Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musze to wiedziec

Aborcja- ktos przez to przeszedl?

Polecane posty

Gość taka sobie ja ...
nie pluje jadem ale bzdury wypisujesz. w uk aborcja jest legalna wiec może dzięki temu wykryją ci tam ciąże nawet od pierwszego dnia bo to zarobek dla lekarza a tak naprawdę cholera wie czy w tej ciąży byłaś i mogło sie okazać ze niepotrzebnie kasę wydałaś. na usg pewnie widziałaś pęcherzyk a nie zarodek.

Gość taka sobie ja ...
*zarodek

to sa teskty o konsekwencji Twojego wyboru... to wszystko Tym głównie poronienie rózni sie od aborcji.

Gość znudzonaaa
O boze ales Ty glupia! Zaden zarobek bo mialam panstwowa aborcje to jest refundowane przez NHS.

Gość dsfgsdgfds
To wyglada tak.. bierzesz dana tabletke dopochwowo lub doustnie zalezy ktory tydzien ciazy, 1 x 3 co 4h najlepiej zuzyc 9-10 tabletek no i sobie czekasz ot cala filozofia, albo wyladujesz w szpitalu - ledwo zywa, albo nic sie nie stanie, albo po prostu poronisz bez zadnych komplikacji.

Przestańcie gadać głupoty, jak pisze że potwierdził to znaczy ,że potwierdził,test wychodzi pozytywnie i idziesz na usg.

Gość olcia 234
tak. Lek cytotec, ginekolog Ci powie. trzeba załatwić receptę ale jak wiadomo w Polsce wszystko da się załatwić.

poz atym na stronie internetowej nikt nie sprawdzi, w którym jesteś tygodniu ciąży, wypełniasz tylko test i podajesz adres, możesz przecież tam nakłąmac a nawet napisac lub wybrac rzeczy o powiekszonym ryzyku a i tak przesla Ci tabletki, najwyzej zadadza doatkowe pytania.

Gość musze to wiedziec
ale to nie jest tak ze jak lekarz da mi te tabletki to wzieciu ich kiedy wystapi krwawienie mam sie zglosic do szpitala? Bo czytalam jak jedna dziewczyna pisala ze miala taka umowe z lekarzem ze jak zaczyna krwawic to zglasza sie do niego na dyzur.

Gość taka sobie ja ...
a co myślisz ze leki refundowane nie są zarobkiem dla lekarza? ostra gdybym nie była nigdy w ciąży to bym może i uwierzyła

Gość znudzonaaa
Wiec najepierw bylam ta jak pislam umowiona na potweirdzenie ciazy i niestety sie potwreidzla usg. Potem mialam rozmowe z psychologiem nastepnie z pielegniarka i jeszcze raz z lekarka aby upewnic sie ze decyzja jest przemyslana dostalam termin 2 dni pozniej. Pierwsza tableteke dostalam doustnie tabletka ta powoduje ze zarodek przestaje zyc ale ciagle jeszcze jest w Tobie, moga wystapic po niej mdlosci i silne bole glowy. Dzien pozniej bylo to chyba 3 tablaetki do pochwy ktore wklada Ci lekarka i powduja ze zarodek wydosataje sie na zawnatrz, wystepuje obfite krwawienie jak przy ciezkeij miesiaczce.

ty piszesz o aborcji załatwionej twarza w twarz a ja Was informuje, ze z domu nawet nie tzreba wychodzic, zeby te sprawe zaąłtwic, wszystko prze internet, płacisz karta i odbierasz przesyłke

Gość musze to wiedziec
dzieki znudzona. Tylko obawiam ze sie w Uk jest duzo latwiej niz u nas

Gość olcia 234
lekarz Ci ich nie da tylko Ci podpowie. Sama musisz je załatwić. Ja nie zgłaszałam się do szpitala przy krwawieniu bo nie miałam komplikacji. jakbyś dostała jakiegoś ostrego krwotoku to tak. Z tym że w szpitalu udajesz że poroniłaś samoistnie.

