Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anetka256

Jestem w ciazy biore duphaston:)

Polecane posty

Gość Anetka256

Czesc dziewczyny:)wlasnie wczoraj bylam u gina i dowiedziałam sie ze jestem w 4tygodniu ciazy a moja fasolka ma 8mm:)bardzo sie cieszymy z mężem:)to jest moja trzecia ciąża, gdy zaszlam w pierwsza ciaze na przełomie 7-8tyg zaczełam krwawic, i okazało sie ze ciaza obumarła;(po 8miesiacach znow zaczelismy sie starac o dzidzie, wtedy juz sie bałam zeby sie ten straszny koszmar nie powtórzył, ale jednak w 7tyg zaczelam krwawic trafilam do szpitala, na potrzymanie. Wylezalam sie po tem w domu bardzo dlugo bralam luteine dopochwowo no-spe i duphaston wstałam z łózka dopiero gdzies w 16tygodniu. masakra, urodzilam zdrowa sliczna córeczke obecnie ma 20mc we wrzesniu bedzie miec dwa latka. I teraz znów jestem w ciazy:)z czego bardzo sie ciesze;)kocham moja coreczke ale jeszcze ja karmie piersia, bylam wczoraj u lekarza i zapytalam go czym moge spalic pokarm, bo strasznie duzo mam jeszcze pokarmu myslalam ze da mi jakies tabletki na to...a on powiedzial ze w ciazy nie wolno zadnych tabletek brac na spalenie pokarmu, no wiec kazał mi sie owinąc bandazem i kazał mi tak chodzic ze to sie spali, no ale nie wiem poradzcie cos dziewczyny, bo piersi mnie troche bola bo cała noc mała nie karmiłam a tu kurcze chce spalic bo boje sie o moja fasolke;(a jeszcze mam takiepytanie biore duphaston bo lekarz mi przepisał jak myslicie nie powinno sie nic stac chodzi mi o krwawienie??

Gość jlmj
ja słyszałam o przypadkach kiedy kobiety były w ciązy i nadal karmiły Ale twoja dzidzia duza , to mozesz juz odstawić Co do zaniku pokarmu , kup sobie olejek rycynowy i smaryj piersi , pomaga w zaniku pokarmu Na poczatku piersi trochę nabrzmieją, ale smaruj cały czas, pokarm szybko zaniknie sam

Gość jlmj
*smaruj

Gość jezuuuu kobieto
twoja corka ma 2 lata qa ty ja nadal karmisz piersia???? masakra;/

Gość kuki123
spokojnie odstaw dziecko od piersi i bądz inkubatorem dla swojej fasolki powodzenia i zdrówka życzę całej trójce:)

Gość Anetka256
Dzieki dziewczyny, a ten olejek rycynowy nie zaszkodzi ciazy? Ja ja tak dlugo karmiłam z powodu tego ze pokarmu mialam duzo moze dlatego ze mam dosc duze piersi(roz D) a po za tym szkoda mi bylo ja odstawiac bo tyle sie nacierpialam zeby ta ciaze utrzymac...i jakos tak strasznie ja kocham:)jak kazda matka;)

Gość Anetka256
a jeszcze mam pytanie gdzie taki olejek moge dostac w aptece??

Gość kuki123
w aptece ale z tego co ja wiem olej rycynowy wywołuje skurcze lepiej spytaj farmaceuty

Gość Anetka256
Aha to zapytam sie;)to dzieki a sluchajcie bo nurtuje mnie jeszcze takie jedno pytanie, bo z I-ciaza jak robilam test to jedna kreska gruba druga ledwo widoczna tydzien po spodziewanej miesiaczce, II-ciaza tez ledwo co widoczna dzien po spodziewanej miesiaczce zrobilam, a teraz w III-ciazy po paru sekundach zaaplikowania moczu do okienka wyskoczyly piekne dwie grube kreski, czy to oznacza ze ten hormon jest duzo wyzszy i nie bedzie problemu z ciażą???

Gość jlmj
olejek kupisz w aptece, bardzo pomaga i szybko zanika pokarm Ale nie wiem czy moze zaszkodzić w ciązy, spytaj w aptece czy stosowany zewnetrznie na skóre moze wpłynać na ciąze, mozesz tez poszukać info w necie Ja nie wiem czy wywołuje skurcze , nie słyszałam o tym

Gość jlmj
widocznie stęzenie hormonu jest duze Ja mysle ,ze i tak uwazaj na siebie i dbajcie o siebie :-)

Gość Anetka256
Oki to dziekuje:):))bardzo pomogłyście mi:)

Gość jlmj
ewentualnie jakbys nie mogła stosować olejku to po prostu odstaw dziecko ,ale nawał pokarmu jest duzy, piersi jak kamienie i strasznie boli Mozesz tez poszukać w google naturalne metody na zanik pokarmu, moze tam znajdziesz jeszcze jakieś inne sposoby Powodzenia i uwazajcie na siebie

Gość olunia231
Dziewczyno!! miałąs dwie ciąże zagrożone, jedna straciłaś i Ty jeszcze o takie cos pytasz na forum???? Idz do lekarza i niech on Ci doradzi!!!!

Gość dsfvgxsgvxzfzgvxz
ale ona pisze ze była u lekarza u nas lekarze sa do dupy

Gość Anetka256
no niestety ale to prawda...lekarze sa do dupy...teraz co u tego lekarza bylam to on nie zbadał mnie ginekologicznie tylko zrobil mi usg brzucha i tyle, nie zalozyl karty...chyba ze on tak robi bo w poprzednich ciazach bylam u innych lekarzy, i odrazu mialam zakladana karte ciazy, i pierwsze podstawowe badanie ginekologiczne, no ale moze dlatego mialam az dwa razy pecha ze ta (karte mialam załozona)moze teraz bedzie dobrze;)hehe strasznie sie ciesze;)jak wczoraj bylam u lekarza i powiedzial mi z usmiechem tak pani jest w ciazy:)najcudowaniejsze slowa na swiecie;) dsfvgxsgvxzfzgvxz a jezeli chodzia o karmienie i tabletki to pytama sie mojego gina powiedzial ze nie ma takich tabletek i mojej doktorki rodzinnej sie zapytałam to mi tez tak powiedziala skoro jest ciaza to nie ma mowy o tabsach...

Gość Anetka256
o sory to na dole mialo byc do olunia231

Gość olunia231
to zapytaj innego lekarza albo w aptece kompetentnej osoby o jakies srodki za zasuszenie pokarmu. gratulacje i życze szczęśliwego rozwiązania.

Gość Anetka256
dziekuje:*odezwe sie jak cos bede wiedziała:)

Gość olunia231
powodzenia :-)

Gość Anetka256
Czesc dziewczyny:)byłam u lekarza:)nie zbadał mnie ginekologicznie tylko zrobil mi usg (brzucha) nie dopochwowe! stwierdził ze to 4tydzien ciąży i ze zarodek ma 8mm:)czytałam ze w 5tyg powinien miec 2-3mm a moj ma 8mm?Moze ja jestem juz wyzej w ciazy a usg moze sie wahac o jakies2tyg tak slyszalam...czytałam ze gdzies kolo 7,8tyg miesze chyba od 8-13mm cos takiego:)co wy na to powiecie spotkałyscie sie z czyms takim??Aha i lekarz mi przepisał duphaston, ze wzgledu ze mialam problemy ze wczesniejszymi ciazami.