Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniaaaaaaaa18

MARKETING I ZARZĄDZANIE

Polecane posty

Witam.Mam pewien problem.... Właśnie skończyłam szkołę średnią i zastanawiam się nad złożeniem papierów na studia, myślę nad zarządzaniem ale w ogóle nie radze sobie z matematyką. Mimo tego w przyszłości chciałabym zająć się organizacją lub zarządzaniem np. w hotelu. Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda matematyka na zarządzaniu. Czy opiera się głównie na statystyce i prostym obliczaniu czy jest to kontynuacja materiału z liceum? Bardzo proszę o odpowiedz lub podaniu mi kierunków po których mogę zająć się zarządzaniem obiektów lub organizacją imprez czy tez prowadzeniem hotelu.

Gość organizacji imprez i
zarządzaniem hotelem nauczysz się tylko w hoteli i firmie organizującej imprezy , nie na studiach

Gość organizacji imprez i
a po studiach to myślisz ,że ktoś cię wpuści do zarządzania ? zaczniesz jako recepcjonistka i mozliwe ,że kiedyś awansujesz na stanowisko menadżerskie :o

Jednak chciałabym podjąć się tego kierunku ale jeżeli matma jest na wysokim poziomie to nie będę się męczyła 5 lat. Proszę o odpowiedz najlepiej kogoś kto studiuje ten kierunek.

Gość zalezy na jakiej uczelni chces
z być , jak na jakiejś wyższej szkole bansu i lansu to matma jest podobna jak w gimnazjum 🖐️

Myślę nad szkołą prywatną ponieważ muszę pracować. Czy są tam jakieś zadania z równaniami i tkd. ??

Gość jak prywatna to dodawanie
i hardkorowe dzielenie

jesli liczysz np calke wyrazajaca mase hiperplaszczyzny o gestosci wyrazonej rownaniem p(x1,x2,...,x(n-1)) w hiperprzestrzeni R^n to musisz w logiczny sposob dobrac jakie wspolrzedne zastosujesz, bo np jesli funkcja podcalkowa gestosci to pierwiastek sumy kwadratow zmiennych a hiperpowierzchnia jest hipersfera R^(n-1) to zdecydowanie najlepiej bedzie zastosowac wspolrzedne hipersferyczne. ot filozofia, poradzisz sobie

Jeżeli się dostane to może sobie poradzę a jeżeli nie to strace pieniadze i czas.... Według mnie matma w liceum jest trudna i jezeli ma to tak samo wygladac to rezygnuje :)

Gość Sebastian444444
Ja studiuję zarządzanie na Vistuli, na specjalności Zarządzanie marketingiem. Ciekawy kierunek, a matmy wcale aż tak dużo nie ma. To co jest idzie zaliczyć.

jeśli uważacie że matematyka w szkole średniej jest trudna to dajcie sobie spokój ze studiami, idź na kosmetyczkę, fryzjerkę krawcową czy inny podobny