Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaaakajakaja

jak sobie pomóc przy biegunce, grypie żołądkowej??

Polecane posty

Gość jaaaakajakaja

to już 4 dzień, 2 dni siedział wirus w środku bo ktoś mi polecił stoperan :O a teraz dopiero zaczełą sie biegunka, jak szybko sobi epomóc, musze wracac do pracy w poniedzialek. co jeść?

Gość też to miałam
Trzeba było pić dużo coli i jeść banany. Teraz jedz kiślie, najzwyklejsze chrupki kukurydziane i biszkopty. Mnie pomogło i pij gorzką herbatę.

Gość najlepiej kleik z ryzu
i wodzianke - to taka zupa wlasciwie wlewasz wode do talerza, wrzucasz kawalki chleba a potem dosypujesz duzo pieprzu - to pomaga w trawieniu, potem przez pol dnia przesiedzisz na toalecie ale wszystko przez ciebie przeleci ibedziesz jak nowa jutro

Gość ja1987
nifuroksazyd jest rewelacyjny i ponoc bez recepyt juz i najwazniejsze ze nie dziala jak stoperan tylko przeciwzapalnie itp :) do tego jakies gripeksy i to te do wrzatku rozpuszczalne bo sa lepsze niz te w tabletkach... jesc banany, ryz z jabkiem, lakcid lub jakies inne bakterie probiotyczne ale nie jogurty, zadne soki i zupy wazywne!!!

Gość ja1987
warzywne mialo byc:P

Gość biała mewa
jestem pielęgniarką wiec ci pomogę :) Pierwsze co kup sobie smecte i gastrolit. Nie jedz owoców. Przejdź na dietę, najlepiej tylko kleik ryżowy i sucharki. Pij tylko herbatę zwykłą gorzką. Powinno pomóc raz dwa. Gdy zastosujesz sie do tego cco napisałam i kupisz te leki to powinno przejść w jeden dzień.

Gość zakochana na maxa
z domowych sposobów to polecam wypić coca-cole i jeść troche soli. Nie odwodnisz się. Kleiki i dużo wody. Samo przejdzie.

Gość biała mewa
od lakcidu lepszy jest acidolac, wygodniejszy w użyciu taż sobie zakup

Gość planowana córka rodziców
A to dziwne, żeby nie jeść owoców. Ja jadłam banany i pomogły. A z kolei Smecta nic nie pomogła. Miałam jeszcze przez nią gorsze wymioty.

Gość biała mewa
grypy żaoładkowe wywołane są przez rotawirusy, i każdy lekarz Pani powie, ze w tym czasie nie ej sie owoców gdyż one zwiększaja tylko biegunkę.

tez nie polecam owoców. Mam w rodzinie pielęgniarkę i również mówi, że owoce mogą pogorszyć sprawę. Mi jeszcze pomaga siedzenie w pozycji półleżącej i mięta.

Gość Co za debilne ciacho
cola pomaga , przetestowałam.

Gość we Wrocławiu wały przerwane
banany są ostatecznie dozwolone, ale nie w pierwszych dniach, raczej w kolejnych. nifuroksazyd pod ta nazwa jest na recepte, ale endiex jest bez recepty i to to samo jest. a ty, pani pielegniarko, jak pracujesz w zawodzie to wiedziec powinnas, ze gastrolit jest na recepte i moze miec problem by jej wydali.

Gość metoda mojego taty
kielich wódki+szczypta pieprzu. pali jak piorun ale działa. alkohol zabija paskudztwo

Gość biała mewa
W wiekszości aptek wydają leki bez recepty gdy sie obieca, ze za kilka dni sie doniesie. Wiec jeżeli jest weekend i faktycznie potzrebuje szybkiej pomocy to mzoe isc po lek a w przyszłym tyg załatwić sobie receptę.

Gość ggtt
na biegunkę smecta....a na żołądek polecam dietę - kleik ryżowy na wodzie..bez cukru...

Gość jozek
ja piję 10 kropel do amolu (ostatni jest on inny za słodki pewnie ktoś oszukuje) na grypę jelitową pepsi lub coca cola one wszystko żeżrą

Gość tylko borówki,,,,,,,,,,,
Borówki i po nich zero biegunki w aptece kupisz suszone ja stosuje od lat tylko ze co roku we wakacje robi mi siostra ze świeżych konfitury i później są jak znalazł stary sprawdzony sposób mojej babci

Gość Borówki
Borówki

Gość a moze z jego rodzicami
ja przechodzila przez to tydzient emu, nazarlam sie wegla leczniczego jak swinia bo tak ktos doradzil i sralam na czarno a raczej leciala ze mnie czarna woda. nie polecam.

Gość gość
Kierujcie się zasadami i przypadkami opisanymi tutaj - http://stopbiegunce.pl/ Nie można reakcji odkładać, bo to totalna bzdura. Starajcie się reagować natychmiast. Jest chora, to trzeba ją leczyć. jeśli olejecie temat to on prędko was nie zostawi i może być tylko gorzej.