już niebawem na kafe mój najnowszy blog!!!

Polecane posty

Gość nawrócenieipokuta

już teraz się reklamuję bo w sumie tak - dotychczas miałam tu wątek ze Słowem Bożym, ale wycięty - poza tym to za mocne było jak na kafe - codzienne Słowo Boże wśród takich grzeszników nie przeszło. Zostaje mi wymieniać grzechy - to mnie wszyscy przeklną jak im powiem jak strasznie grzechą - choć trochę nie zaszkodzi pokory. A co na pewno zostaje? MODLITWA - zwłaszcza w dobie powodzi. Bo np. każdy się w Polsce modli ale wyłącznie o swój zadek - to wam trzeba przyznać, indywidualnie macie tu genialne osiągi, ale razem to zalanie przez powódż. No i to daltego ten blog o modlitwie - o różnych modlitwach i ogólnie najbardziej egzorcyzmy i z Ewangelii tzw. złote myśli. O człowieczeństwie katolika. Mam nadzieję, że się to przyda na kafe 🌼

Gość ladaco
żartujesz chyba

Gość nawrócenieipokuta
Może doprecyzuję - NIe WĄTPiĘ że myśli o modlitwie i człowieczeństwie katolika się przydadzą na kafe... żeby tak jednak jeszcze ktoś się tym przyjął...? Np. taka Kamelia - ona nie musi być człowiekiem bo w sumie Jezus też nie był ludzki wcale, nie? :(

Gość nawrócenieipokuta
chciałam napisać, że jeszcze NIEJEDNĄ myśl tu wkleję - o grzechach i nie tylko, ale wszystko po kolei. ps. mogliby mnie odblokować z tego czerwonego żebym się mogła zalogować no ale... nie bedę się żreć... :(

Gość dawaj dawaj
wklejaj tego bloga niektórym tu przyda się przypomnienie jakimi są grzesznikami

Gość nawrócenieipokuta
No przebaczam i byle wiecej nie widzieć. Połowa tych wpisów nie jest moja tu - same kłamstwa. A oto pierwszy wpis do mojego bloga - co powiedział Pan Jezus o modlitwie i wierze też - troszeczkę tam jest o wierze - no jakbyście sie modlili z wiarą to by wam się stało to i tamto - a oto cytaty cdn 🌼 Niekótre się powtarzają no ale - dla utrwalenia je też wklejam - te cytaty powtórzone: ================================================= MODLITWA 1. Mt 6, 5-15 (5) Gdy się modlicie, nie bądźcie jak obłudnicy. Oni lubią w synagogach i na rogach ulic wystawać i modlić się, żeby się ludziom pokazać. Zaprawdę, powiadam wam: otrzymali już swoją nagrodę. (6) Ty zaś, gdy chcesz się modlić, wejdź do swej izdebki, zamknij drzwi i módl się do Ojca twego, który jest w ukryciu. A Ojciec twój, który widzi w ukryciu, odda tobie. (7) Na modlitwie nie bądźcie gadatliwi jak poganie. Oni myślą, że przez wzgląd na swe wielomówstwo będą wysłuchani. (8) Nie bądźcie podobni do nich! Albowiem wie Ojciec wasz, czego wam potrzeba, wpierw zanim Go poprosicie. Wy zatem tak się módlcie: (9) Ojcze nasz, który jesteś w niebie, niech się święci imię Twoje! (10) Niech przyjdzie królestwo Twoje; niech Twoja wola spełnia się na ziemi, tak jak i w niebie. (11) Chleba naszego powszedniego daj nam dzisiaj; (12) i przebacz nam nasze winy, jak i my przebaczamy tym, którzy przeciw nam zawinili; (13) i nie dopuść, abyśmy ulegli pokusie, ale nas zachowaj od złego! (14) Jeśli bowiem przebaczycie ludziom ich przewinienia, i wam przebaczy Ojciec wasz niebieski. 2. Mt 7,7-11 (7) Proście, a będzie wam dane; szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam. (8) Albowiem każdy, kto prosi, otrzymuje; kto szuka, znajduje; a kołaczącemu otworzą. (9) Gdy którego z was syn prosi o chleb, czy jest taki, który poda mu kamień? (10) Albo gdy prosi o rybę, czy poda mu węża? (11) Jeśli więc wy, choć źli jesteście, umiecie dawać dobre dary swoim dzieciom, o ileż bardziej Ojciec wasz, który jest w niebie, da to, co dobre, tym, którzy Go proszą. 3. Mt 21, 18-22 (18) Wracając rano do miasta, uczuł głód. (19) A widząc drzewo figowe przy drodze, podszedł ku niemu, lecz nic na nim nie znalazł oprócz liści. I rzekł do niego: Niechże już nigdy nie rodzi się z ciebie owoc! I drzewo figowe natychmiast uschło. (20) A uczniowie, widząc to, pytali ze zdumieniem: Jak mogło drzewo figowe tak od razu uschnąć? (21) Jezus im odpowiedział: Zaprawdę, powiadam wam: jeśli będziecie mieć wiarę, a nie zwątpicie, to nie tylko z figowym drzewem to uczynicie, ale nawet jeśli powiecie tej górze: Podnieś się i rzuć się w morze!, stanie się. (22) I otrzymacie wszystko, o co na modlitwie z wiarą prosić będziecie. 4. Mk11,20-25 (20) Przechodząc rano, ujrzeli drzewo figowe uschłe od korzeni. (21) Wtedy Piotr przypomniał sobie i rzekł do Niego: Rabbi, patrz, drzewo figowe, któreś przeklął, uschło. (22) Jezus im odpowiedział: Miejcie wiarę w Boga! (23) Zaprawdę, powiadam wam: Kto powie tej górze: Podnieś się i rzuć się w morze!, a nie wątpi w duszy, lecz wierzy, że spełni się to, co mówi, tak mu się stanie. (24) Dlatego powiadam wam: Wszystko, o co w modlitwie prosicie, stanie się wam, tylko wierzcie, że otrzymacie. (25) A kiedy stajecie do modlitwy, przebaczcie, jeśli macie co przeciw komu, aby także Ojciec wasz, który jest w niebie, przebaczył wam wykroczenia wasze. 5. Lu 11, 1-4 (1)Gdy Jezus przebywał w jakimś miejscu na modlitwie i skończył ją, rzekł jeden z uczniów do Niego: Panie, naucz nas się modlić, jak i Jan nauczył swoich uczniów. (2) A On rzekł do nich: Kiedy się modlicie, mówcie: Ojcze, niech się święci Twoje imię; niech przyjdzie Twoje królestwo! (3) Naszego chleba powszedniego dawaj nam na każdy dzień (4) i przebacz nam nasze grzechy, bo i my przebaczamy każdemu, kto nam zawinił; i nie dopuść, byśmy ulegli pokusie. 6. Lu 11, 9-13 (9) Ja wam powiadam: Proście, a będzie wam dane; szukajcie, a znajdziecie; kołaczcie, a otworzą wam. (10) Każdy bowiem, kto prosi, otrzymuje; kto szuka, znajduje; a kołaczącemu otworzą. (11) Jeżeli którego z was, ojców, syn poprosi o chleb, czy poda mu kamień? Albo o rybę, czy zamiast ryby poda mu węża? (12) Lub też gdy prosi o jajko, czy poda mu skorpiona? (13) Jeśli więc wy, choć źli jesteście, umiecie dawać dobre dary swoim dzieciom, o ileż bardziej Ojciec z nieba da Ducha Świętego tym, którzy Go proszą. 7. Lu17, 5-6 (5) Apostołowie prosili Pana: Przymnóż nam wiary. (6) Pan rzekł: Gdybyście mieli wiarę jak ziarnko gorczycy, powiedzielibyście tej morwie: Wyrwij się z korzeniem i przesadź się w morze, a byłaby wam posłuszna. =============================== Napiszcie, który cytat podoba wam się najbardziej od 1 do 7. Niebawem dostaniecie następne cytaty do analizy 🌼

