Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca22.06.

zapłodnienie

Polecane posty

Gość pytająca22.06.

od roku mam plamienia owulacyjne (11-16 dzien cyklu). Obecnie miałam plamienie w 13 dniu. 14-go dnia współzyłam seksualnie. Partner nie zdążył mi wyjąć członka przed wytryskiem tylko w czasie wyjmowania część sermy została wewnątrz. nie był on cały zanurzony w środku tylko już był u przedsionka pochwy. W zwiazku z tym możliwe jest że jesli plemniki były już u wyjśćia pochwy to mogły dostac się do jajowodu? 2 - gie pytanie: wczoraj miałm 15-ty, a dziś 16- ty dzień i mam wciaz plamienie, a właściwie krwawienie choć jestem po owulacji. Czy jeśli mam cały czas takie krwawienie to plemniki pomimo to mogły się utrzymac i być zdolne do zapładnienia?

Gość pytająca22.06.
najsilniejsze krwawienie miałam 15-dnia, ok 12 godz. po stosunku. A może po prostu gdzies tam plemnik próbował zapłodnić komórke jajowa ale się to nie udało i doszło do poronienia? krwawienie było dośc obfite jak nigdy w czasie owulacji.. (ja tak to sobie tłumaczę)

Gość bele de jour
poronienie wystepuje juz po zaplodnieniu dziewczyno.

Gość pytająca22.06.
to czemu miałam tak silne krwawienie 12 godz. po stosunku?

Gość droga kobieto
zadajesz pytania jakbyś była niedoświadczoną dziewczynką. Kolejno: 1) krwawienia przy pełnym zdrowiu nie powinno być! Skoro pojawiło się po seksie, to przypuszczalnie masz nadżerkę, a z tym do ginekologa i na wypalankę a nie na Forum!!! 2) plemniki żyją w drogach rodnych 48h, zdolne są, jak węgorz, dostając się już na wilgotne wargi sromowe, powędrować w górę do macicy i jajowodów na spotkanie z plemnikiem, by ok. 5-tego dnia zagnieździć się w macicy i dać ciążę. Zatem głębokość penetracji penisem nie ma nic do rzeczy, kazda kropla spermy może dać ciążę byleby dostała się na wilgotne wargi sromowe. Polecam Ci artykuł pt. "Antykoncepcja lub świadoma prokreacja" na vademecum zdrowia- jak żyć żeby żyć i dalej "Fizjologia i filozofia seksu"

Gość sprostowanie
..... powędrować w górę do macicy i jajowodów na spotkanie z jajeczkiem, by ok. 5-tego dnia zagnieździć się w macicy i dać ciążę. .....

Gość pytajaca22.06
chyba mi się udalo i obędzie się bez skutków. Za 4 dni mam dostac okres, a piersi bola mnie już od 3 dni tak jak zawsze kiedy mam dostać miesiączkę. Więc mam już objawy okresu. Ufff....