Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co zrobić z rodzicami???

Mąż domaga się bym oddała swoich rodziców do domu opieki:(

Polecane posty

Gość co zrobić z rodzicami???
Bo z jednej strony rodzice, a z drugiej mój mąż,dzieci, wnuki. Naprawde jest mi bardzo ciężko w tej sytuacji:( i nie daje sobie z tym rady.

Gość na batony i gumki
to do domu starcow z nimi i niech sie tam zagryza!!!!

Gość fawila
Nie mozesz stawiac calej rodziny w tak nieprzyjemnej sytuacji bo Twoi rodzice sa zwyczajnie nieprzyjemni, mimo wszystko to oni wprowadzili ta sytuacje i powinnas dbac tez o swoja rodzine

Gość jesli zalozylas swoja rodzinę
to zawsze to ona jest najważniejsza! widocznie nie odcielas pepowiny od rodziców albo uzaleznili sie emocjonalnie od siebie skoro pozwalasz na takie zachowanie! I to wlasnie czesto bywa przyczyna rozpadu rodzin!

Gość Jak widac nie tylko oni sa
winni ale i ty, ze tolerujesz takie zachowanie swoich rodziców wzgledem twojej rodziny.

Gość a gdzie miłość?
Może trzeba zgłosić się do jakiejś poradni, psycholog mógłby być mediatorem w porozumieniu. Rodzice to są ludzie a nie psy.

Gość kaattrriinn
w domach opieki są ludzie którzy mają dzieci.

Gość maleństwo kochane
do Sheila... sama jesteś szmatą, jesteś niezwykle bezczelna i niesprawiedliwa :p

Gość maleństwo kochane
do a gdzie milosc? a gdzie w Tobie czlowieczenstwo, hę? potworow zalujesz, a ofiary potępiasz; tak jesteś typowym polskim syfem moralnym. szkoda ze nawet nie dostrzegasz tego, ty i tobie podobni. a potem durne pytania: czemu naród polski jest zły? twojej niesprawiedliwosci nie nazywaj miloscią myslenie cie boli

Ja wyjaśnię pewną sprawę: te tzw. domy opieki służą do utylizacji starych:P.Jeżeli ich tam oddasz są duże szanse że długo nie pociągną i bez pilnowania ich-oczywiście tak żeby ich tzw. opiekunowie nie wiedzieli-nie masz co liczyć na to że długo pociągną:P.

Gość kaattrriinn
Moja matka zmarła po3 tygodniach oddania jej domu opieki na niby na zapalenie płóc

Gość kaattrriinn
w domach opieki z marszu rodziców nie przyjmą są nawet kilkuletnie okresy oczekiwania.Do tego trzeba mieć określony duży dochód.Wiem bo matka była.Na ugory 3 tyś

Gość opiekunka z domu starców
Byłam opiekunką w domu starców. Tam jest strasznie i ma rację ten co się tu wpisał klum, że tam jest tylko utylizacja starszych ludzi. Są pewnie różne domy, ale tam gdzie ja byłam... zgroza. Ludzi się wykańcza bo za następnego przyjętego są pieniądze od państwa...ale i od firmy pogrzebowej. Im więcej pogrzebów tym więcej pieniążków. Strach co się tam wyrabia!!! Ludzie miejcie serce! Wiem, że starsi ludzie są niekiedy wredni, podli i chamscy, egoistyczni i oszuści. Taka jest prawda. Mściwi, patrzą aby im było dobrze. Dopiero jak się znajdą w Domu Starców to dopiero im rura zmięknie bo..... kiedy zobaczą to piekło to wtedy doceniają rodzinę. Opiekunki to tylko obce kobiety, one nie muszą się litować. Rodzinie ręka się zatrzyma przed wymierzeniem pięścią, a opiekunce - nie! Wiem jak funkcjoują Domy Starców. Byłam w trzech. Ludzie nigdy nie wychodzą na dwór, nie wiedzą czy deszcz pada czy słońce świeci. Jeśli macie choć mikroskopiją litość dla rodziców to NIE ODDAWAJCIE ICH TAM!!!!! A teraz ci coś powiem, twoi rodzice denerwują się bo w twoim domu jest za dużo ludzi. Tylko 6 pokoi na całą kopę ludzi i w dodatku wrzeszczące chałaśliwe dzieci, zięc który zmarnował ich córce dobrą karierę i nastawione przez zięcia wnuki. Twoi rodzice zawiedli się najpierw na tobie, potem na wnukach. Moja rada powyganiaj z domu tych rozpróżniaczonych 30 latków, wnuki zapisz do harcerstwa żeby jak najmniej w domu przebywali, męża na jakieś łowienie ryb. W domu ma być pusto i cicho a twoi rodzice powinni sie wynudzić to zatęsknili by za rodziną. A swoje dzieci naucz żeby nie mścili się na starych dziadkach bo i tak zostało im kilka lat życia.

Gość Highway
NIe wysylaj do domu opieki. Opiekuj sie nimi w ich domu, wynajmij pielegniarke do pomocy, ale nie oddawaj do domu opieki, bo Twoim dzieciom sie bedzie wydawało, że to normalne oddac staruchów do domu starców i ciebie i męża tez oddadzą jak już będziecie starzy! A skoro rodzice robią awantury i wyzywaja to sie nie nadaja do mieszkania z Wami. Ale na Boga, nie do domu spokojnej starosci!

Gość do opiekunka z domu starców
A co jak ich córka umrze?? Zostaną im tylko wnuki! I co one się mają takimi wrednymi dziadkami zajmować?

Gość gnhjryjnh
co zrobić z rodzicami???--Jzeli ten topik to nie prowo i Twoi rodzice zachowuja sie jak opisujesz,to masz po prostu rodzicow ktorzy niby sa chorzy,ale jednak maja silne zdrowie jak jeszcze maja siły i ochote zachowywac sie jak zachowuja.

Gość gnhjryjnh
Dlaczego w Polsce pokutuje taka zła opinia o domach opieki.Przeceiz w takich domach czesto lepsza opieka jest niz w domu rodzinnym.Tylko,ze czesto ludzie nie chca bliskich do domu opieki oddac,bo po prostu korzystaja z ich kasy a tak to by nie mieli ani grosza,musieliby nawet jeszcze dołozyc aby opłacic dom opieki dla bliskich.

Gość jak ci moze przyjdz do glowy
taki pomysl by oddawac rodzicow do domu opieki! rodzice cale zycie wychowuja dziecko a teraz sa nie akceptowani przez ziecia i wnuki.

Gość niech sobie twój mąż chce
to są twoi rodzice i masz o nich dbac. wazniejsi od meza i dzieci.

Gość A JA RRRR
a ja rucham swoja babke jest miodzio

Gość afsasfdazba
Jestem w szoku Powiedz swojej rodzinie by się odpierdoli od twoich rodziców.

Gość afsasfdazba
i spytaj ich co będzie jak oni będą starzy, ty masz obowiązek się nimi zajmowac a oni mają ci obowiązek pomóc!