Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fumma

Preparaty symulujące wzrost paznokci i porawiające ich kondycje

Polecane posty

Gość Fumma

W przeszlosci obgryzalam paznocie, gdy chcialam je zapuścić paznokcie z czasem rozdwajaly sie i wyginały we wszystkie strony co prowokowalo mnie do obgryzania. Jednak postanowilam cos z tym zrobic. Od czego zaczelam? 1). Warto kupić w aptece wapno w pluszu( może byc owocowe, ja pije wapno o smaku pomaranczowym koszt ok. 4.50 zl), to jest nie zbędne do posiadania mocnych paznokci. Czeste problemy z paznokciami wynikaja z braku odpowiednich skladnikow w organiźmie np: niedobor zelaza lub magnezu, warto wiec zakupić jakies witaminy z zelazem i magnezem. 2). Olejek rycynowy wcierać w paznokcie, najlepiej 2 razy dziennie a przynajmniej 2 razy w tygodniu moczyć paznokcie w rozgrzanym olejku rycynowym (koszt ok. 2.60) 3). Wibo - Lovely - Nail Care - preparat stymulujący wzrost paznokcia. Preparat stworzony z myślą o paznokciach kruchych, łamliwych i krótkich. Po jego zastosowaniu paznokcie mają być lepiej odżywione, co ma skutkować ich lepszym wzrostem. To wspaniały preparat do tego tani i na prawde dziala!! Czytałam wypowiedzi innych dziewczyn na temat tego preparatu i skarżyly sie że nie działa! Zaprzeczam!! Jeśli komuś na prawde zależy na pięknych, długich paznokcjach to poswieci sie, ponieważ dlonie kobiece to nasz skarb i wizytówka! Dlonie sa caly czas odkryte i kazdy na nie patrzy a im bardziej ukrywasz paznokcie tym bardziej rzucają sie one w oczy! Wiec ten preparat trzeba używać przynajmnie 3 razy dziennie, lakier szybko schnie wiec spokojnie możesz wrócić do swoich obowiązkow. Preparat ma konsystęcje lakieru bezbarwnego, wiec dziewczyny myśla ze wystarczy posmarowac sie nim raz na tydzien i zaraz paznokcie urosna w mgnieniu oka! CIERPLIWOŚCI!! Przeczytałam rowniez opinie jednej dziewczyny, ktora napisała że preparat nie dziala i nie bedzie go wiecej uzywac bo wylal sie jej na rzeczy i zniszczyl bluzki, to jest mozliwe bo preparat jest w bardzo specyficznym szklanym opakowaniu, wyglada jak maly sloiczek i latwo go rozlać ale to nie jest powod zeby zaraz rezygnowac z kuracji, a moj komentarz do takiej dziewczyny to: " NIECH ZYJE ZGRABNOSC ", bo to nie jest wina lakieru ze sie rozlal tylko Twoja bo połozylas go w nie odpowiednim miejscu i nie dopilnowalas aby zapobiec temu! http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=7744 4). Secret - Spa Oil : Regenerująca odzywka do paznokcji. Zapewnia kompleksowa pielegnację i odnowę paznokci. Rowniez polecam! (Odżywka ma kotor oliwki, jest w wygodnym szklanym opakowaniu z pipetką, koszt ok. 9.00 zl ) 5). Inne domowe sposoby dbania o paznokcie to np.: moczenie paznokcji w zelatynie spozywczej lub podgrzanej oliwie z oliwek. 6). Nie zapomnijcie używac kremu do rak ja polecam osobiscie kremy z firmy CZTERY PORY ROKU (koszt ok. 5 - 6 zł), ale to już zależy od was! 7). Proponuje rowniez uzywac pilnika szklanego do pilowania paznokci to dośc wysoka cenna jak na pilniczek ale uwieżcie inne pilniczki tylko rozdwajają wasze paznocie ( koszt ok. 20 zł) Piłowanie paznokci ma bardzo dobry wpływ na przyśpieszenie wzrostu paznokcji. Wystarczy co dwa dni przypilować delikatnie koncowki a paznokcie odrazu zaczna szybciej rosnac, podam przyklad na wlosach; jeśli mamy rozdwojone koncówki, wlosy rosna powoli - jesli przycinamy je regularnie i dbamy o nie odpowiednimi odżywkami włosy rosna szybciej. To tyle! Sama sie przekonałam ze mozna mieć na prawde piękne, mocne paznokcie i to tanim kosztem! Sprobujcie same i proszę o opinie!

Gość milijkos
Ja uwielbiam produkty New Nails - są w tym względzie bezkonkurencyjne ;-) Tj. głównie chodzi o odżywkę tej firmy. Niby kosztuje 10 zł, a potrafi całkowicie odmienić wygląd i styl paznokcia. Moje są twarde, łatwo się je maluje i właśnie za to je uwielbiam ;-)

Gość Groshki_pl
na słabe i łamliwe paznokcie polecam odżywkę do paznokci z Eveline - Paznokcie lśniące i twarde jak diamenty. Super sprawa. Widoczny efekt już po kilku dniach stosowania. Ja osobiście mam już 2 czy 3 flakonik. Nakładam odżywkę zamiast lakieru, nie dość,że się utwardzają to się ładnie mienią.

Gość Zefirrekk z Warszawy
A ja proponuję specjalny żel do paznokci Dermatopoietin ( ze Szwajcarii) . Preparat powoduje szybki wzrost paznokcia, bardzo go utwardza i leczy. Daje super efekty po wszelkich eksperymentach typu tipsy ( same wiecie , co kosmetyczki mogą wam zrobić z paznokciami , jak je zamaszyście szlifują nawet do krwi , brrr! dramat). Zel lekko się wciera - preparat dociera w głębokie warstwy skóry aż do pnia paznokcia i stąd takie efekty. Nie dość że można uratować zniszczone paznokcie to jeszcze osoby z łamliwą i cieniutką płytka mogą uzyskać efekt grubych i mocnych paznokci. Cena ok 100 PLN , wystarcza na co najmniej pól roku codziennego stosowania ( bierze sie naprawdę kropelkę ). Genialny.Szukać trzeba wyłącznie online.

Gość spaaaaaaaaaaaaaaam
Zefirrekk z Warszawy, ja proponuję, żebyś stąd spierdalał, spamerze!