Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
qju

błonnik / odżywianie / zaparcia / cera / niedowaga

Polecane posty

dziś np. zjadłam: śniadanie: - kromka pełnoziarnistego chleba + duża ilość zielonej sałaty + szczypior - herbatka z bratka - potem woda później: - jabłko - mrożone truskawki - parę szklanek wody - 4 łyżki otrąb owsianych + 2 łyżki musli to wszystko zalane gorącą wodą (wiem że to nie za dużo, ale dziś nie najlepiej się czuje w dodatku jestem przeziębiona i nie mam apetytu) Czy w moim odżywianiu się nie ma przypadkiem za dużo błonnika? może właśnie przez to mam te zaparcia, chociaż otręby z musli jem może raz lub dwa razy w tyg. Mam 16 lat, i od jakiegoś czasu problem z zaparciami. Moja odżywianie wygląda mniej więcej tak : często jem chleb pełnoziarnisty, nie dodaję masła, soli i innych przypraw, czasem na obiad jem zupy, ryby, mięsa od jakiegoś czasu prawie wogóle, jem sporo warzyw i jabłek, raz w tyg jogurt naturalny z musli, czasem też orzeszki włoskie Na dodatek mam problem z cera, mam trądzik który trwa już dwa lata (chodzę od tego czasu do dermatologa) Nie jem słodyczy, nie piję też alkoholu, unikam tych wszystkich niedobrych dla cery rzeczy. Co mam zmienić w swoich posiłkach? Czy ktoś się na tym zna mniej więcej ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować