Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaalaaaaaa

owulacja - pytanie- wazne!!!!

Polecane posty

Gość aaaalaaaaaa

słuchajcie czy możliwa jest owulacja w 10dc??? cykle mam 30-31 dniowe, więc to zdecydowanie za szybko... ale od wczoraj bolą mnie jajniki i podbrzusze i mam śluz rozciągliwy... z mężem miałam przytulanki rano, ale przecież nie jest możliwe, żeby jego sperma została jeszcze do wieczora, prawda???? pomóżcie proszę!

Gość aaaalaaaaaa
pomóżcie proszę...

Gość aaaalaaaaaa
nikt nie pomoże? :(

Gość aaaalaaaaaa
właśnie w tym rzecz, śluz wydawał mi się płodny - rozciągliwy jutro rano zmierzę temp....

Gość eeśśśkaaaameśśkaaa
czy ktoś się jeszcze wypowie? mam podobny problem. moje cykle ostatnio są 32-33 dniowe. ale od tego 10-go dnia bardzo bolą mnie piersi i swędzą... też mieliśmy z chłopakiem wtedy przytulanki i sam mówił, że jakoś bardzo dużo śluzu miałam... a po południu zauważyłam ten śluz płodny... czy ktoś mógłby coś powiedzieć? a! ale temperatura jest na poziomie 36.8-36.9 możliwe to czy nie?

Gość eeśśśkaaaameśśkaaa
heeeeeeelp!!!! :)

Gość eeśśśkaaaameśśkaaa
up up up

Gość eeśśśkaaaameśśkaaa
żadna nic nie powie? :( to dla mnie bardzo ważne od tego dnia nie mam śluzu rozciągliwego... ale może on jeszcze się pojawi?

owulacja może się przesunąć, to chyba logiczne!!!! Plemniki żyją nawet do 7dni wg niektórych źródeł. 3 to minimum. Trzeba było się uczyć biologii w szkole Szczyt śluzu to ostatni dzień śluzu o cechach płodnych. To że dzisiaj masz rozciągliwy, to nie znaczy, że jutro go nie będzie. Śluz płodny występuje przez kilka dni- u mnie np. tydzień A owulacji nie można wyczuć. Brzuch czy plecy mogą Cię boleć przed owu- u mnie to około 4dni. Jedynym sposobem na potwierdzenie, że się odbyła jest monitoring

Gość eeśśśkaaaameśśkaaa
Minia, to wszystko wiem :) szukam tylko czegoś co potwierdzi moje przypuszczenia. bardzo bym chciała, żeby to była owulacja. a komentarze typu - trzeba się było uczyć biologii w szkole uważam za zbędne, bo to nie o to tu chodzi

oj trzeba było niestety :( czytać ze zrozumieniem też nie umiesz Napiszę ci jak krowie na rowie: owulacja jest możliwa już teraz, ale równie dobrze w ciągu najbliższego tygodnia

Gość mierz dalej temp, jak podskocz
i sie utrzyma 3 dni to znaczy ze owu byla.

Gość eeśśśkaaaameśśkaaa
Minia, zrozumiałam co napisałaś. nie unoś się, bo to nie potrzebne. Co do mierzenia temperatury - od ponad tygodnia jest - 36.8-36.9. piersi bolą i swędzą, ale to chyba jeszcze za niska temperatura na owulkę... tak mi się wydaję. zobaczymy jak będzie w tym tygodniu. dziękuję za rozsądną wypowiedź :)