Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mgmm

Poradzcie - aplikować drugi raz na to samo stanowisko?

Polecane posty

Gość mgmm

Szukam aktualnie pracy, jakiś czas temu wysłałam aplikację do pewnej firmy. Zostałam zaproszona na rozmowę z jakąś kobietą z HR a kilka dni później z kierownikiem dzialu do którego aplikowałam. Rozmowa poszła mi dobrze (przynajmniej tak mi się wydawało) jednak nie zostałam wybrana. Ogłoszenie znowu się pojawiło, mnie cholrnie zależy na tej pracy i mam dylemat - aplikować ponownie? Jeśli tak to czy w liście motywacyjnym zaznaczyć, że składam aplikację po raz drugi bo bardzo zależy mi na tej pracy?

Gość Pracowik działu HR
Sądzę, żę możesz aplikować na to stanowisko raz jeszcze (ale trzeba zaznaczyć, że już byłaś w firmie na rozmowie) bo tak naprawdę nic nie tracisz, ale jak mam być szczera to gdyby dobrze Ci poszło to w przypadku gdyby było tak, że wybrany przez nich kandydat by się nie sprawdził sami by do Ciebie oddzonili, czy jesteś jeszcze zainteresowana bo pojawiła się możliwość współpracy. A może zadzwoń tam i porozmawiaj z tą kobietą z HR, powiedz jaka jest sytuacja (że byłaś tam już na rozmowie), zobaczysz co ona Ci powie. Panie z działu kadr nie gryzą :)

Gość mgmm
Z tego co się zdążyłam zorientować to jest kilka wakatów na to stanowisko (rozbudowują dział). Rozmowa uważam, że poszła mi dobrze, było miło i przyjemnie, nie dałam się ponieść nerwom. Myślę, że nie dostałam tej pracy gdyż źle odpowiadałam na pewne pytania (źle - w sensie "nie wstrzeliłam się w schemat").

Gość mgmm
,

Gość mjmjm
Poradzcie ludzie. niby nic nie tracę wysyłając CV po raz drugi ale z drugiej strony nie chce z siebie głupka zrobić