Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dietka dietka ostro :)))

dieta proteinowa dr Dukana

Polecane posty

hej. zaczynam od jutra.. czy ktos z was ma jakies doswiadczenia z tą dietka? moglby mi ktos podac jakis przykladowy jadlospis? i jeszcze jedno zasadnicze pytanie mam.. czy mogę jeśc małe filety z piersi kurczaka gotowane? dziekuje z góry:)

Gość pepeapepe
Zaczynasz diete,a nie masz o niej pojęcia????????!!!!!!!! Kup sobie książkę i poczytaj,a potem się do tego zabieraj!

Gość kuki123
gotowane lub smazone na patelni grilowej ale bez tłuszczu

ej ej ! to , ze pyytam to nie znaczy, ze nie mam pojecia ;/;/ a poza tym nie pytam co mozna jesc, tylko o przykladowe jadlospisy!!!! a to jest juz roznica!!!

nie no sory, zapytalam tylko o jedna rzecz ktora mozna jesc :]

Gość kuki123
a bez ksiazki to klapa musi byc

dlaczego klaapa?

Gość kuki123
poszukaj w necie

Gość i nie nauczyłaś się
zapytałaś o podstawę. o coś, co jest na samym początku wołami. czyli nie przeczytałaś. http://dietadukan.pl/ no i uważaj an zdrowie bo wbrew pozorom ona też daje popalić

Gość kuki123
ja zaczynałam bez ksiazki i to był błąd

czytac czytalam.;] a co, nie moge pytac? chyba po to jest forum a nie po to zeby po kims jezdzic !

http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/proteinowa/1895-przepisy-w-diecie-dukana.html tutaj masz przepisy ale sa wymieszane z roznych faz pierwsza faza jest do 10 dni i tam nie ma duzo przepisow ale pozniej juz mozna szalec:) ja bylam na tej diecie 2tyg, po pierwszym tygodniu 3kg polecialo ale same piersi:(:( smutna jestem strasznie przez to bo podobaly mi sie moje piersi:( kolezanka mi mowila ze widac bo nogi mi tez polecialy troszke, ja tego nie widzialam:P ale za jakies 2, 3 dni znowu od poczatku zaczynam diete, ale teraz do konca:) a zrezygnowalam przez wzdecia straszne:( nie moglam sie nawet wyproznic 4dni ale teraz do tej diety dodam activie co drugi dzien pozdrawiam:)

kuki123 a co takiego bylo bledem?

moja kolezanka ktora jest na tej diecie ma ksiazke ale mowila ze tam wiekszosc to przepisy ktore mozna sobie rownie dobrze znalezc w internecie;) koszt ksiazki nei jest duzy bo to ok 20zl albo 30 ale po co tracic:)

Gość kuki123
gubiłam sie we wszystkim nie wiedziałam o co chodzi w poszczególnych fazach

ale wszystko jest w internecie dokladnie napisane co mozna jesc w ktorej fazie tak jak pisze nie warto wydawac kase na ksiazke mozna sobie znalezc stronki, i z nich korzystac:)

agnieszka, dzieki :)) sprobuje, nic na tym przeciez nie trace.. moge tylko zyskac..

Gość kuki123
net netem ale warto kupic lub pozyczyc

Gość i nie nauczyłaś się
"czy mogę jeśc małe filety z piersi kurczaka gotowane?" takie pytanie jednak znaczy, że za grosz nie zrozumiałaś.

ja sie dolacze do Ciebie kochana za 2 dni:) narazie jeszcze mam normalne jedzenie a ze nie lubie jedzenia wyrzucac to jutro jeszcze je zjem ale wybiore sie rowniez na zakupy po normalne naturalne jogurty:) co ja jadlam w pierwszej fazie to wlasnie naturalne jogurty, otreby, jajka ale rzadko, serek philadelfie, kurczka dzien w dzien z piekarnika pieklam sobie, serki wiejskie pozniej po jakos 8dniach wprowadzilam warzywa trzymajcie za mnie kciuki bo to bedzie moje drugie podejscie:P ale chcialam powiedziec tez ze jak zaczelam znowu normalnie jesc to 3kg od razu wrocily

i nie nauczylas sie - moze po prostu nie doczytalam!!!!!!!!

agnieszka, to czekam na Ciebie :))) dam rade jakos :))

a Ty dzisiaj zaczynasz czy od kiedy?:) ja bym chciala od jutra juz bo mam zapal, poza tym naprawde musze cos ze soba zrobic, mam 169cm, waze 68kg, ale najlepsze to ze mimo wszystko mam talie, nie wylewaja mi sie boczki, nie jestem spasiona ale zbita, bo niektorym osobom to sie mowi ze tluszcz sie wylewa, a u mnie wlasnie nie ja jestem zbita od zawsze taka bylam, mialam zawsze duze umiesnione nogi, biodra szerokie ale to mi w sumie pasuje bo duzo tancze, ale tak dla siebie, uzywajac bioder:)

a jeszcze cos dzien w dzien staram sie robic brzuszki, minimum 200, rano 50, popoludniu 50, itd. ale przeczytalam duzo opini ze dukan nie pozwala na cwiczenia zeby nas za duzo nie ubylo ale w moim przypadku ja o tym wiem ze skora bedzie mi wisiec, wiec cwiczen nie odpuszcze, do tych brzuszkow zawsze jakies wymachy nogami, poza tym czesto wieczorem puszczam sobie radio glosno i po prostu tancze:)

agnieszka!:) waze dokladnie tyle co Ty, mam tyle samo wzrostu i tez jestem 'zbita' :) bo gram w siatkowke :) jest mi teraz jeszcze razniej :))) no w moim przypadku są treningi w tygodniu, wiec ruch tak czy inaczej mam :))

siatka?:P ja tez gralam w siatke od podstawowki, do matury!:):) i tez wlasnie przez siatkowe :P niby wiesz caly czas ruch a tutaj kg w miejscu staly my mialysmy trenera ktory mial stycznosc z II liga wiec czasami go przeklinalysmy:P wiec u mnie cwiczenia i tak mimo wszystko musza byc:) druga sprawa w liceum dzien w dzien chodzilam 25minut w jedna strone do szkoly mialam do wyboru albo placic 1zl na bilet i jechac 4 minuty autobusem albo sie przejsc :P w miesiacu sie uzbieralo 40zl a majac kieszonkowe 100zl to wybor byl oczywisty i mimo wszystko waga stala w miejscu chociaz i tak w liceum wiecej wazylam bo jakies 73kg, ale jakos przez wakacje ciutke spadlo:) widze ze duzo nas laczy:P

dokladnie :)) damy rade :)) ja gram dokladnie tyle, co Ty ;p od podstawowki do matury:P i waaga w miejscu ale teraz jak juz po maturach, mozna pokojnie robi dietki :)

tak :) tzn jeszcze jestem przed ustnymi, ale to juz po weekendzie :)) probowalam wczesniej z deita warzywno owocowa, ale przed maturami zle sie czulam i w ogole uczyc sie nie mogam, wiec musialam zrezygnowac:((

to teraz masz spokoj prawie wiec prawda, mozesz zaczynac:) ja pamietam swoja mature, tak sie zlozylo nie wiem czy dobrze czy zle ale wszystkie 5 egzaminow mialam w pierwszym tygodniu!:P ostatni byl egzaminem ustnym z polskiego, rano na 10mialam, pozniej z przyjaciolka do domu, przebrac sie, poszlysmy do parku i sie poplakalysmy z radosci ze to koniec!:)