Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

qju

błonnik / odżywianie / zaparcia / cera

Polecane posty

dziś np. zjadłam: śniadanie: - kromka pełnoziarnistego chleba + duża ilość zielonej sałaty + szczypior - herbatka z bratka - potem woda później: - jabłko - mrożone truskawki - parę szklanek wody - 4 łyżki otrąb owsianych + 2 łyżki musli to wszystko zalane gorącą wodą (wiem że to nie za dużo, ale dziś nie najlepiej się czuje w dodatku jestem przeziębiona i nie mam apetytu) Czy w moim odżywianiu się nie ma przypadkiem za dużo błonnika? może właśnie przez to mam te zaparcia, chociaż otręby z musli jem może raz lub dwa razy w tyg. Mam 16 lat, i od jakiegoś czasu problem z zaparciami. Moja odżywianie wygląda mniej więcej tak : http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4475500 Na dodatek mam problem z cera, mam trądzik który trwa już dwa lata (chodzę od tego czasu do dermatologa) Nie jem słodyczy, nie piję też alkoholu, unikam tych wszystkich niedobrych dla cery rzeczy. Co mam zmienić w swoich posiłkach? Czy ktoś się na tym zna mniej więcej ?

Gość jesli chodzi o zaparcia
to błonnik jak najbardziej wskazany w dużej ilosci. Jego brak je wywołuje

Gość ichi51e
za malo jesz - to nie jest problem z za duza iloscia blonnika tylko z trakiem jakiejkolwiek tresci. Ruszaj sie wiecej wtedy bedziesz mogla jesc tez wiecej. Nie jedz smazonego (zdejmowanie panierki malo zmienia...) ladz gotowane na parze, pieczone...

Gość Vwiktoris
Ja kupuje błonnik ale w kapsułkach z ananasem i CLA biogarden. Te kwasy CLA pomagają w spalaniu tłuszczu i zapobiegają efektowi jojo. Ja jestem z takiego połączenia błonnika i CLA bardzo zadowolona. I podaję skład mojego błonnika: Błonnik jabłkowy 250,0 mg Błonnik pszeniczny 85,0 mg Błonnik owsiany 85,0 mg CLA 50 mg Proszek ananasowy 30,0 mg Płacę za niego około 15 zł