Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona pomaranczkaaa

Dylemat ze studiami pomocy

Polecane posty

Mam 24 lata, i chcialabym rozpoczac studia. Wczesniej nie bylo mnie stac. Jednak tu pojawia sie dylemat, kierunki jakie mnie interesuja uwazane sa za badziewne, malo przyszlosciowe, i tez spotykam sie z opiniami ze szkoda pieniedzy. Interesuja mnie dziennikarstwo, psychologia, filologia ang. Gdzie nie wejde to czytam, dziennikarstwo doradzaja jak drugi kierunek lub podyplomowe, fil ang nie ma pracy jesli sie nie chce w szkole uczyc, psychologia slyszalam ze dla idiotow, blagam doradzcie mi czy rzeczywiscie tak jest?

wszyscy spia?

No takich rad nie potrzebuje, napisz cos madrego

może farmacja? może inżynierskie? ;)

Gość de_najsłodsza_w_mieście
według mnie wybrałaś fajne kierunki: dziennikarstwo i filologie. wszelkie studia językowe są przyszłościowe! akurat tą psychologię sobie odpuść, bo to są tzw. studia dla leniwych;D

farmacja to już raczej nie dla mnie, nie byłam dobra z nauk scislych tak samo na politechnike bym sie nie nadawala a dlaczego psychologia to studia dla leniwych?

Gość lara1234
pedagogikę :D ja znalazłam od razu pracę, bo powstało wieele przedszkoli-wyż demograficzny ;) co wy na to? oczywiście potem można założyc własne przedszkole..

dziennikarstwo studiuje moja siostra, filologię ang dziewczyna kuzyna a ja sama chcę iść na psychologię :D jak dla mnie trafny wybór :)

juz sama nie wiem co myslec :(

może nauczanie wczesnoszkolne? ;) psychologię przyjemnie się studiuje, ale niewiele daje umiejetności praktycznych, trudno o pracę...

Gość lara1234
gdy studiuje się pedagogike potem wybiera się specjalność: praca społęczna, animator kultury, opiekuńcza, no i przedszkola i wczesnoszkolna, czasem jest tak że wybiera się przedszkolną a potem w ramach niej znów się wybiera i można wziąść wczesnoszkolną:) 2w1:)

żałuję, że zdecydowałam się na tę nudną ekonomię :o skończyłam, nic mi to nie dało, bo nie pracuję w zawodzie :o a gdybym wybrała pedagogikę, dietetykę, studia językowe - na pewno miałabym ciekawsze życie :D

Gość zielonaaa pomaranczkaaa
akurat mnie Pedagogika nie pociaga nie mam talentu do dzieci niestety, ale po psychologi mozna chyba zrobic jakies specjalnosci, typu psychologia w biznesie itd. Ale zas piec lat trwaja te studia :(

Gość podnoszeeeeeeeee
up up