Gość nawrócenieipokuta
O czym można się przekonać czytając te cytaty? Że trzeba się modlić z wiarą inaczej modlitwa sensu nie ma :( A zatem musicie wiedzieć czego chcecie i o to się modlić bo inaczej no cóz... sami nie wiecie czego chcecie to jak wam sie wam to ma spełnić. To Bóg wam coś daje co on sam uważa lepiej niż wy, ale w sumie no cóz... to od was powinno wyjść czego chcecie, nie?

Gość nawrócenieipokuta
No to chyba jania tak mi życzy cudownie. Ja jej życzę żeby sie zreformowała trochę, no ale samobójstwa to sie człowiekowi nie życzy. Skończysz marnie jania - pod płotem jak dla mnie :(

Gość nawrócenieipokuta
UWAŻAJCIE owieczki bo MOIM ZDANIEM pod ksywką OBLUBIENICA kryje sie dawna słuzebnica Jania obecnie oblubienica - ale nie napisała czyja - KSIĘDZA oczywiście (proboszcza albo wikarego?). Nawet do tego nie umie się przyznać. :( ps. gdyby ona była NORMALNA to NAJWYŻEJ wklei sobie tutaj anonimowo, że ma romans z księdzem i żeby napisać co o tym myślicie. No oczywiście oklaski albo przekleństwa. Ale ona jest chora umysłowo - i to jest problem. Pewien :(

Gość nawrócenieipokuta
Po prostu OSTRZEGAM, że to MOŻE BYĆ ONA - służebnica jania i że może zacząć świnić pewnym osobom bo jest w ciąży i no... jest jak jest. A i tyle. No ja jej nic więcej nie mogę nic więcej powiedzieć bo na ostatnią kretynkę wyjdę , ale przy Kamelii - bo widzę, że zwala ostro od Kamelii - to się może ona wielu rzeczy nauczyć. Jak zrobić zajazd w życiu. No ja już mam zajazd od 3 lat. A teraz oby był wyjazd. Na zawsze najlepiej :(

Gość buhahahhdhdf
nawrócenieipokuta ile masz lat i na co jestes chora?