Gość musze to wiedziec
mnie jednak bardziej interesuje zalatwienie tego z lekarzem bo ze mozna przez internet to wiem

Gość znudzonaaa
Mozesz mi nie weirzyc taka sobie. Bylam w ciazy bo lekarz musi wszystko udokumentowac, na USG Bylo napewno widac bo jeszce zapytaal mnie czy chce zobaczyc to moze zmienie zdanie ale ja nie chcialam patrzec! Nie rob tego na wlasna reke z jakimis dziwnymi tabletkami z od podejrzanych ludzi. Ta strona daje cCi kwestionarjusz ktory jesli wypelnisz szczerze jest gwarancja ciazy! Bo jest tam miedzy innymi pyatnie czy bylas na USG i lekarz potweirdzil ciaze!

Gość dsfgsdgfds
wystarczy poszukac tabletek w sieci za nizsza cene niz oferuja je te strony :) przeciez tam caly zestaw kosztuje 400zl !!

Gość olcia 234
tak, pisałam Ci już

Gość musze to wiedziec
to znaczy ze lekarz nie moze mi sprzedac tych tabletek? Kurcze czytalam juz rozne wersje i sama nie wiem, ale w takim razie gdzie mozna taka recepte zalatwic?

potwierdzam okołu 300 -400 złoty, zaleznie od kursu euro, no i mozesz prosic o zmiwjeszenie kwoty, jesli amsz trudna sytuacje materialna

Gość olcia 234
To są leki na wrzody więc ginekolog Ci nie może wystawić takiej recepty. Ja załatwiałam przez znajomego.

Gość znudzonaaa
A jesli Twoim zdaniem nieda sie wykryc ciazy w 5tym tyg to dlaczego aborcja w UK jest do 9 tego tygodnia legalna tylko ? (mam na mysli farmakologiczna) gdyby bylo tak jak piszesz ze tylko powyzej 8mego tygodnia to by wogole farmakologiczna nie sitniala! To ze bylas u jakiegos zasciankowego lekazra ktory Ci nakladl bzdur do glowy ze sie nie da moze mial stary sprzet albo jakis wiejski doktorzyna nie buntuj sie jak Ci mowi 5 osob ze da sie to zorbic!

Gość dsfgsdgfds
najlepiej od ludzi z netu, tylko trzeba sie natknac na odpowiednie osoby :) moja znajoma trafila na uczciwa osobe i bylo wszystko ok.

Gość dsfgsdgfds
na rynku w Polsce istnieja dwie takie tabletki cytotec i arthrotec 50 nie wiem czy dobrze to napisalam,a za granica dodatkowo RU czy jakos tak.. nie ma wiecej opcji :) z czym ze te 2 pierwsze to sa na wrzody i na stawy

Gość znudzonaaa
Nie kupuj tych tabletek od nikogo! Prosze Cie bo mozga byc skutki oplakane! Slyszalam o jakichs tureckich odpowiednikach ktore mogaCie zabic albo sprawic wiele szkod w organizmie. Sprobuj tylko wejsc na ta stronke tam jest wszystko dokladnie opisane i strona prowadzona jest przez wolontariuszy lekarzy ktorzy maja dyzury na telefonach i wiedza o czym mowia! Bo tabletki wysylaja za darmo i niemaja z tego zadnego zysku!

cos tam ci moze sprzedac, ale czesto oszkuja i daja leki na inne schorzenia, które w efekcie ubocznym moga powodowac aborcje... zestaw z womenonweb jest sprawdzony, tzn, dostajesz hormony, ginekoog w Polsce moze je równiez przepisac, ale nie dokłądnie takie same

Gość dsfgsdgfds
znudzona, ale sa tez osoby ktore je maja z apteki - polskie opakowanie itp. tylko naprawde trzeba wiedziec do kogo sie pisze !!

Gość znudzonaaa
Kalipoe dokaldnie o tym mowie! Bo kobiety moga miec naprzyklad jakies przeciwskazania do brania tych tabletek na wrzody i czesto konczy sie to tragicznie:( To nie tak ze mam cos przeciwko takiemu dojsciu jesli sie niema wyjscia ale warto sprobowac tej stronki ona jest stworzona dla nas kobiet. I nic za to nie placisz wiec nikt nie mial by zysku z wysylaniem Ci czegos co nie jest tymi tabletkami a te tabletki od ludzi w necie jednak sa podejrzane bo to niesa tabletki wczenoporonne tylko leki ktore maja czesto tylko taki skutek uboczny;/ a ludzie na tym zarabiaja pamietaj o tym!