Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BLOND PASEMKA

JAK DBAĆ O FARBOWANE WŁOSY. PROSZĘ O JAKIEŚ PORADY .

Polecane posty

Gość BLOND PASEMKA

Witam ! mam pocieniowane włosy ... grzywkę na bok. cztery miesiące temu byłam u fryzjera zrobic sobie pasemka, a gdzies ponad miesiać temu odrosty na pasemka ... strasznie mam jakies zniszczone włosy ... te wycieniowanie jakby strzępy powygnane kosmyki końcówek włosów na wszystkie strony ... grzywka jakos mi sie zawija ... wczesniej miałam po farbowaniu takie ładne pasemka popielate .. a teraz jakby jajecznica była na mojej głowie ... zciemniał ten kolor blond ... nie wiem jak układać te włosy zeby było ładnie zawsze sobie koncówki wyprostuje prostownicą ale juz nie uzywam jej z 3 tygodnie i nadal nie widze poprawy nawet większe zawijasy i nieład na głowie ... najgorsze jest to ze są strasznie kruche i łamliwe ... jedno czesanie i cała szczotka włosów ... :((( co mam zrobić .... pewnie napiszecie nie farbuj ... ale jak ja bede wyglądała w odrostach .. jak idz i nie wracaj ... a włosy mam długie .. szkoda mi ich obcinać ...

Gość to ja ci powiem
Pasemka blond na pewno mialas robione rozjasniaczem a nie farba, dlatego Twoje wlosy sa suche i sie lamia. Sa po prostu popalone. Po 1) zafarbuj wlosy farba. Ok Nie beda popielate tylko slomkowe, zlotawe, ale beda BLOND:) Mozesz zrobic pasemka lub kolor na calosc (i tak z pasemek sie bedzie farba szybciej wyplukiwac wiec bedziesz miala fajny efekt rozjasnienia sloncem. Po 2) PIELĘGNACJA: kup sobie maske, najlepiej profesjonalna do kupienia w salonie albo hurtowni fryzjerskiej specjalnej dla wlosów rozjaśnionych lub blond. O drogeryjnych kosmetykach zapomnij - szkoda kasy. Po 3) Podetnij te najbardziej uwrazliwione koncówki i rezygnuj z prostownicy. To tyle:)

Gość weronikax
Polecam maseczkę -zrób sobie sama ,skoro wlosy Ci się łamią to przypuszczam,że żadna maska profesjonalna Ci wiele nie pomoże wiem co piszę,bo wydałam kupe pieniążków na profesjonalne kosmetyki i nic nie pomogły a włoski mam w niektórych miejscach 3 cm-tez były rozjaśniane. Maseczka: żółtka +oliwa z oliwek +nafta ja trzymam godzine na włosach tak 2-3 razy w tygodniu. Świetna jest też,maska Wax do włosów zniszczonych....I używaj jak najmniej produktów z alkoholem -a są w prawie każdych kosmetykach-zdrowych włosów to oczywiście nie niszczy ,ale jak już są w takim stanie jak Twoje to najlepiej maski i szampony bez alkoholu.

Gość weronikax
Nawilżaj włosy też-ja używam olejek nabłyszczający z L'oreala i też pomaga włosy się nie puszą i nie są suche....

Gość BLOND PASEMKA
właśnie jak używam nabłyszczających produktów to wyglądam jakbym przez 2 tygodnie włosów nie myła ...

Gość BLOND PASEMKA
szlak mnie trafia .. kiedys moze z rok temu farbowalam sie na czarno to tez sie zle czułam bo wygladalam jak wiedzma .. jasna karnacja i czarny kolor ... a teraz chcialam nieco rozjasnic buzie to sie czuje jakos zle ... wlosy ciagle sie albo zawijaja od wilgoci albo poszczępione

Gość weronikax
Polecam taki fioletowy-flakonik L'oreala expert ja jestem właśnie w szoku bo co jakąś godzinke nakładam sobie na włosy-na kitke,różnie żeby nie były suche-a one nigdy nie są przetłuszczone....Może mam już tak suche ,że to tak na nie działa nie wiem.....Acha kup sobie jakieś tabletki capivit,skrzyp.....

Gość weronikax
No wiem jak to jest....Ponad 10 lat miałam brązowe włoski-sliczne dlugie błyszczące.....Opaliłam sie zawsze i było ok...A podkusiło mnie do bladu-2 dekoloryzacje,rozjaśniania.....Mam kilka włosów na głowie,nawet nie czuje że je mam....Ręce opadają:(

Gość BLOND PASEMKA
o nieee tabletek napewno nie bede brała .... juz od miesiąca uzywam loreal elseve color-vive ... mam po tym gładkie włosy .... ale ostatnio od tygodnia mam znowu jakies szorstkie

Gość weronikax
no ja "faszeruję" się wszystkim czym się da-ale włosy mam w opłakanym stanie...Mam nawet skrzyp na ogródku posiany ;)

Gość BLOND PASEMKA
weronikax wiesz mnie to wkurza bo tu sie elegancko ubiorę ... a włosy jak u wiedxmy ... nie wiem nawet jak sobie układać je nie uzywajac prostownicy ...

Gość doma6789
do postu wyżej: zaznacz cały link, inaczej wyskoczy błąd

Gość gość
Polecam wam szampon Biokap, świetnie się spisuje jeśli chodzi o farbowane włosy, zachowuje ich blask i puszystość.

Gość gość
ja chodzę do salonu fryzjerskiego na Bielanach http://fryzjeranna.com.pl/ na różne zabiegi pielęgnacyjne, włosy po takich zabiegach lepiej się układają, są zdrowsze, bardziej błyszczące

Gość gość
Możesz poprosić fryzjera przy koloryzacji o Olaplex. Ten zabieg poprawia kondycję włosów już w czasie kiedy farba jest nakładana. No i stosuj kosmetyki do włosów farbowanych - ja używam Royal Moroccan z olejem arganowym. Włosy są miękkie i błyszczące.

Gość gość
Właśnie zależy mi na tym, żeby włosy nie były takie sztywne, wyglądają jakbym je codziennie męczyła prostownicą. Nie wiem czy to dlatego że są zmęczone farbowaniem czy o co chodzi.... Kupię sobie na pewno ich ampułkę, bo dużo dobrego o niej czytałam.