Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alchemilla

Ile je 7 tygodniowe niemowle

Polecane posty

Gość Alchemilla

Drogie mamy! Ile jedza wasze dzieciątka w drugim miesiącu życia? Moja położna każe mi karmic córeczkę na żadanie chociaż karmię już tylko butelką, a lekarka 7 razy po 90ml i nic wiecej. I kogo tu słuchać? Może Wy mi podpowiecie...

Gość kadkasdhkasd
Tak dla wiadomości to na żądanie karmi się tylko piersią. Dziecko na butelce powinno zjadać mniej więcej tyle ile pisze na opakowaniu, ale tak orientacyjnie. Jak będziesz karmiła butelką na żądanie to będziesz przejadała dziecko, a co za tym idzie? Kolki, wzdęcia, niestrawność itd. Jak robisz 100ml i dajesz 3 miarki to dokładaj 1-2 więcej i wtedy się bardziej naje. Mlekiem modyfikowanym powinno się karmić co 2,5-3 godziny.

Gość kacha31krakow
moja skonczyla 7 tygodni ale w nocy budzi się raz o 3:00 i je 120ml, a w dzien co 3 godziny je po 90ml. do tego podaje miedzy posilkami wode z glukozą

Gość Alchemilla
Dzięki za rady. Teraz gdy stosuje sie do zalecen lekarki, czyli co 3 godz. to czasem ciezko wytrzymac, bo dziecko wiecej marudzi i płacze. Trzeba małą wciaz nosic i zaczelam stosowac smoczek zeby sie uspakajala. A czy jesli zageszcze to mleko bardziej to nie bedzie jej brzuszek bolał? Bo ona ma czesto problemy ze wzdeciami :(

Gość ghgyhthyht
Jak smoczek uspokaja to ok, ale można też oszukać wodą. Ważne jest, aby były te odstępy między karmieniami. Spróbuj podać do mleka zagęszczacz Nutramingen, w aptece do kupienia i wtedy zobaczysz. Ale to raczej stosuje się, gdy dziecko ulewa zbyt często.