Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xmadziuskax

Mieszkanie i rodzice - jak wyjsc z tak patowej sytuacji?

Polecane posty

Znalazlam super mieszkanie na studia - nowe budownictwo, blisko centrum i uczelni i w dobrej cenie. Tylko mam problem z rodzicami - nie chca wydawac 400 tys na mieszkanie, wola kupic jakas badziewna kawalerke troche tansza (o 120 tys), ale znacznie gorsza i fatalnie polozona- w nieciekawej okolicy, gdzie nie ma m.in. zadnych wiekszych centrow handlowych. Jak im wytlumaczyc, ze robia blad?

Gość weronikax
Sama kup mieszkanie i problem będzie z glowy wtedy rodzice nie będą mówili jakie mieszkanie masz mieć....A swoją drogą to mieszkanie jest drogie-jak dla mnie...

Gość katerinka818181fdd
do roboty i sama sobie kupic !

A nie pomyślałaś księżniczko, że mogą nie mieć kasy?

Jezeli rzeczywiscie to mieszkanie jest w zlym stanie i ma zle polozenie, mozesz sprobowac wytlumaczyc rodzicom, ze w razie sprzedawania tego mieszkania w przyszlosci, moze byc problem ze znalezienie kupca takiego, aby na mieszkaniu nie stracic. Rowniez ewentualny remont mieszkania, ktore jest w zlym stanie sporo ich wyniesie. 400 tys to rzeczywiscie duzo, ale jezeli mieszkanie, ktore jest zle polozone i do remontu kosztuje 100 tys mniej, to moze warto kupic to lepsze. A reszta to juz wybor rodzicow, bo oni placa!

Gość weronikax
W mieście gdzie mieszkam za 400 kupiłabym dwu poziomowe mieszkanko-jak bajka....A tak biore kredycik na kawalerke ....Ale będzie taka jak ja chcem i na poczatek starczy chyba ze znajde tansze to wtedy kupie 2 pokojowe.Grunt,że nie bede zawdzieczala tego rodzicom....Oni i tak wiele dzieciom daja....

Gość abo jawiem
Kupowanie dziecku mieszkania na czas studiów??? To są ludzie, którzy robią coś tak niemądrego???