Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

furgonetka

staż nauczycielski, mam pytanie

Polecane posty

czy można wysyłąć podanie o przyjećie na staż jeszcze prezd otrzymaniem dyplomu??? bo wątpie ze jak wysle w lipcu to mi dadza prace we wrezsniu...:/

Gość chyba masz na myśli
podanie o przyjęcie do pracy??? jeśli tak, to można wysłac

Gość nauczycielka z doświadczeniem:
możesz wysłać , ale lepiej weź jakieś zaświadczenie z uczelni albo coś w tym rodzaju... Poza tym w lipcu to faktycznie ciężko, ale w sierpniu to jest jeszcze sporo ofert, zaczyna się na nowo ruch ...

Gość nauczycielka z doświadczeniem:
poza tym nie myśl ,że staż ma coś wspólnego ze stażem w pracy... Tylko tak się nazywa, ten cały awans to ściema, na stażu zasuwasz normalnie, w dodatku musisz się wykazywać pomysłami, kreatywnością , radzeniem sobie z uczniami, rodzicami itp , bo inaczej to wypad- nawet z ukończonym stażem...Zero błędów!!!

hmmmm..... wsumie to mi nie zalezy zeby być nauczycielem ,a le chodzi plotka ze trezba to zrobić zeby te uprawrnienia nie ineły, ale podobo to tylko plotka. Mam też pytanie, przeczytałam na innym fotum ,że póki nie skończe mgr to nie moge byc naucz. kontraktowym... ale ja bede mieć tytuł licencjata i wq trakcie mgr robić staż, jeśli tamto byłoby prawdą to to wszystko ajkieś głupie jest!!! 2 lata czekać zeby staż robić????

Sądzisz, że masz takie same kwalifikacje po licencjacie, jak inni po magistrze?! Zastanów się i pomyśl chwilę kogo wezmą magistra czy licencjata po czasem nie wiadomo czym.

Gość żona dzielnego żołnierzyka
Nie sądzę, żebyś mogła w ogóle zacząć staż, zostaniesz przyjęta jako pracownik z niepełnym wykształceniem pedagogicznym.

i to juz po licencjacie!! juz sie dowiedziałam wszytskiego!! staż bede mogła robnić , jedyne czego nie bede mogła to uczyc w liceum poki nie bede miec mgr, ale naet moge byc nauczuycielem dyplomaowanym z licencjatem, prtzykładem jest moja nayczycielka od praktyk !!

Gość ja miałam w liceum nauczycielk
e po licencjacie, dopiero po pierwszym roku nauki zaczeła mgr robic zaocznie. I była naprawde idealna nauczycielka, wszystko potrafiła wytłumaczyć. ;)

Gość pomaranczowa_mandarynka
No no...świetnie będzie, kiedy takie niedouczone panie, nie umiejące sklecić poprawnie kilku zdań, że o błędach nie wspomnę, zabiorą się do uczenia. Moje gratulacje. Biedne te nasze dzieci.

Akurat moja nauczycielka nie była niedouczoną Panią, od niej z klas wypłyneły osoby, które najlepiej pozdawały mature. ;)

czy wy lidzie myślicie ze na studiach mgr sie coś więcej naucze??? na zaocznych np?? przeciez to jest pare godzin w tygodniu, i tylko seminaria, nie m agrmatyki, ortografii, to co powinnam umiem już umiem. a poza tym jezdze co roku do niemeic i nikt mi nie zarzuci ze błędy robię... chcoć z 2 strony nikt nie jest doskonały, samam słysze jak niektóre nauczycielki błędy robią....

Tak na prawde tego czego się uczy na studiach, w szkole trzeba przekazać tylko 10% może jeżeli zostaje się nauczycielem. ;)

no własnie!!!! my teraz mamy praktyki w liceum i jakoś nikt nam nie wyrzuca braku merytorycznego przygotowania..:P

ale tu nie chodzi o poziom wiedzy a o papierek, niestety złozyć podanie możesz, uprawnienia nie przepadają - sama się dowiadywałam w kuratorium, to bzdura - to podanie o pracę, normalną posadę nauczyciela, dopiero tam zapada decyzja czy rozpoczniesz staż - nauczycielowi stażyście płaci się najniższą stawkę, która rosnie wraz ze zdobywanymi "poziomami wtajemniczenia" ;), stopniami awansu - przynajmniej tak było 5 lat temu, kiedy ja byłam stażystką w gimnazjum