Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość musze to wiedziec

Aborcja- ktos przez to przeszedl?

Polecane posty

Gość olcia 234
no, ja np. mam polskie. W końcu nie zjadłam całego opakowania:-)

no włąsnie znudzona, chocć nie do końca, bo womenonweb pobieraj opłate, jest to darowizna, z której cześci moga cie zwolnic, weż chcoby pod uwage koszt przesyłki dla nich

Gość dsfgsdgfds
zaplacic np 130-150 za calkowity koszt , a 300-400 to roznica co?

Gość dsfgsdgfds
a co lepsze w normalnej aptece takie tabletki kosztuj ok 40-50zl :D

Gość olcia 234
nie, w aptece opakowanie na receptę kosztuje 500-600zł. Nie gadajcie głupot.

czy jesteś pewna,ze mówimy o dokładnie takich samych tabletkach? poza tym, jak juz wspmniałam z kosztów moga cie zwolnic albo mozesz zapłacic mniej, no i dopóki nie przerwiesz z nimi kontaktu, beda do ciebie pisac

Gość znudzonaaa
Tak jest jakas racja w tym ale i tak ufala bym im bardziej niz osoba sprzedajacym tabletki na wrzody;/ za 400zl

Gość znudzonaaa
Sama zaintersesowana znikla gdzies:p

co daje womenonweb: aborcja przy użyciu Mifepristonu (znanego też jako tabletka aborcyjna, RU 486, Mifegyn, Mifeprex) i Misoprostolu,

Gość dsfgsdgfds
dobra zmykam bo az mnie brzuch rozbolal od myslenia o takim temacie :)

Gość olcia 234
Ej no ja naprawdę kupowałam cytotec w zeszłym roku za 500zl.....

Gość dsfgsdgfds
w cytotec uwierze bo wiem ze jest drogi, ale ja mowie o jego pochodnej ktorej na womenweb tez uzywaja, nawet ministerstwo odnotowalo nagly zakup arthrotecu wiadomo w jakich celach!!! nastolatki wysylaja dziadkow po lek na stawy..

Gość sympatyczny___
Jaka "aborcja"? Nazywajmy rzeczy po imieniu : "morderstwo" :)

Gość konkretnie odpowiem
nie polecam tabletek zastepczych, bo one zalatwiaja tylko pol sprawy. zakup sobie normalne tabletki wczesnoporonne z tej strony, w koncu to twoje zdrowie, co z tego, ze zaoszczedzisz troche forsy, jak nie wiesz, czy wszystko normalnie przebiegnie. chodzi o to, ze 'prawdziwe' tabletki sa 2 rozne, jedna na zastopowanie rozwoju zarodka i odczepienie pecherzyka ciazowego od scianki. druga na wywolanie bardzo obfitych skurczow i krwawienia, zeby wszystko wyfalic z organizmu. jak wezmiesz jakas zastepcza tabletke, ktora nie dziala tak, jak wyzej wymienione, ale tylko skutkiem ubocznym bedzie poronienie, nie wiesz, co dokladnie zaszlo. ja robilam aborcje farmakologiczna ponad rok temu, mialam normalne tabletki i kontrole lekarska, bo mieszkam w swieckim kraju, ale jezeli jestes ogolnie zdrowa, to tabletki z wow beda bezpieczne. u mnie to wygladalo tak, ze po zazyciu pierwszej tabletki, na drugi dzien poczulam sie mdlo i slabo na kilka godzin, podwyzszona temperatura, ale nic strasznego. druga tabletke zazylam dopiero dzien pozniej, po kilku godzinach nastapily bardzo boleesne skurcze i silne krwawienie, trwalo to moze pol godziny do godziny, a potem bylo normalnie, jak zwykla miesiaczka, tylko trwajaca chyba prawie 2 tygodznie. jedno bardzo wazne wskazanie: mi lekarz przepisal antybiotych i silny lek przeciwbolowy. mysle, ze warto sie w ten sposob zabezpieczyc, bo jednak po antybiotyku nie ma zagrozenia ew. infekcji. ogolnie strasznie sie balam, ale nie ma czego, po prostu byla to bardziej bolesna i dluzej trwajaca niz normalnie miesiaczka. sa to tabletki hormonalne, wiec przez jakis czas mozesz sie czuc troche 'inaczej', ale to nic wielkiego.

Gość znudzonaaa
Zgadzam sioe z kazdym slowem ktore napisala poprzedniczka u mnioe to wygladalao identycznie. Rowniez dostalam antybiotyk jeden do ustny i cos w postaci czopkow do pupy w te dni kiedy byly przyjmowane tabletki czyli pierwszego kiedy doustna tabletke bralam i dzien pozniej przed dopochwowymi.

Gość konkretnie odpowiem
ja te drugie tez bralam doustnie, pielegniarka powiedziala, ze mozna tak lub tak, ale metoda doustna jakos bardziej do mniej przemawiala. w moim przypadku te drugie bierze sie samemu w domu, bo przychodnia planowania rodziny jest tak przeladowana (mieszkam w kraju, gdzie aborcja jest legalna, ale w regionie strasznie religijnym, gdzie sila faktu osrodki planowania rodziny sa pietnowane i jeden lekarz oblsluguje 2 kliniki oddalone od siebie o dobre 4-5 godzin jazdy). ja bylam mile zaskoczona, ze to wszystko odbylo sie tak bezproblemowo, ostrzegano mnie, ze w dzien przyjecia drugich tabletek trzeba byc w domu, na drugi dzien tez lepiej nie isc do pracy i odpoczac, ale ja czulam sie tak dobrze, ze nawet w ten sam dzien wieczorem moglam juz normalnie egzystowac.

