Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ksieżniczka1988

jak ubieracie swoje 7tygodniowe dzici w taką

Polecane posty

pogode jak jest bardzo slcznie i na słońcu około 23-24 stopni?? czy nie będzie mu za ciepło jak ubiore go w bluzeczke na krótki rękawe i na to body z długim rękawkiem i skarpetki i czapeczka standardowo??

Gość saleminka8
raczej za zimno niz za ciepło. Mój 6,5 miesięczniak ma rajstopy dresowe spodnie ,body z długim rękawem i coś cieniutkiego na to i czapka oczywiście,spocony nie jest więc odpowiednio ubrany

Gość rozepchana sylwia
jakto jak? normalnie, tak jak zawsze w strój batmana

Gość od 20tc brałam czopki
rajstopy i spodnie na 24st:( aAAAAAA ostatnio widzialam babkę, prowadziłą wózek, w niej dziecko ubrane w POLAROWE DRESY przy 25st ;/

Gość xxxxxxyyy
A ja wczoraj na placu zabaw widzialam ok 6-7 tygodniowego noworodka, ktorego rodzice postanowili zgladzic poprzez ugotowanie - upal jak nie wiem co a dziecko w grubasnym, misiowatym kombinezonie + czapka i kaptur - jedynie twarzyczke bylo widac, pot sie z niej lal, czerwona, dziecko sprawialo wrazenie nieprzytomnego - koszmar a taus o czywiscie w szorcikach i t-shircie , matka w sukieneczce. bylo jescze kilku innych niesczesnikow w podobnej sytuacji, jakies kurtki, spodnie z podszewka, koce polarowe (mowa o dzieciach w wozkach, bo strasze to polglowe wszystkie biegaly) darly sie te dzieci strasznie , czerwone, spocone a matki w pelnym sloncu bujaly je w tych nieprzewiewnych wozkach, bo one sie opalaly - kompletny brak wyobrazni . O rajstopach przy obecnych temperaturach juz sie nawet nie wypowiem, ale rozumiem, ze mamusia tez pod spodnie rajstopy zaklada aby nie zmarznac. Bluzeczka lub body z krotkim rekawkiem oraz jakies spodenki niezbyt grube w zupelnosci wystarcza, jak ktos bardzo chce to jakas cienka czapeczke i dziecko ubrane.

Gość do selmiknki 8
sama sobie zazloz w taka pogode grube rajstopy i na to dresik !!! wspólczuje twojemu dziecku ......... przegrzewanie dziecka to najgorsze co moze byc bylam na placu zabaw upal , moja 2 corka krotki rekawek , spodnie jeansy pod spodem tylko majteczki i skarpetki a inne dziecko w kurtce czapce , szaliku , spodniach pod ktorymi mial rajstopy - dziecko cale czerwone na twarzy bo sie " troszke" spocilo - a opiekun dziecka ( matka ) miala bluzke z krotki rekawkiem dziecko mialo ze 2 lata

Gość do góry .......hej
ja mam 14 tyg córeczkę i ubieram ją tak samo jak siebie + jedną warstwę lub i nie zależy od pogody... np. dziś byłyśmy na spacerku : ona spodenki z materiału ,body i sweterek ( taki nie za gruby ) i czapeczka ,a raczej szydełkowa robótka ;) - miała suchy i ciepły kark więc nie przykrywałam kocykiem .

Gość iupa
jak wyżej tyle ,że chłopca i bawełnianą czape

Gość JA PO PROSTU RAMPER
i na to ewentualnie cienki bawelniany kocyk dziurkowany

Gość JA PO PROSTU RAMPER
a wieksze dziecko to szorty, koszulka i boso po trawie :)

No niestety... dziś spacerując po deptaku przeżyłam większy szok niż w zeszłym roky. W zeszłym roku ośiomiesięczną córkę ubrałam w samego rampersa z czapeczką bo był ukrop, wszyscy z resztą chodziliśmy ubrani tylko w to, co najcieńsze... a dzieci pobierane po sam czubek głowy. W tym roku jeszcze "lepiej" :( Dziś córa byłc w bluzce z długim rękawem, sukience, rajtach i półbutach a widziałam dzieciaki starsze od Niej (dwu i trzylatki) ubrane w puchowe kamizelki, kurtki i prawie każde miało czapkę, wcale nie cienką. Wiatru zero, ja w krótkim i rybaczkach, mamy tamtych dzieci także. Ot.. a potem dziwią się, że dziecko zawiewa przy uchyleniu okna.Mamy przegrzewające - opanujcie się. Na kilkugodzinnym spacerze, gdzie były praktycznie same rodziny z małymi dziećmi, widziałam dosłownie kilkoro małych dzieci ubranych odpowiednio do pogody. Reszta szykowała się na zimę. Miałam ochotę ubrać ich mamuśki w taki zestaw...

Gość oj przeciez
widzisz czy dziecku cieplo czy zimno. a poza tym nie zawsze ubiera sie dziecko tak jak siebie. ja moge byc w spodniach i bluzie a mojemu dziecku byloby tak za goraco... dzisiaj byl drugi barrrdzo cieply dzien i moje dziecko mialo body bez rekawkow i lniane spodnie 3/4, do tego czapka z daszkiem i tyle, nawet skarpet mu nie zakladalam.

Gość ..........up .......
a reszta jak ubiera ??

Gość jak jest tak ciepło jak wczora
j czyli niemalze jak latem (bo dzis bylo chlodniej u mnie) ubieram 7,5 m-czna corke w: bluzke/blody na krotki, spodnie cieniutkie dlugie/ 3/4, skarpetki cienkie, sandalki i kapelusz, bylo jej cieplo,jak zasnie mam kolorowa flanelowa pieluszke-przykrywam do pasa. dzis zmienilam kapelusz na czapke bawelniana, sandalki na adasie i dorzucilam ciepla bluze bo wialo, jak zasnela kocyczek cienki...BARDZO ZAL MI TYCH DZIECI, KTORE AZ SIE GOTUJA W TYCH WOZKACH I NIE MOGA KRZYKNAC: POMOCYYYY DUUUSZE SIEEEE:( [opanujcie sie kobiety, za granica sie z nas smieja i przypinaja nam łate mamusiek histeryczek i wariatek...a rajstopom ciepla wiosna i jesienia a juz tym bardziej w letnia pogode mowie NIEEEEEEEEEEEE. czapka zalezy jakie dziecko i jaka pogoda...moja jest za mala bez nakrycia wiec zakladam jej kapelusz

Gość igla widla
jak jest tak ciepło jak wczora masz swieta racje:)nie mieszkam w pl,ale z daleka widac polskie dzieci-wlasnie po zimowych ubraniach w lecie...moja polozna powiedziala,ze od razu rozpoznaje Polki kiedy chodzi z wizytami po ilosci warstw,ktore maja na sobie dzieci...to juz mowi samo za siebie.w szpitalu to samo...biedne noworodki nie mialy czym dychac...nie dosc,ze sauna w sali to jeszcze sto piecdziesiat ciuchow na sobie-ledwo oczka im bylo widac.ja mojego 2 miesiecznego synka ubieram tak jak siebie i narzucam mu kocyk na nozki.

Gość jak jest tak ciepło jak wczora
dzieki:) no tak sadze...i to prawda z reszta...mam sporo znajomych na wyspach i nie tylko i wiem co sie o nas polkach mowi (ja mam inne metody wychowawcze to juz zaraz jestem dziwna i nieodpowiedzialna)- ale nie ma nic gorszego jak przegrzewanie...