Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szokolak

Współczesne subkultury

Polecane posty

Witam !!!!!!!!!!!!! Piszę pracę na temat współczesnych subkultur. Potrzebuję kilkunastu wypowiedzi na temat subkultur tj. subkultura techno subkultura skate subkultura dresiarzy subkultura hip-hop subkultura graficiarzy subkultura emo subkultura szalikowców (kibiców piłkarskich) subkultura chuliganów subkultura hipisów subkultura metalowców subkultura rastamanów Te wypowiedzi chciałabym zacytować w mojej pracy. Powinny one dotyczyć założeń, ideologii wymienionych wyżej subkultur, bądź Waszych opinii na ich temat. Z góry bardzo dziękuję.

coś ty,metalowce to dopiero sąchuje :P najlepsi są hiphopowcy,zwłaszcza tacy,którzy są jednocześnie kibicami Cracovii,Lecha albo Arki :D:classic_cool:

i jeszcze jednocześnie mogą być skejtami :P a autorowi radzę zrobić ankietę na ten temat

Ankieta nie jest mi potrzebna ponieważ jest to krótka praca zaliczeniowa a nie dyplomowa

Gość złotko w płotko
a nskinhedzi? a punki? niepełna ta lista:)

Gość złotko w płotko
skinheadzi *

Gość Dama z Dna jeziora
jeszcze goci są.

Gość peacelove69
ja jestem hippiską ;D bylam wczoraj na zlocie ;D

Gość peacelove69
napisz do mnie na gg 7693765 opowiem ci o tym ruchu wszystko znam rowniez bardzo dobrze rasmananow metali punkow i rockmanów

chuligani cżesto zaliczają się do kiboli, i do graficiarzy hip hopowcy i skejci też bywają graficiarzami niestety rzadko są graficiarze,którzy są tylko graficiarzami i tak ładnie malują

Proszę o poważne potraktowanie tematu. Na 9 wypowiedzi nikt nie zrobił tego o co poprosiłam :( P.S. Nie prosiłam również o uzupełnianie listy subkultur :)

Nie potrzebuję również wiadomości na temat wymienionych subkultur, ponieważ opieram je na fachowej literaturze. POTRZEBUJĘ JEDYNIE WASZYCH OPINII NA TEMAT WYBRANEJ PRZEZ WAS SUBKULTURY, KTÓRĄ MOGŁABYM UMIEŚCIĆ W PRACY np. "Techno to także styl i moda, a nie muzyka. Poprzez imprezy uciekam od rzeczywistości. To jest życie." Nie będę ich oceniać.

skinhedzi,punki są na wymarciu,teraz emo króluje z Ibiszem na czele :D milky way hiphopowcy to sa dopiero (cenzura) :classic_cool:

Gość Dama z Dna jeziora
skinheadzi punki na wymarciu??? na jakim Ty świecie żyjesz?:)

Gość oi oi oi oi
jest jeszcze oi (punki i skinhedzi razem)

Gość peacelove69
Hippisi filozofią ruchu hippisowskiego to przedewszystkim pokój i milosc.Powstał on w latach 60 i trwał do konca 70. hasła peace & love sex drugs and rock n roll hippisi unikają zobowiązan . Zyją dniem dzisiajszym. Poprzez zrozumienie dla innych istot i milosc do nich to wegetarianie badz weganie. Zakładali komuny hippisowskie. Zyli tam zamknieci jedzac tylko płody ziemi jajka oraz mleko. najwazniejszym wydarzeniem był woodstock w 1969 3 dniowe chlanie i cpanie- policja zaprzestala na ten czas walki z narkotykami. Muzyka pelni wazna rolę w tym ruchu The Beatles, Jimi Hendrix, Janis Joplin , the doors jefferson Airplane pink floyd to tylko niektore zespoly i wykonoawcy. hippisi sluchali głownie rocka progresywnego i psychodelicznego ale procz tego rocka hard rocka country blueasa itp. NAjwazniejszym aspektem ruchu to zrozumienie szczescie pokój stop wojnom. Hippisi nosili długie włosy(John Lennon o włosach :nie powinno się ich scinac poniewaz rosna do srodka i zakłocaja pracę mózgu) styl hippisowksi to pomieszanie stylu etno country indie. Uwielbiali robic wlasnorecznie malowane bluzki tie dye .cenią naturalnosc ; po co rpzejmowac się wyglądem? jezdzili hippie busami Vw T1 pomalowanymi na kolorowo jesli cos jecsez sobie rpzymomnę to dopisze ;D

Gość peacelove69
"Ruch hippisowski to rpzedewszystkim wolnosc milosc i pokój sex dragi i muzyka wszystko to miesci sie w pojeciu hippis

Dzięki peacelove69 Twoja ostatnio odpowiedz mi zupełnie wystarczy na ten temat :)

Dama z Dna jeziora "skinheadzi punki na wymarciu??? na jakim Ty świecie żyjesz?" ech kobieto,to był taki żarcik,chodziło mi w nim o to,ze Emo dzieci są teraz wszedzie :P