Gość znudzonaaa
Ja po pierwszej tabletce czulam sie srednio przez kilka godzin bylo mi niedobrze lekarka mowila ze jesli zwymiotuje w ciagu trzech godzin trzeba bedzie to powtorzyc ale udalo mi sie wytrzymac. Po drugich tabletakch przez 2 dni strasznie cierpilaam mam bolesne miesiaczki a to bylo duzo intensywniejsze niz normalny okres. Ja miaalm podane te drugie tabletki rowniez w przychodzni przez pielegniarke i jedyne co bralam w domu to antybiotyki na drugi dzien.

Gość weronikax
Metoda farmakologiczna jest niby mnie inwazyjna to przemawia na jej kozysc...Jednak istnieje ryzyko krwotoku albo nie do konca"wyczyszczonej" macicy-wtedy pozostaje lyzeczkowanie.....Tak czy siak po zabiegu trzeba jakies usg zrobic i sprawdzic czy wszystko dobrze sie wyczyscilo..

Gość weronikax
sympatyczny....Szkoda,że ciebie nikt nie zamordowal to tak na marginesie ;-) I spadaj z forum dla kobietek jak nie masz co robic to skarpetki sobie popierz...Dziewczyna prosi o pomoc to mozna jej napisac co i jak.Jej zycie i jej sprawa.

Gość konkretnie odpowiem
no tak, istnieje zawsze ryzyko, ale na szczescie jest ono bardzo male. ja nie robilam po fakcie usg. nawet mi nie zalecano. nie czulam sie zle bo drugich tabletkach moze dlatego, ze bralam silny lek przeciwbolowy, a antybiotyk to nawet nie pamietam, czy po tez mialam, chyba 4 dni pod rzad przed ...

Gość znudzonaaa
Tak mialam usg trzy tygonie od aborcjii dla potwierdzenia ze macica jest czysta:)

Gość konkretnie odpowiem
przypomnialo mi sie, ze mialam tez usg! pare dni po chyba, moze tydzien-dwa.

Gość +++++++++++++
scierwa i tyle, szkoda ze was dziwki matki nie usunely, oj szkoda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

taka sobie ja - w tej cizy to ci chyba mozg zmalal. Co ty myslisz, ze lekarz dostaje jakias dodatkowa kase, bo jakis lek przypisal? Takie rzeczy to tylko w polandii. W NHS sa listy lekow, ktore sa zatwierdzone przez komisje NHS, z wytycznymi co i dla kogo i zaden doktorek nie ma na to wplywu - wiem, bo moj maz jest lekarzem.

Gość alizzee
czy kekarz może przepisac mi cytocet ?

Gość alizzee
prosze niech ktos mi odpowie 3 miesiace temu urodzilam coreczke i wczoraj okazalo sie ze jestem znow w ciazy co mam robić nie dam rady z kolejnym malenstwem jest za wczesnie a wiem ze bedzie zle bo bardzo zle znosze ciaze a malutka potrzebuje opieki i noszenia czy lekarz moze mi przpisac cytotec albo zrobic jakis zabiek gdzie szukac pomocy RATUNKU

witam!!!!!! Mam do sprzedania ARTHROTEC 50mg 14 tabletek za 150zł (środek do aborcji farmakologicznej do 9-tego tyg którą przeprowadza się w domu) i ESCAPELLA TEŻ ZA 150 ZŁ(jeśli zażyjesz do 72 godzin po stosunku to zapobiega ciąży) dostępne są przy odbiorze osobistym codziennie w Warszawie lub za pośrednictwem poczty, przesyłka pobraniowa- płatne przy odbiorze z możliwością sprawdzenia zawartości przed zapłatą więc wiesz co kupujesz lub kurierem dostawa w ciągu 24h też płatne przy odbiorze, zainteresowane osoby proszę o tel 883 488 826 !! PS. Jeśli nie chcesz aby ktokolwiek wiedział o przesyłce to istnieje możliwość wysłania E-PRZESYŁKI którą odbierasz tylko na dowolnej wybranej przez ciebie poczcie a o tym że jest do odbioru jesteś informowana SMS Jestem jednym z niewielu który nie oszukuje i nie wysyła tabletek przeciwbólowych czy gum do żucia tylko oryginalnie zapakowany ARTHROTEC z długą datą ważności !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość co to za bzdety?
żeby zapobiec ciąży do 72 godzin po stosunku wystarczy wziąć legalne leki przepisane przez lekarza pierwszego kontaktu i nie bawić się w żadne niewiadomego pochodzenia zakupy z internetu (BTW, jaką dasz gwarancję, że przesyłka dojdzie w ciągu 72 godzin? Niestety, w przypadku o ktorym mówimy, reklamacja złożona na poczcie na wiele się nie zda).

Gość odkopuje
odkopuje jak tam jest ktoś nowy?