Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_synka

jak karmicie 5 miesięczne niemowlaki???

Polecane posty

Gość mama_synka

Bardzo proszę o pomoc. Przeszłam z piersi na butelkę i kompletnie nie wiem jak karmić maleństwo...zaczynam mu dawać deserki i obiadki ale nie starcza mi dnia,żeby mu dać mleko, kaszkę, deserek i obiad... Możecie mi napisać jak godzinowo rozkładacie karmienia???

Gość sdsfdsfff
Standardowo śniadanie mleko, obiad obiadek, podwieczorek deserek i kolacja mleko. Możliwe, że w nocy jeszcze będzie głodne to mleko. Powinno się co 3-4 godziny karmić tzn. dawać jedzenie.

Gość sdsfdsfff
Po obiadku coś do picia

Gość mmmmmmmmamusska
ja karmilam tak: rano butla ok12h warzywa plus butla ok 16h owoce plus butla ( 150ml) ok 20 kaszka ( lyuzeczka) ok22 butla( 210ml) i do spania

Gość komoda
ok. 9 - mleko z dodatkiem kaszki smakowej ok. 11 - deser owocowy ok. 13 - obiad ( warzywna papka z dodatkiem kaszy manny lub mięsa) ok. 17 - mleko ok. 21 - mleko z dodatkiem kaszki smakowej W między czasie herbatka. Soku pić nie chce.

Gość mama_synka
na mleku jest napisane,że powinien jeść 4 posiłki mleczne po 180 ml, do tego daję 1 samą kaszkę i popija soczkiem. 5- mleko 150 lub 180 ml 8 mleko 150 lub 180 12 obiad pół słoiczka 14 mleko 180 ml 17 deserek 20(jak sie uda, jak nie to 19) mleko 180 + kaszka Miedzy posiłkami herbatka lub soczek Dobrze go karmie??? Mam wrażenie,że on ciągle je, ciągle patrze na zegarek czy juz mu dac jedzonko... na piersi było bez problemu jak był głodny to wołał... I ostatnie pytanie: ile dajecie soczku w ciągu dnia?? Bo nie wiem czy na początek deserek i soczek w ciągu dnia to nie za dużo??

Gość mmmmmmmmamusska
nie podawaj soku ani herbatek tylko wode