Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wanienka

Pierwszy stosunekod roku , potem krwotok, potem brak okresu. Wybrać celibat?

Polecane posty

Gość Wanienka

Witam, po ponad rocznym celibacie, w obliczu nowego związku postanowiłam się "reaktywować" i wybrać do ginekologa. Wizyta była dokładnie w dniu owulacji, którą stwierdził lekarz na badaniu usg. Ku mojemu ogromnemu zdziwieniu stwierdził również nadżerkę i zrobił cytologię. Zapisał tabletki antykoncepcyjne Yaz. Tydzien poźniej, wiedząc, że owulacja juz za mną, odbyłam owy pierwszy cudowny stosunek od roku. Radośc trwała krótko, ponieważ 6 godzin pożnie pojawił się u mnie różowy śluz z pochwy, który zamienił się następnie w krwawienie na które wystarczyły wkładki. Nastepne 4 godziny póżniej pojawił się mega krwotok, co 2 godziny zmieniałam podpaski( tamponu bałam sie uzyć). Godziny spędziłam sledząc różne fora, wszystko zwaliłam więc na nadzerkę i mężczyznę, który ewnidentnie zrobil mi krzywdę. Z zawałem serca, po 3 nieprzespanych nocach , rozłożyłam nogi na ginekologicznym krzesle, powtarzając calą historię lekarzowi jeszcze raz. Zbadał mnie i okazało się, że krwotok to nie wina nadżerki, lecz z wielkiego podniecania, tudzież skurczy macicy wywołanych orgazmem, zaczęła "spływać" ze mnie krew miesiaczkowa. Spływało jeszcze przez 1,5 dnia i przestało. Powiedział, że to minie, a okres nastąpi i tak jak powinien. Obecnie jestem w 41 dniu cyklu, okresu nie było jak nie ma, a ja zaczynam mieć schizy. Za to mam ataki głodu i biały sluz z pochwy. Miała któraś z Was podobne przeżycia albo słyszała o czymś takim? Nie wiem, stosunku od tego czasu nie powtórzyłam, nie wiem, czy okres przyjdzie, czy robic test ciążowy, póki co do ginekologa się wybieram ale za 2 tygodnie.

Gość
Coś strasznego :o

Gość Wanienka
Dzięki za pocieszenie:) Może któras dziewczyna wie- dostane ten okres, czy nie- chciałabym się nie zrażać i wziąć wkrótcę pierwszą pigułkę. Normalnie zawsze mialam regularne cykle 29-31 dni. Mam 20 lat, wszystko sobie tlumaczę tym, że to byl nieco stresujący miesiąc, poza sprawami osobistymi to jeszcze bralam udział w Juwenaliach- 4 godziny snu przez pare dni etc, alkohol, duzo papierosów. Ah. Poza tym , to moja historia mnie nieco przerazila, bo jestem dośc obeznana w "tematach dolnej części ciala", a o czymś takim jak mój krwotok to słyszałam pierwszy raz. Mam nadzieje,ze nie jestem w żadnej ciąży, a i zdarzy mi się uprawiać seks bez stresu że się potem wykrwawię. Pozdrawiam!