Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikrusiia

CZY BEZ MATURY MOGE ISC NA STUDIA?

Polecane posty

Gość mikrusiia

Mam skonczone LP.Nie zdawalam matury bo nie dalabym rady.Wtedy urodzilam dziecko i tak jakos wyszlo.Slyszalam ze mature mozna zdac do 5ciu lat.U mnie juz 6 przelecialo.Chcialabym pojsc do szkoly,jednak nie wiem czy na studia moge liczyc.Oceny z Liceum na swiadectwie nie mam za ciekawych ale to z wlasnej glupoty. Co radzicie?

Gość zielony świątek kazał zamknąć
przecież nie musisz od nowa iść do szkoły, są kursy. na studia warunkiem jest matura, są szkoły policealne w których nie trzeba

Gość vbm xvb x
nie mozna isc na studia bez matury.

Gość możesz zrobić jakiś
kurs przygotowywujący do matury jeśli LO masz już dawno za sobą a jeśli oceny z LO Ci nie pasują to niestety musisz iść od nowa do jakiegoś zaoczengo

Gość mikrusiia
Mam LP o kierunku kreator ubiorow. Chcialam polaczyc z tym przyszlosc ale w szkole na rysunku moze przez te 3 lata byly 2 lekcje odnosnie szkicow ubran.Tak to rysowalismy glupie wazoniki,slimaki i inne duperele,a chcialabym to robic profesjonalnie i w tym szukac pracy.Wiem ze jestem w tym dobra,nieraz popatrze na jakas szmate i mam rozne wizje jak bym to przerobila.Moze to wyda sie durne ale chcialabym projektowac dla takich ludzi jak np L.Gaga.Nie wiem od czego zaczac

Przez wiele najbliższych lat musisz tyrać jak osioł. Bez dobrych, dziennych studiów i min. mgr. przed nazwiskiem będziesz nikim. Dobra w czymś będziesz, jak inni to powiedzą, Twoje zdanie się nie liczy. Zapomnij o projektowaniu dla sław, zejdź na ziemię i do roboty.

Moze to wyda sie durne ale chcialabym projektowac dla takich ludzi jak np L.Gaga :D:D:D:D:D sorry ale nie moglam sie powstrzymac :D:D:D

Gość jshfjhdflhsao
Aby podejść do matury nie musisz zapisywać się do żadnej szkoły. Od jakiś 3 lat istnieje możliwość zdawania samych egzaminów eksternistycznych organizowanych przez CKE, w których zaliczasz cały materiał z zakresu liceum- oczywiście podzielony według obowiązujących przedmiotów. Więcej informacji: http://www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=662&Itemid=227 http://www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=663&Itemid=228

Gość mikrusiia
no dobra,schodze na ziemie ;( chyba do dupy ten pomysl.Pozostaje mi robic dla samej siebie ;(

Gość SPRYCIAŻ
jeżeli w liceum choćby zaocznie przez 3lata jeszcze bo za 2 lat będzie 4 ale nie oto chodzi .sedno jak ominąć maturę da się .jeżeli w klasie pierwszej najlepiej jak byś laureratem to maż możliwość nie pisania i tak pujścia na studia dowiedziałem się o tym 2 lata temu tylko na jakim poziomie trzeba być by dostać tą wymarzoną nagrode nie wiem.

Gość gość
"kochanie", ten temat jest z 2010. Autorka już raczej nie potrzebuje rad.

Gość gość
Nie masz matury? Przerwałeś edukację i nie wiesz co dalej? U nas możesz zdobyć zawód technika już w rok! CZESNE i WPISOWE 0 zł. Polecamy kierunki: administracja, BHP, Florysta, informatyka, kosmetyka i wiele innych. U nas rekrutacja trwa cały czas. Rozpoczynasz w lutym lub wrześniu ! Zapisz się do NOVA Centrum Edukacyjne ul.Dworcowa 39/1 Zielona Góra tel 683070678, 883070678 mail: zielonagora@nova.edu.pl lub zarejestruj się ON-LINE: www.nova.edu.pl Zapraszamy!