Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anna K-K

Maluch i wakacje

Polecane posty

Witam!Jestem w 9 miesiącu ciąży.Termin mam na czerwiec. W lipcu planujemy z mężem urlop w Zakopanem.Oczywiście maleństwo z nami.Czy byłyście gdzieś dalej z takimi maluszkami? Do zakopanego mamy ok 300km.

Gość do góry .......hej
jak moja córeczka miała 2 miesiące była z nami w Wiśle :) daliśmy radę :)

Córcia jak miała 3 miesiące byłam z nami w górach i podróż zniosła odealnie.

Gość do góry .......hej
a i dodam ,że za miesiąc (będzie wtedy miała 4 m) jedziemy nad morze , a przed nami jakieś ok 550 km ;)

Chce CI sie miesieczne dziecko ciagnac 300km od domu ? Sama bedziesz jeszzce w pologu. Ja bym nie pojechala , bo to zadna przyjemnosc z tak malym dzieckiem na wakacje jechac.

Gość ja z moja
6-tyg cirka jechalam 300 km w jedna strone-pociagiem!!! zniosla to super, wakacje to fajna sparwa z malauszkiem :)

Myślę,że czemu nie? Jak takie dzieciątko od początku przyzwyczai się do jazdy samochodem tym lepiej,zresztą maluchy najczęściej przesypiają większość drogi.

Ja jechałam z niewiele młodszym maluchem nad morze - 400 km. Takie maleństwo większość drogi prześpi, więc ok. Robiliśmy więcej przerw niż zwykle, żeby trochę rozprostować synka, przebrać, nakarmić. Obyło się bez żadnych problemów. Obawiam się tegorocznej podróży, bo to roczniak, który długo w jednym miejscu nie usiedzi i chociaż uwielbia samochody i jazdę to na pewno będzie dla niego za długo...

Dziękuję Wam bardzo.Podniosłyście mnie na duchu :) Nie czułam się z tą myślą dobrze,że mam jechać z takim maleństwem.Wydawało mi się,że jestem ..."inna" :) :*

Gość ja bym nie pojechala
a jak bedzie mialo kolki albo refluks?albo cos innego? za daleko od domu,za dlugo, za male dziecko

dziecko bedzie mialo ze 2-3 tyogdnie,troche nieodpowiedzailne a jak bedzie ci ciagle plakalo? bedziesz katowac innych?

Maleńka ma sie urodzić 08.06.2010r. Urlop planujemy na 17.07.2010r. Może faktycznie będzie za mała. Już sama nie wiem :( Dodam że jedzie z nami jeszcze nasza starsza córa(4latka).Moja mama z ojczymem oraz brat z dziewczyną :D Spora gromadka. Hmmmm...

Uwazasz,ze w Zakopanem gdzie jest zawsze mnóstwo ludzi odpoczniesz z takim maleństwem? Mozesz przeciez zdecydowac blizej tego terminu, zobaczysz jak sie bedziesz czula, czy dziecko zdrowe itp. W koncu to twoje drugie dziecko, to juz wiesz co i jak :)

Nie wiem czy odpocznę. Byliśmy ze starszą córką w tamtym roku w Zakopanem.Była w siódmym niebie.Nie chce w tym roku odbierać jej przyjemności. W sumie to nie ma co planowac na przód.Jeszcze nie urodziłam :)

Ojejku zobaczysz sama jak będzie,jeśli nie będzie żadnych problemów z małą(czyt.codzienne kolki itp)a Ty będziesz się czuła dobrze to taki wyjazd dobrze wam wszystkim zrobi.Będziecie sporo chodzić a maleństwa na świeżym powietrzu dużo śpią,nie ma się co martwić na przód,zresztą nie rozumiem dlaczego niby siedzenie w domu miałoby być dla maluszka lepsze.Wręcz odwrotnie!

może poczeja aż urodzisz. Wszystko zależy od dziecka przecież:) No i od tego jak Ty się bedziesz czuła...Ja pamietam, że pierwszy raz normalnie na pupie usiadłam jakieś dwa miesiące po porodzie- oczywiście życzę Ci abys szybko wróciła do formy. Niemniej jednak wszystko po drodze może się zdarzyć :)

Witaj, jesli sie bedziecie oboje dobrze czuc po porodzie to ja bym pojechala, ktos tu pisal o kolkach, itp....przeciez wszedzie sa lekarze, apteki, to akurat nie problem... Nie mieszkam w Polsce i lecialam z moja corka ( miala niecale 2 miesiace) z Hiszpanii do Polski, gdzie spedzilysmy fantastyczny urlop, wyjazd z dzieckiem, dobrze zorganizowzny, jest bardzo przyjemny!!! Powodzenia!