Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po prostu zalamanie i zenada

Haha, poszkodowani powodzianie dostana 6tys zlotych od rzadu

Polecane posty

w ramach rekompensaty za poniesione straty:D:D moze ktos mi powie bo jakos nie moge nic wymyslic - co oni zrobia z tymi pieniedzmi?? :D wynajma nowe mieszkanie na 2mce, kupia nowy telewizor czy pare farelek do osuszenia swoich domow?? Plakac mi sie chce jak pomysle w jakim panstwie zyjemy, na dzieci i zony śp politykow ktorzy zgineli w smolensku znalezli po 40pare kafli, ale polakowi-szarakowi rzuca jakis ochlap, z ktorym niewiadomo co zrobic:o:o porazka na calej linii.

Gość ddee
...a rodziny tych, którzy zginęli w Smoleńsku otrzymały 40 tyś zł!!

a te 40tys dla rodzin ofiar ze smolenska byly niby z czyich pieniedzy?? Wole dac taka forse Kowalskiemu z Sandomierza anizeli rodzince, ktora ma pare ladnych kont na bahama i w szwajcarii, a dostaja tak gigantyczna odprawke z racji ''polozenia w trudnej sytuacji materialnej'':o

Gość ladaco
oni nie dostaną 6tys zł tylko do 6 tys zł. .. a wiec moze to byc i kwota 2 tys zł...

pamietajcie o tym ze takich ludzi jest masa!! tusk tez dobrze powiedzial ze nie moze byc tak ze nieubezpieczony bedzie miec lepiej niz ubezpieczony takkich ludzi jest masa i te pieniadze sa dopiero na poczatek pozniej tez otrzymaja jakas pomoc

Gość ja tez nie wiem
Z tym ubezpieczeniem to nie tak super. Ubezpieczalnie są cwane i za powódź w 1997 r. nie chcieli wypłacać. Ale kwoty co miesiąc pobiera

Gość hłeeh hłeeh hłeeh
''jakas pomoc'' :D:D chcialabym zobaczyc te ''jakas pomoc'':D:D konserwy czy lopaty? :o co z tego ze jest ich masa? bylo trzeba byc troszke mniej rozrzutnym ustalajac swoje sejmowskie pensje i rozdzajac kase osmiorgu dzieciom pana Putry:o

kurwa wypowiadasz sie tak bo nie jesteś ni ich miejcsu!!! a pozatym zalani zostali nie tylko ci co mieszkali 5m od rzeki ale również ci coopól km dalej mieszkają... a ci ze smoleńska to po 40tys i rente chyba 2tys msc do 26 roku życia niezależnie czy sie będzie uczyć czy nie!!! i to jest sprawiedzliwość !!! każdy o własne koryto dba..

Gość hłeeh hłeeh hłeeh
mh, czyli caly Sandomierz zrownac tez z ziemia?

Gość we Wrocławiu wały przerwane
"Don Luidżi a co rząd jest winien, nie stać na ubezpieczenie to mogli sprzedać dom i wyprowadzić sie z dala od rzeki" jestes debilem :O to rządu obowiązkiem jest dbać o bezpieczeństwo ludności, również odpowiednio zabezpieczyć tereny mieszkalne wałami przecipowodziowymi m.in. gdyby tej powinności rząd dopełnił, to sytuacja na pewno by tak dramatycznie nie wyglądała

Gość Salemkaaa
Również jestem zdania, ze od wypłacania odszkodowań są ubezpieczalnie, dlatego podoba mi się stanowisko Tuska. A co do tego, że ubezpieczenia są drogie... Cóż, z tego co wiem to kwestia kilkuset zł rocznia także sorry... Ludzie wydają miesięcznie więcej na fajki (niektórzy oczywiście). Wiem, że tragedia jest ogromna i współczuję, ale jak juz ktoś wczesniej napisał, budując się, czy mieszkając na obszarach zagrożonych powodziami trzeba mieć tego świadomość, że powódź może przyjść i uważam, że to starszna nieodpowiedzialność nie wykupowanie ubezpieczeń. A co do odprawek dla ofiar w Smoleńsku to... Pranoja,

Gość Don Luidżi
nie tylko rząd, ale władze publiczne, np gmina lub urząd miasta. to oni za to odpowiadają a nie wszyscy przypierdalaja sie do Tuska

Gość Salemkaaa
Inną kwestią jest zaniedbanie w budowaniu wałów i innych zabezpieczeń... Tu zawiniło ewidentnie państwo, jednak nie zwalnia to ludzi z ubezepieczania się... Pamietam wypadek tego autokaru, który jechał na jakąs tam pielgrzymke czy cos... Ile kasy dostały ofiary. Było to oczywiscie orzed wyborami a jakze... A przeciez codziennie gina ludzie i dzieja sie inne tragedie pozary itp... Nie rozumiem tego wyrozniania niektorych ludzi... tylko dlatego ze zgineli w towarzystwie innych...

Gość ktos dostanie odszkodowania
komuś innemu zabiorą, proste :classic_cool: